מתוקים שתופחים: מאפה שמרים עם תאנים
הציפייה לבצק שיתפח שווה את ההמתנה כשבסופה של השקעה מקבלים מאפה שמרים עם קרם שקדים ותאנים עסיסיות
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
מאפה שמרים עם קרם שקדים ותאנים טריות
מתכון של הקונדיטור עומר זרניצקי-דרומי, "בית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים"
המרכיבים:
1 ביצה טרופה
סלסלת תאנים (כ-2 תאנים לכל מאפה)
קורט קינמון
לבצק שמרים:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1/2 קוביה או חצי שקית (25 גרם) שמרים טריים
2 (100 גרם) ביצים
תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1 לימון
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 גרם) חלב
1/2 כוס (75 גרם) סוכר
1/2 כף (8 גרם) מלח
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
לקרם שקדים:
125 גרם חמאה
1 כוס ועוד כף (125 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה גדולה (60 גרם) ביצה
1 כף (15 גרם) רום כהה
1/2 1 כוסות (125 גרם) אבקת שקדים
2 כפות (15 גרם) קורנפלור
אופן ההכנה:
- בצק: בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בעזרת מטרפה ידנית לנוזל אחיד.
- מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הוניל, והגרידה מהלימון ומהתפוז ולשים בעזרת וו לישה עד קבלת בצק חלק ואלסטי.
- מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבלת מסה אחידה.
- מכניסים למקרר למנוחה של לילה או לפחות ל-4-5 שעות.
- לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו לריבוע בעובי של 3 מ"מ. את ריבוע הבצק מחלקים לריבעים בגודל של 10X10, מומלץ להשתמש בסרגל על מנת ליצור ריבועים שווים בגודלם.
- מניחים את הריבועים על גבי נייר אפייה בתבנית, מורחים את הבצק בביצה טרופה ומניחים לו לתפוח בטמפ' החדר למשך שעה-שעה וחצי.
- קרם שקדים: במיקסר עם גיטרה מערבים את החמאה עם אבקת הסוכר.
- מערבבים את הביצה עם הרום ומוסיפים לחמאה ואבקת הסוכר בהדרגה.
- לאחר שכל הביצה נבלעה בחמאה והמסה אחידה, מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים במהירות איטית עד שהמסה אחידה.
- שמים במקרר עד השימוש.
- הרכבת המנה: חותכים כל תאנה לרבעים לאחר הסרת הראש והבסיס של כל אחת מהן.
- לאחר שריבועי הבצק תפחו מורחים אותם שוב בביצה.
- את קרם השקדים מכניסים לשק זילוף עם צנתר חלק (מספר 10). מזליפים במרכז הריבוע התפוח קרם שקדים ועליו מניחים רבעי תאנים, על כל מאפה מניחים 6-7 רבעים.
- בוזקים מעל התאנים מעט קינמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכ-17-20 דקות.
צילום: ירון ברנר
מומלצים