שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

חוזרים לבית ספר משופץ

יש בתי ספר שניצלו את הקיץ כדי לשפץ את המוסד בו מבלים הילדים חלק ניכר משעות היום. צבעים אקריליים, תקרות אקוסטיות והדבקת קרמיקה על הבלטות, הם בין הטרנדים הבולטים במוסדות החינוך

רבים מבין התלמידים שמתחילים הבוקר (ד') את שנת הלימודים החדשה, שבים ונתקלים בכסאות מתפרקים, בחריטות שהוריהם הותירו על השולחנות לפני 40 שנה, בקירות סדוקים ובחלונות שבורים.

 

עם זאת, יש בתי ספר שניצלו את חודשי הקיץ על מנת לשפץ את המוסד בו מבלים הילדים חלק ניכר משעות היום. זה התאפשר בין היתר בזכות העובדה, שמשרד החינוך העלה בשנתיים האחרונות את תקציב השיפוצים למוסדות חינוך ב-357 מיליון שקל - תוספת של מאות אחוזים לעומת התקציב הקודם.

 

בשיפוץ בתי ספר יש מספר טרנדים שבולטים כיום, המבדילים אותם מבתי הספר בעבר. כך למשל, אם פעם נהוג היה לצבוע את הקירות בצבע סיד לבן, כיום אנו עדים לצביעה בצבע אקרילי - צבע יקר יותר אמנם, אך בעל מראה נעים יותר. צביעה בסיד בבתי ספר נותרה בעיקר בתקרות בתי הספר. המחיר הממוצע לצביעה הוא כ-10-20 שקל למ"ר. בעוד שעלות פח סיד עומדת על כ-110-160 שקל, עלות פח אקרילי היא כ-270-290 שקל.

 

עקב התרופפות תשתית הקירות בבתי ספר רבים, עבודת השיפוץ הנפוצה כיום ביותר היא השפכטל - יישור התשתית בעזרת חומר שניקרא שפכטל אמריקני. במסגרת זו מגרדים את התשתית הקודמת, אחר כך מורחים חומר מקשר, ומעליו מורחים שפכטל ומחליקים אותו באמצעות נייר זכוכית עד שהוא יוצא ישר ומבריק. עלות שפכטל במוסדות חינוך היא כ-20-30 שקל למ"ר.

 

הדבקת קרמיקה והחלפת דלתות

רוב בתי הספר רוצפו בעבר בבלטות הסומסום הישנות. כיום נהוג להדביק אליהן קרמיקות או גרניט פורצלן במידות גדולות. המחיר הממוצע להדבקה הוא כ-100-120 שקל למ"ר. המחיר לעבודה במוסדות חינוך נמוך יותר מעבודה בבתי מגורים, בין היתר מכיוון שהיקף העבודה הגדול יותר.

 

ההדבקות של הגרניט פורצלן משנות את גובה הרצפה, מה שהביא לתופעה חדשה נוספת- החלפת הדלתות בכיתות. אם בעבר הדלתות היו עשויות מעץ חלול ולא עמיד, כיום הדלתות איכותיות יותר ומצופות בפח בעובי 2 מ"מ.

 

בנוסף, גם בגודל הדלתות חל שינוי - בעבר רובן היו במידות קטנות של 70 ס"מ עד 90 ס"מ לרוחב, ואילו כיום מגיעות הדלתות במידות של 120 ס"מ עד 150 ס"מ, מה שמאפשר ליותר תלמידים לצאת בו זמנית מהכיתה ותורם לבטיחותם.

 

כמו כן, נהוג לשלב כיום דקורציות של פרזול שנותנים מראה אסטטי לדלת, וגם ההמשקופים עשויים מברזל. עלות הדלתות הגדולות ביותר נע בין 3,500 שקל ל-6,000 שקל, בעיקר משום שהברזל והפח נחשבים למוצרים יקרים יותר מעץ.

 

תקרות אקוסטיות  ומיגון מאש

בעבר נהגו ברוב בתי הספר לשים שטיחים מוגנים מאש, שחוברו באמצעות פס אלומיניום אל הקירות בגובה 150 ס"מ. שטיחים אלה הדיפו ריח רע והם היו מאוד קשים לניקוי. כיום, יותר ויותר בתי ספר הוציאו את השטיחים והשקיעו בצביעה דקורטיבית או בשליכטה צבעונית. עלות ממוצעת של שליכטה צבעונית היא 100-120 שקל למ"ר.

 


תקרה אקוסטית של חברת אורבונד

 

בכל הקשור לתקרות, בבתי ספר רבים עושים כיום תקרות אקוסטיות, או מוסיפים פלורוסנטים שקועים. זה מתבצע על ידי פסי אלומיניום לאורך ולרוחב התקרה באופן שיוצר מלבנים, שלתוכם מלבישים את התקרה האקוסטית , התקרה מאד קלה במשקל ומאפשרת לחפות על תקרה לא יפה. העלות הממוצעת של תיקרה אקוסטית תקנית היא כ-110-130 שקל למ"ר.

 

שיפוץ הכניסה

התפתחות גדולה מורגשת גם בכניסות בתי הספר, שהופכות לכרטיס הביקור של המקום. יותר ויותר בתי ספר משקיעים בכניסות מפוארות עם נישות מגבס ואבנים המודבקות על הקירות.

 

בשורה התחתונה, השקעה בשיפוץ איכותי מאפשרת ליצור סביבת לימודים טובה יותר וגורמת לילדים לשמור על המקום ולא להשחית אותו. בית ספר משופץ ואסתטי נותן הרגשה חויובית של מתחם נקי, יפה ומסודר, ואין צל של ספק שהדבר גורם גם להרגשה טובה יותר ולשיפור בהישגי התלמידים.

 

הכותב הינו יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים של ישראל -

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים