אפס בניהול
המנהל סקינר עדיין בטוח שהוא בווייטנאם, ביוויס ובאטהד גרמו למנהל בית הספר שלהם להתקף לב ומיסטר בלדינג מ"הצלצול הגואל" תמיד רצה להיות מקובל. לרגל החזרה לבית הספר, הנה מצעד המנהלים הטלוויזיוניים הגדולים
"משפחת סימפסון": סקינר עדיין בווייטנאם
עם גיוס החובה אצלנו, מובן מדוע מנהלי בתי ספר רבים הם אנשי צבא לשעבר, שנדמה ששכחו שהם בחצר בית הספר ולא בחצר המסדרים. אבל לא רק בבית ספרנו זה קורה: סימור סקינר, המנהל המצויר של בית הספר היסודי בעיירה הציורית ספרינגפילד מהסימפסונז, נוטה גם הוא לירות פקודות כאילו עדיין היה לוחם בווייטנאם.
למרות זאת, נחשבת דמותו של סקינר לאחת האהובות בסדרה, על ידי הכותבים והצופים כאחד. סקינר אהוד כל כך עד שהפרק בעונה התשיעית, בו הוצג כמתחזה בעל זהות גנובה, עורר זעם וביקורות קשות, וגם ניסיונותיהם של בארט וליסה לחסלו באחד מהספיישלים של "ליל כל הקדושים", לא צלחו.
השילוב של אדם בעמדת כוח, עם חולשה פאתטית ביחסיו התלותיים עם אמו (איתה הוא עדיין מתגורר) וניסיונותיו הכושלים שוב ושוב להשליט סדר בבית הספר המתפורר, כשהוא חסר אונים מול תעלוליו של בארט, מאפשרים לנו ללגלג על מי שמייצג את כל מערכות החינוך הכושלות כולן, אך גם לרחם עליו, ולכן להשלים עם עברנו כתלמידים מתוסכלים, ולחבב אותו. (לירון סיני)
"הצלצול הגואל": מיסטר בלדינג המפוזר
זאק מוריס, קלי קפאוסקי וסקריץ', הם השמות שכולנו זוכרים ממחזור "הצלצול הגואל" של שנות ה-90. אמנם הנערים בסדרה היו כוכביה הגדולים והאהובים, אבל היה אדם אחד שהיה לדבק המחבר בחבורה. קראו לו ריצ'ארד בלדינג. עם כל כך הרבה שטויות שזאק מוריס עשה וגרם לסקריץ' לעשות, מן הסתם היה בית הספר זקוק לדמות אחראית מטופשת אחת.
מצד אחד, בלדינג אמור היה להיות המנהל הקשוח והרציני. מצד שני, הוא לא הרפה מעבורו כנער, אז דמה יותר לזאק מוריס ותמיד ניסה להפוך לאחד מהחבר'ה. החברים בבית ספר ידעו את זה, ולעתים רחוקות מאוד, למרות שהיה לאויב המושבע, הם גם החליטו לשמח אותו ולאמצו לחיקם.
דניס הסקינס, שגילם את דמותו הקלאסית של בלדינג, עשה כנראה את הטעות הגדולה בקריירה שלו כשהחליט להמשיך את דמות המנהל בגרסה המחודשת של הסדרה ששודרה עד 2000. כי עד היום, לא משנה היכן יופיע, הוא תמיד יהיה מיסטר בלדינג. (אור ברנע)
"ביוויס ובאטהד": מקוויקר הזועם המגמגם
מפגש עם מנהל בית הספר הוא כנראה הסיוט האולטימטיבי של כל תלמיד, אולם כשמדובר במפגש עם ביוויס ובאטהד, זהו כבר הסיוט הבלתי נסבל של המנהל מקוויקר.
אפשר להבין אותו. לא ברור מה השניים עושים בבית הספר "היילנד היי" מלבד להשחיתו. לא בגלל שהם מרושעים, פשוט בגלל שהם נטולי כל תודעה עצמית וסביבתית. ומקוויקר (או מקדיקר, על פי B&B) - הוא צריך להתמודד עם שני הפרחחים, שכלל לא מכירים בסמכותו.
למעשה, האקטים הוונדליסטים שהם זורים בכיתות ובמסדרונות בית הספר מתגמדים ביחס לשפטים שהם מבצעים בו כשהם נשלחים לחדרו. הנזק המצטבר ניכר כשמקוויקר המזדקן רועד ומגמגם. כל כך הרבה זעם ותסכול עצורים בו, ונבלמים בעניבת מחויבותו המקצועית, שנראה כי יום יבוא והוא יישבר,ינהג כקילר-סקוּלבּוֹי אמריקני, ישלוף רובה ויקטול את השניים.
תקוותו הנסתרת נחשפה בפרק האחרון בסדרה "Beavis & Butthead Are Dead", כששמועה על מות הפושטקים הביאה לגאולתו. לפתע, מקוויקר הפסיק לרעוד ולגמגם. שפיותו שבה אליו. כשגם השניים שבים אליו עם הופעה מפתיעה בהלוויותיהם, זה כבר יותר מדי בשבילו, והוא חוטף התקף לב. עכשיו השמועה מדברת על מותו שלו. (אמיר בוגן)
"פרקר לואיס": מיס מוסו משתוללת
כמעט בכל תיכון טלוויזיוני בשנות השמונים והתשעים אפשר היה למצוא את דמות המנהל, אבל הקיצונית מבין כולם היתה ללא ספק מיס גרייס מוסו. אמנם הרבה מהדמויות בתיכון סנטו דמינגו היו משונות ומחופפות, אבל מוסו היתה מלכת הפריק-שואו.
"פרקר לואיס". זהירות, מיס מוסו בדרך!
בקומדיה הקלאסית "פרקר לואיס" היטיבו להפוך את דמות המנהלת למפלצת של ממש, השטן הקטן של פרקר, כשהיא שוברת את דלת הזכוכית במשרד שלה כמעט בכל כניסה לעבודה, יודעת לשלוח תלמידים לעזאזל ומסביבה מפרפרת דמות ביזארית עוד יותר, העוזר פרנק לבוש השחורים שיעשה כל מה שהמנהלת מבקשת.
אבל כמו שמיס מוסו, אותה שיחקה מלאני צ'רטוף, תפסה את התלמידים ואת העולם כולו ברגעיו הקשים והמביכים ביותר, כך גם לעיתים רחוקות הם תפסו אותה במצבים דומים, במיוחד בכל הקשור במערכות היחסים שלה עם גברים, או אם פרקר מצא דרך לדחוק אותה לפינה ממנה התקשתה לצאת. אבל בסופו של דבר, מיס מוסו תמיד חזרה למקומה הטבעי והמשיכה לעשות צרות, לפעמים יותר מהתלמידים. (אור ברנע)
"השיר שלנו": ירדנה טמיר המסורה
השחקנית המוערכת עליזה רוזן גויסה לעונות הראשונות של "השיר שלנו", לתפקיד מנהלת האקדמיה לאומנויות בה התחנכו זוהר (רן דנקר), אריאל (אושרי כהן), מיקי (מיה דגן) וכמובן גם נינט. ירדנה, שהקדישה את כל חייה לאקדמיה, מתאחדת במהלך העונות עם רובי אביב (טוביה צפיר), אביר נעוריה. שמה של הדמות, מבוסס על זה של מנהלת "טדי הפקות", טמירה ירדני, שהפיקה גם את "כוכב נולד" וגם את "השיר שלנו".
החברה הטובה ביותר של ירדנה, אך גם האויבת מספר 1 שלה היא נעמי שחר, אמה של נועה (אפרת בוימולד), כוכבת הילדים והכוכבת הגדולה של האקדמיה, שהתקבלה ללימודים, נגיד את זה בעדינות, לא בדרכים המקובלות.
ירדנה, ידועה בקשיחותה החיצונית אך גם ברכותה בשיחות אישיות עם התלמידים, הלכה ודעכה מקצועית ורפואית ככל שהתקדמו העונות, והספין-אוף לסדרה, "תיכון השיר שלנו", נפתח בכך שטמיר עברה לנהל בית ספר כושל אחר, אבל אנחנו עדיין זוכרים לטובה את עבודתה ואת ניצוחה על הריאליטי "הכוכבים של ירדנה". (עמית קוטלר)