שתף קטע נבחר
 

וינאי וחגיגי: שטרודל רימונים

חודש החגים הוא הזדמנות מצויינת להכיר לכל האורחים, שמגיעים בהמוניהם, את הכרוכית, שטרודל בעברית. אז איך הופכים הווינאי לישראלי אמיתי? ממלאים ברימונים

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)  

 

שטרודל פילו עם פירות יבשים, אגוזים ורימונים

באדיבות הקונדיטור עומר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים"

 

המרכיבים:

חבילת דפי פילו מופשרים למשך הלילה במקרר

100 גרם חמאה

5 כפות (100 גרם) דבש

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

1 כוס (100 גרם) שקדים

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן

100 גרם שזיף מיובש

100 גרם משמש מיובש

50 גרם צימוקים

גרעינים מ-1 רימון

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בבלנדר את האגוזים והפירות היבשים יחד לעיסה אחידה, מוסיפים את הדבש וטוחנים הכל יחד עד קבלת עיסה אחידה ודביקה.
  2. מחממים 100 גרם חמאה עם 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש לנוזל אחיד.
  3. פורשים עלה פילו אחד על קרש חיתוך מברישים היטב בחמאה ודבש. מדביקים עליו עוד דף פילו ומורחים שוב, כך עושים עם 3 דפים.
  4. יוצרים גליל מעיסת הפירות היבשים והאגוזים ומניחים בחלק התחתון של דפי הפילו. מפזרים מעל צימוקים וגרעיני רימונים.
  5. מגלגלים את הפילו ומהדקים את התחתית. ממשיכים לגלגל עד סוף הדפים ומהדקים את הקצוות.
  6. מורחים בחמאה ודבש ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ-20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לחתיכות בעזרת סכין משונן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים