שתף קטע נבחר
 

מתוקים שתופחים: מאפה שמרים עם תאנים

הציפייה לבצק שיתפח שווה את ההמתנה כשבסופה של השקעה מקבלים מאפה שמרים עם קרם שקדים ותאנים עסיסיות

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

מאפה שמרים עם קרם שקדים ותאנים טריות

מתכון של הקונדיטור עומר זרניצקי-דרומי, "בית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים"

 

המרכיבים:

1 ביצה טרופה

סלסלת תאנים (כ-2 תאנים לכל מאפה)

קורט קינמון

לבצק שמרים:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן

1/2 קוביה או חצי שקית (25 גרם) שמרים טריים

2 (100 גרם) ביצים

תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1 לימון

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 גרם) חלב

1/2 כוס (75 גרם) סוכר

1/2 כף (8 גרם) מלח

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

לקרם שקדים:

125 גרם חמאה

1 כוס ועוד כף (125 גרם) אבקת סוכר

1 ביצה גדולה (60 גרם) ביצה

1 כף (15 גרם) רום כהה

1/2 1 כוסות (125 גרם) אבקת שקדים

2 כפות (15 גרם) קורנפלור

 

אופן ההכנה:

  1. בצק: בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בעזרת מטרפה ידנית לנוזל אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הוניל, והגרידה מהלימון ומהתפוז ולשים בעזרת וו לישה עד קבלת בצק חלק ואלסטי.
  3. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבלת מסה אחידה.
  4. מכניסים למקרר למנוחה של לילה או לפחות ל-4-5 שעות.
  5. לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו לריבוע בעובי של 3 מ"מ. את ריבוע הבצק מחלקים לריבעים בגודל של 10X10, מומלץ להשתמש בסרגל על מנת ליצור ריבועים שווים בגודלם.
  6. מניחים את הריבועים על גבי נייר אפייה בתבנית, מורחים את הבצק בביצה טרופה ומניחים לו לתפוח בטמפ' החדר למשך שעה-שעה וחצי.
  7. קרם שקדים: במיקסר עם גיטרה מערבים את החמאה עם אבקת הסוכר.
  8. מערבבים את הביצה עם הרום ומוסיפים לחמאה ואבקת הסוכר בהדרגה.
  9. לאחר שכל הביצה נבלעה בחמאה והמסה אחידה, מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים במהירות איטית עד שהמסה אחידה.
  10. שמים במקרר עד השימוש.
  11. הרכבת המנה: חותכים כל תאנה לרבעים לאחר הסרת הראש והבסיס של כל אחת מהן.
  12. לאחר שריבועי הבצק תפחו מורחים אותם שוב בביצה.
  13. את קרם השקדים מכניסים לשק זילוף עם צנתר חלק (מספר 10). מזליפים במרכז הריבוע התפוח קרם שקדים ועליו מניחים רבעי תאנים, על כל מאפה מניחים 6-7 רבעים.
  14. בוזקים מעל התאנים מעט קינמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכ-17-20 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים