שתף קטע נבחר

תלמידי רוגוזין פתחו שנה: "ענן כבד מעל החגיגה"

אפילו שיותר מ-90 תלמידים בבית הספר מועמדים לגירוש - ב"רוגוזין" לא נותנים לכך להעיב על השמחה. ציפי לבני וח"כ רוני בר-און פתחו את השנה בבית הספר, ששליש מתלמידיו ילדי עובדים זרים, והביעו תקווה למציאת פיתרון

בצל הגירוש המתקרב: תלמידי בית הספר "רוגוזין" בתל אביב החלו את שנת הלימודים התשע"א. בבית הספר לומדים 800 ילדים, שמוצאם ב-40 מדינות שונות - כמעט שליש מתוכם ילדי עובדים זרים. טקס פתיחת שנת הלימודים, שנערך בהשתתפות יו"ר האופוזיציה ציפי לבני וח"כ רוני בר-און, נפתח בשירה מרגשת: "בוא נאמין בעולם טוב יותר שאפשר לחיות בו יחד".

 

מנהלת בית הספר, קארן טל, סיפרה ל-ynet, כי יותר מ-90 ילדי עובדים זרים הלומדים ב"רוגוזין" אינם עומדים בקריטריונים להענקת מעמד חוקי בישראל. חרף היותם מועמדים לגירוש, הם התייצבו היום לפתיחת הלימודים לבושים בתלבושת האחידה. במהלך הטקס אמרה טל: "לצד החגיגה הגדולה שכולנו מרגישים היום, יש מעלינו עננים כבדים שגורמים צער. לצערנו, אחד מכל שלושה ילדים עלול לא להיות איתנו עד סוף שנת הלימודים. אנחנו צוות המורים נמשיך לעשות הכל כדי שאף אחד לא יגורש". 


לבני בין התלמידים. "על מדינת ישראל לגלות הבנה" (צילום: עופר עמרם)

 

במהלך הטקס ישבו ההורים בצד וצפו בילדיהם שרים ורוקדים. אחת מהן היא אן, שהגיעה לארץ מהפיליפינים לפני יותר מ-20 שנה. "יש לי שלושה ילדים וזה היה קצת קשה היום בבוקר להחזיר אותם לשגרה", סיפרה ל-ynet, "אבל אנחנו הולכים לבית הספר בשמחה, כי אני כבר 22 שנה בארץ ויש לנו אזרחות. מאוד קשה לי לחשוב על מי שנמצא עדיין בסכנה שלא יישאר בישראל".

 

גם ויקי ליוותה את בנה שעלה היום לכיתה ג'. היא הגישה את כל המסמכים למשרד הפנים ולדבריה, למרות שהיא יודעת שהיא עומדת בקריטריונים של הממשלה, היא עדיין לא מרגישה בטוחה. "אני מקווה שנישאר. הילד שלי מאוד אוהב את בית הספר ואת החברים, ואני מאוד מתרגשת בשבילו ובשבילי".

 

לבני: ילדים הם לא אויבים

במהלך הטקס ישבה בין התלמידים צעירה בשם דמט (זר בטורקית), שנראתה בדיוק כמו כל תלמידה צברית אחרת. דמט עולה לכיתה י"א, ולמרות שהיא מרגישה ישראלית לכל דבר ומצפה להתגייס לצה"ל, היא מועמדת כמעט וודאית לגירוש. הסיבה: אמה נכנסה לישראל באופן לא חוקי - אחד הקריטריונים החשובים שהציבה הממשלה.


"בוא נאמין בעולם טוב יותר שאפשר לחיות בו יחד" (צילום: עופר עמרם)

 

"אני מאוד מקווה שבסופו של דבר המדינה לא תעניש אותי ואני אשאר בישראל. הייתי בת 10 כשאמא שלי נכנסה לארץ ולא הייתי מודעת לכך שעשינו משהו לא בסדר", היא סיפרה. "אני שמחה שהתחילה שנת הלימודים, כי המצב מאוד קשה והלימודים יעזרו לי קצת לשכוח מזה ולא לחשוב. בבית אני זו שאחראית על

הגשת המסמכים למשרד הפנים, ואני עדיין מקווה שבסופו של דבר יאשרו לנו להישאר. השנה אני שמחה במיוחד לעלות לכיתה י"א כי הולכים לגדנ"ע ואני כבר כמה שנים חולמת על צה"ל. חיכיתי לזה ואני ממש מתרגשת".

 

ח"כ בר-און ציין לאחר הטקס כי "אני מקווה שמקבלי ההחלטה יראו את האירוע הזה ויקבלו את ההחלטה הנחוצה, כי את השיר הזה אי אפשר להפסיק". בר-און הסדיר את מעמדם של חלק מילדי העובדים הזרים עוד לפני ארבע שנים, בהיותו שר הפנים. כיום חלקם כבר חיילים לובשי מדים. "זו הייתה החלטה ראשונה שקיבלתי בתור שר, בלי ביזוי של כל אלה שהם משוא ההחלטה".

 

גם לבני התייחסה לצורך להשאיר את הילדים בישראל: "על מדינת ישראל לגלות הבנה כלפי ילדים, הם לא אויביה אלא העתיד שלה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דמט. עולה לי"א, מועמדת לגירוש
צילום: עופר עמרם
לבני משוחחת עם הילדים, היום
צילום: איציק אדרי
תלמידי רוגוזין (ארכיון)
צילום: עופר עמרם
מומלצים