שתף קטע נבחר

 

מילאן - קבוצה מלהיבה או פח הזבל של אירופה?

החתמתם של זלאטן איברהימוביץ' ורוביניו במדי הרוסונרי יכולה להצית את הדמיון, אבל האם לא מדובר בגרסאות מתקדמות של רונאלדיניו ובקהאם? איזי עין דור ומיקי שגיא מתקוטטים

מילאן החתימה השבוע את זלאטן איברהימוביץ' ורוביניו, בעיסקאות הכי מסקרנות אולי באירופה. האם מדובר בשובה של מילאן הגדולה, או סתם בעוד החתמות חסרות עומק מחשבתי שמסמנות את המשך דעיכת המועדון הענק בשנים האחרונות? איזי עין דור ומיקי שגיא מתקוטטים.

 

שובה של גראנדה מילאן / איזי עין דור

האמת שכבר דאגתי. בשנים האחרונות הסגל של הרוסונרי הלך והתבגר וכשלרגע נדמה היה שהנה, הנה מגיע לו רכש צעיר, התבדתי. יאן קלאס הונטלאר לא ממש קיבל הזדמנות וגם צעירים אחרים לפניו, לא ממש זכו לדקות משחק משמעותיות. ג'נארו גאטוסו, אלסנדרו נסטה, אנדראה פירלו, פיליפו אינזאגי וקלארנס סיידורף הבלתי נגמרים, דווקא תמיד היו שם.


זלאטן איברהימוביץ'. סוף סוף קצת צבע לאפרוריות של מילאן (רויטרס)

 

גם כשהגיע רכש, התרגלו אוהדי מילאן לשחקנים מבוגרים כדייויד בקהאם, מארק יאנקולובסקי, מאסימו אודו, ג'יאנלוקה זמברוטה ומאתיו פלאמיני. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהגיל הממוצע של כל החבורה הזו, עולה בהרבה על 30. מדי פעם הבליחו שחקנים כמו פאטו או קאקה, שהגיעו למועדון עם תקווה לעתיד, אבל אלה היו נדירים, כי זה מה שעבד אצל קרלו אנצ'לוטי במשך 8 שנים.

 

פתאום, בתוך שבוע, הצטרפו לחבורה הזו כוכבים נוצצים כמו זלאטן ורוביניו, שיוסיפו קצת צבע לכל האפרוריות שמסביב. מילאן כבר פתחה עם רביעייה מרשימה במחזור הפתיחה, אז גם הראו פאטו ורונאלדיניו מה יש להם ברגליים. אם תוסיפו להם את שני שחקני הרכש הנוצצים מקדימה, תקבלו את הקבוצה הכי מלהיבה באיטליה. נקודה.


רונאלדיניו. יחזיר את החיוך לרוביניו? (צילום: רויטרס) 

 

זלאטן אמנם נכשל בברצלונה, אבל נחשב למומחה לפיצוח ההגנות בסרייה A. רוביניו, כמו כמעט כל ברזילאי, מונע מאהבת המשחק ותהיו בטוחים שלצד רונאלדיניו, החיוך גם יחזור לפניו (מה גם שהוא מגיע אחרי מונדיאל אישי טוב מבחינתו). עכשיו תחברו לכל אלה מאמן בן 43 בדמות מסימליאנו אלגרי, שהצליח בקליארי בעונה שעברה, למרות שעדיין לא צבר מספיק נסיון סריה A ותקבלו מתכון בטוח לקבוצה אטרקטיבית ומשובחת. מישהו אמר שובה של גראנדה מילאן?

 

תחנה בדרך לפרישה / מיקי שגיא

ברגע כזה או אחר של שפיות, אני יכול להסכים לדבריו של עמיתי בכתבה זו, אבל כבדרך כלל, גם הפעם אני דווקא מעדיף לחלוק עליו. אם תחשבו על זה, היו ימים שלהגיע למילאן באמת היה כבוד גדול, להרגיש חלק ממועדון פאר באירופה.


בקהאם וקאקה. הראשון הגיע אחרי השיא, הברזילאי התפתח במילאנו (AP) 

 

אפשר לשאול את רוד חוליט, מרקו ואן באסטן ופרנק רייקארד מימי ההולנדים, את ג'ורג' וואה וז'אן פייר פאפן מאוחר יותר בציר הזמן, או אפילו את קאקה ואנדריי שבצ'נקו, אם נגיע לעשור האחרון. רוב השחקנים הטובים ביבשת היו מגיעים למילאן בצעירותם (או לפחות בגיל סביר), מככבים במדי הרוסונרי ומוליכים אותם להישגים.

 

אבל אם מסתכלים על מה שקורה בשנים האחרונות, כנראה שלא סתם בצד האדום-שחור של מילאנו יש בצורת עמוקה ובקבוקי שמפניה לא נפתחו שם מאז האליפות ב-2004 (הזכייה בצ'מפיונס של 2007 נשענה דווקא על אותו 'נסיון' שהולך לאיבוד בליגה ארוכה). בטוח שיש הרבה סיבות לכך שהמילאנזים במשבר מתמשך ואי אפשר להפיל את זה רק על נקודה אחת כזו או אחרת, אבל אין ספק שבחירת השחקנים במועדון לוקה בחסר, בלשון המעטה, בעונות האחרונות.


רונאלדו במדי מילאן. בשכונה היו קוראים לו 'סוס מת' (צילום: AFP)  

 

שימו לב - בשנים האחרונות הגיעו ללבוש את החולצה של מילאן שמות גדולים כמו רונאלדו, רונאלדיניו, דייויד בקהאם והקיץ גם איברהימוביץ' ורוביניו. אז נכון שמדובר בשמות נוצצים, אבל תבינו מתי הם הגיעו - רונאלדו, אחרי שבריאל הראו לו את הדלת החוצה, בדומה לבקהאם כעבור תקופה לא ארוכה. רונאלדיניו, אחרי שברצלונה כבר לא רצתה בו, כדי לפנות את הבמה לליונל מסי ולאחר שנמאס לה מהפרות המשמעת של הברזילאי.

 

וגם עכשיו, זלאטן ורוביניו מגיעים אחרי עונות לא מי יודע מה בבארסה ובמנצ'סטר סיטי/סנטוס. בלי שום קשר לכך שמדובר בשניים נוספים שהוכיחו כי הם מסתמכים על כשרונם בלבד ולא ממש מסוגלים להתחבר לסגל שמשחק כקבוצה. זאת לעומת המשמעת הטקטית שהפגינה היריבה העירונית אינטר בשנים האחרונות, שגם הביאה לה הצלחה גדולה כל כך.

 

והגרוע מכל, גם במדי הרוסונרי, אותם שמות לא בדיוק הצליחו לככב ולהראות שהקבוצות הקודמות שלהם לא טעו בכך שאפשרו להם ללכת. בשכונה, היינו קוראים לשחקנים כאלה 'סוסים מתים'. בגלל כבודם, נוותר על ההגדרה הלא נעימה הזו ורק נגיד שמילאן הפכה בשנים האחרונות לסוג של תחנה לפני אחרונה ברכבת של שחקנים שעומדים לפרוש, רגע לפני שהם עוברים להרוויח מיליונים אחרונים בשנות פרישה בקטאר או ליגה אחרת במדינות המפרץ.

 

אז נכון שרוביניו ואיברהימוביץ' עוד צעירים והם לא בדיוק בישורת האחרונה של הקריירה שלהם, אבל הם כן בדעיכה בשנה-שנתיים אחרונות ולא בטוח כלל שבמילאן הם יוכלו לחזור לדרך המלך. עם כל נתוני הפתיחה האלה, לי לא נותר אלא להיות מופתע מכך שאדריאנו בחר להגיע לרומא, כאשר התחנה הטבעית שלו היתה אמורה להיות דווקא מילאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים