שתף קטע נבחר

 

הרבנות עצרה את שיווק הבשר הבלתי מוכשר

הרב מצגר החליט להפסיק את שיווק הבשר שלא עבר מליחה לחנויות. הסיבה: הקונים, שרוכשים אותו בגלל עלותו הנמוכה, לא מודעים לתהליך ההכשרה שעליו לעבור

הרב הראשי, יונה מצגר, החליט בדיון מיוחד שהתקיים השבוע עם יבואני הבשר להפסיק לחלוטין את שיווק הבשר הבלתי מוכשר לרשתות השיווק בישראל. ההחלטה של הרב מצגר, האחראי על מערך הכשרות בישראל הינה בעלת משמעות כלכלית גדולה עבור יבואני הבשר, אך אלו שמעו את נימוקי ועדת הכשרות וניאותו, על פי הרבנות, להפסיק לאלתר את שיווק הבשר הבלתי מוכשר. יצויין כי רוב הבשר הנמצא כיום ברשתות השיווק בארץ הוא בשר שעבר כבר תהליך הכשרה.

 

 

בדיון שנערך בבית הרבנות הראשית לישראל הזכיר הרב מצגר כי ההיתר המקורי לשווק בשר כשר שלא עבר תהליך הכשרה – דהיינו מליחה לשם הוצאת שאריות הדם נועדה לספק את צרכיהם של הצרכנים שאינם יהודים ולא זקוקים לתהליך ההכשרה.- מה שמאפשר להוזיל את עלויות הבשר.

 

אלא שבאחרונה הסתבר לאנשי הרבנות כי כתוצאה מהכנסת הבשר הלא ממולח

קונים יהודים רבים מבשר זה בשל עלותו הכלכלית הנמוכה, ובכך נוצר מצב שבשר שעליו חותמת הרבנות, הגיע לבתים של יהודים שאינם מודעים לתהליך שעליהם לבצע על מנת להכשיר את הבשר ואלו אכלו אותו ללא מליחה והדחה כדרישת ההלכה.

 

בשל גילויים אלו החליט הרב מצגר יחד עם עמיתו הרב עמאר לפנות אל היבואנים ולהודיע להם על המהלך במסגרתו תאסר כניסת בשר כשר שאינו מוכשר לרשתות השיווק.

 

יצויין, כי הרבנות לא הטילה איסור לייבא בשר כשר ללא מליחה והיבוא יימשך כרגיל – אלא שלאור ההנחיות החדשות היות והוא לא ייקלט ברשתות הכשרות מטבע הדברים הבשר המיובא ימצא את עצמו מנותב לאיזורים בהם אינם מתגוררים יהודים.

 

בהכנת הידיעה השתתפה מירב קריסטל 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוטסביף כשר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים