וינאי וחגיגי: שטרודל רימונים
חודש החגים הוא הזדמנות מצויינת להכיר לכל האורחים, שמגיעים בהמוניהם, את הכרוכית, שטרודל בעברית. אז איך הופכים הווינאי לישראלי אמיתי? ממלאים ברימונים
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
שטרודל פילו עם פירות יבשים, אגוזים ורימונים
באדיבות הקונדיטור עומר זרניצקי-דרומי, בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים"
המרכיבים:
חבילת דפי פילו מופשרים למשך הלילה במקרר
100 גרם חמאה
5 כפות (100 גרם) דבש
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז
1 כוס (100 גרם) שקדים
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן
100 גרם שזיף מיובש
100 גרם משמש מיובש
50 גרם צימוקים
גרעינים מ-1 רימון
אופן ההכנה:
- טוחנים בבלנדר את האגוזים והפירות היבשים יחד לעיסה אחידה, מוסיפים את הדבש וטוחנים הכל יחד עד קבלת עיסה אחידה ודביקה.
- מחממים 100 גרם חמאה עם 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש לנוזל אחיד.
- פורשים עלה פילו אחד על קרש חיתוך מברישים היטב בחמאה ודבש. מדביקים עליו עוד דף פילו ומורחים שוב, כך עושים עם 3 דפים.
- יוצרים גליל מעיסת הפירות היבשים והאגוזים ומניחים בחלק התחתון של דפי הפילו. מפזרים מעל צימוקים וגרעיני רימונים.
- מגלגלים את הפילו ומהדקים את התחתית. ממשיכים לגלגל עד סוף הדפים ומהדקים את הקצוות.
- מורחים בחמאה ודבש ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לחתיכות בעזרת סכין משונן.
צילום: אסף אמברם
מומלצים