מרות באהבה: ארוחת חג משפחתית
רות סירקיס, ג'וליה צ'יילד הישראלית, מצטרפת לשפים שנרתמו למבצע ההתרמה "לתרום. לאכול. לאהוב", ומבשלת ארוחה שלמה בעלות של 250 ש"ח, כדי שלכולנו יהיה חג שמח
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
מרק קרם כרשה
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
1 בצל בינוני, פרוס
700 גרם כרשות גדולות נקיות
4 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות מרק צח
250 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
ענף תימין טרי
אופן ההכנה:
- מפרידים בין החלק הלבן והחלק הירוק של הכרשה. מבשלים את החלק הירוק של בסיר יחד עם 4 כוסות מים רותחים כ-10 דקות.
- פורסים את החלק הלבן של הכרשות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והכרשות עד שיהיו שקופים, בלי להזהיב.
- מעבירים את הבצל והכרשות המטוגנים לסיר בו בושל החלק הירוק. מוסיפים את המרק הצח ואת תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
- שמים בבלנדר ומרסקים למחית. מסננים דרך מסננת לא דקה. מחזירים לסיר. מתבלים באגוז מוסקט ומחממים עד סף רתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מקשטים את המרק בכמה עלי תימין ומגישים מיד.
פאייה ספרדית
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
8 שוקיים של עוף (פולקעס)
6 כנפיים, חתוכות במפרקים ומנוקות היטב
4 כפות שמן זית
1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות.
1 בצל קצוץ דק
2 כוסות אורז
4 כוסות מרק צח
2 כפיות כורכום
מלח, פלפל שחור
2 עגבניות, קלופות ופרוסות
3 נקניקי קבנוס (כ-150 גרם), פרוסים ל-1 ס"מ
4 שיני שום, פרוסות
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
2 ענפי תימין
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה ועמוקה, כמו ווק, מטגנים את העוף ב-2 כפות שמן, עד להזהבה. מטגנים כמה נתחים בכל פעם ומוציאים. לבסוף מטגנים את הגמבה החתוכה.
- בסיר גדול ושטוח, כמו סוטאז', מטגנים ב-2 כפות שמן את הבצל ללא השחמה. מוסיפים את האורז ומטגנים בשמן עד לכיסוי הגרגרים.
- מוסיפים את המרק, הכורכום, המלח והפלפל שחור, מערבבים, מכסים ומבשלים 7 דקות.
- מפזרים על האורז מחצית מכמות העגבניות, הגמבה הקבנוס והאפונה. מסדרים את נתחי העוף, ומעליהם מפזרים את שאר העגבניות, הגמבה, הקבנוס, השום והאפונה, שומרים את יתרת האפונה לסוף. זורים עלי תימין מגבעול אחד.
- מביאים לרתיחה, מקטינים מאוד את האש, סוגרים היטב את הכלי ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- בודקים מפעם לפעם, מוסיפים עוד מעט מרק אם יש צורך. טועמים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההגשה מוסיפים את שארית האפונה ומבשלים עוד 3 דקות עד שהיא מתחממת היטב.
- מקפיצים את האורז זורים למעלה את שאר עלי התימין ומגישים מיד.
"קראמבל" תפוחים חם
המרכיבים (ל-6-8 מנות):
6 תפוח עץ מסוג דלישס מוזהב
גרידה ומיץ מ-1 לימון
1/3 כוס סוכר לבן
4 כפות דבש
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
לציפוי וקישוט:
1 כוס (150 גרם) קמח
1/2 כוס סוכר לבן
200 גרם מרגרינה ללא טראנס וללא מלח
1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
100 גרם אגוזים
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס.
- מחלקים את תפוחי העץ לשמונה ומוציאים את הליבה. חותכים כל שמינית ל-4 פרוסות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הסוכר, מזלפים על הקוביות מיץ לימון וזורים את הקליפה המגוררת.
- מעבירים את התפוחים המסוכרים לתבנית פאי מפיירקס ומערבבים פנימה את הדבש, הקינמון ואגוז המוסקט.
- הציפוי: במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר המרגרינה, הקוואקר והאגוזים. מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט.
- מפעילים את מעבד המזון בפולסים רק עד שנוצרים פירורים. אין צורך להפעיל יותר מדי.
- מוציאים את התערובת וזורים את הפירורים על התפוחים כדי לכסות אותם לגמרי.
- שמים את התבנית בתנור ואופים למשך 50-60 דקות עד שהתפוחים מתרככים והציפוי נעשה פריך ומוזהב.
- מגישים את המאפה חם או פושר.
- מבצע "לתרום. לאכול. לאהוב" יתקיים בין התאריכים 20.8.10 ל-9.9.10. בסופו יקבלו הנזקקים "כרטיסי ארוחת חג" בסך 250 שקל, שיאפשרו להם לרכוש מוצרי מזון בסכום זה תוך שמירה על כבודם. לפרטים ותרומות: "לתרום. לאכול. לאהוב"
עוד ארוחות: