מונדובאסקט, סיכום ביניים - והפרחים לקירק פני
אקס מכבי ת"א הוליך את ניו זילנד לשלב הבא וקבע כי כל נציגות אוקיאניה יהיו בשמינית. וגם: 9 מ-10 מהשדה לנציגות אירופה, המכונה הגרמנית חורקת וכמה צופים הגיע ולראות את קנדה?
שלוש נבחרות שמרו על מאזן מושלם בשלב המוקדם, שלוש אחרות סיימו את האליפות ללא ניצחון. הקהל המקומי לא כל כך התעניין בנבחרות כמו קנדה, ניו זילנד וחוף השנהב - ובכמה משחקים כדררו השחקנים מול פחות מ-2,000 צופים. ועכשיו, סיכום השלב הראשון.
השפעת הנעדרים
ארצות הברית אמנם הצליחה לא רע בשלב המוקדם במונדובאסקט בלי הכוכבים הגדולים, אבל נבחרות כמו ספרד, גרמניה וקנדה איכזבו ובגדול. שתי
ספרד | סרביה |
סלובניה | טורקיה |
ארה"ב | רוסיה |
ליטא | ארגנטינה |
האחרונות סיימו את דרכן בשלב הבתים.
ארבעה מבין חמשת שחקני החמישייה של המונדובאסקט 2006 לא טרחו להגיע לאליפות בטורקיה. פאו גאסול הספרדי, ה-MVP של אלופת העולם מלפני ארבע שנים, בחר לנוח אחרי הזכייה באליפות עם הלוס אנג'לס לייקרס. התוצאה: הנבחרת שסיימה את האליפות הקודמת עם מאזן מושלם וגביע, כבר הפסידה פעמיים. בזכות ניו זילנד, שהפתיעה על צרפת, היא סיימה במקום השני בבית ותפגוש את יוון וסופוקליס שחורציאניטיס בשמינית.
גרמניה, שקיבלה כרטיס חופשי לאליפות הרבה בזכות דירק נוביצקי, עפה כבר בסיבוב הראשון, למרות שניצחה שני משחקים. נוביצקי העדיף גם הוא לנוח בקיץ, כמו גם חברו לנבחרת, הסנטר כריס קיימן. נבחרת קנדה, לעומת זאת, חסרה את סטיב נאש והיא סיימה, אוי לבושה, את האליפות ללא ניצחון.
מלחמת היבשות
תשע מבין עשר הקבוצות מאירופה שהשתתפו באליפות, העפילו לשלב הבא. היחידה שתחסר שם היא, כאמור, גרמניה, שהפסד לאנגולה מנע מהאירופים מאזן מושלם בשלב 16 האחרונות.
מיבשת אמריקה העפילו לסיבוב הנוקאאוט שלוש נבחרות מתוך החמש. ארצות הברית, ברזיל וארגנטינה ימשיכו הלאה, בעוד שחקני נבחרות קנדה ופורטו ריקו חוזרים הביתה. ויש גם יבשת מושלמת - אוקיאניה. אוסטרליה וניו זילנד העפילו בזכות לשלב הבא.
אבל, מנגד, יש יבשות שרוב הנציגות שלהן עפו בשלב המוקדם. סין היא הנציגה היחידה של יבשת אסיה ששרדה, הרבה בזכות ההפסד המפתיע של פורטו ריקו לחוף השנהב. איראן, לבנון וגם ירדן חזרו הביתה. לאפריקה, ששלחה ארבע נבחרות, יש רק נציגה אחת בשמינית - אנגולה. חוף השנהב וטוניסיה הודחו.
הבלתי מנוצחות והבלתי מנצחות
ארצות הברית, טורקיה וליטא הן הקבוצות היחידות שסיימו את השלב המוקדם במאזן מושלם. קווין דוראנט וחבריו התקשו רק במשחק מול ברזיל, שהסתיים בניצחון 68:70. ליטא סיימה ללא הפסד בית די קשה בו שיחקו גם ספרד, צרפת וניו זילנד. טורקיה ניצלה את יתרון הביתיות כדי לנצח את יוון ורוסיה, שתי יריבות שהתוצאות מולן היו כנראה שונות במגרשים אחרים.
מנגד, קנדה, ירדן וטוניסיה הפסידו את כל משחקיהן. ירדן עוד מתחה את אוסטרליה במשחק הראשון, אך ההמשך היה פחות טוב. זייד עבאס, השחקן הפלסטיני משכם, היה נקודת האור בנבחרת של שכנתו ממזרח. הוא הוביל את קלעי נבחרת ירדן עם 15.2 נקודות בממוצע (מקום 13 באליפות) וגם את קוטפי הכדורים החוזרים עם 8.4 ריבאונדים בממוצע (מקום 4). הוא גם סיים את הטורניר עם 71.9 אחוז לשתי נקודות (מקום ראשון).
לפעמים מלא, לפעמים ריק
האליפות נערכת בחמישה אולמות, שהקטן ביניהם מכיל 7,500 מקומות ישיבה והגדול כ-16,000 מקומות. באליפות, לצד משחקים שלא היה ניתן להכניס סיכה לאולם, היו משחקים שהיו בהם הרבה מאוד כיסאות ריקים.
באנקרה, שם שיחקה נבחרת טורקיה, היו הרבה משחקים מול אולם ריק. סין וחוף השנהב שיחקו לעיני 2,100 צופים, את רוסיה וחוף השנהב ראו רק 1,250 איש והמשחק בין פורטו ריקו לחוף השנהב משך, תאמינו או לא, 1,200 צופים. גם המשחק בין רוסיה לסין לא עניין כל כך ובמפגש בין שתי המדינות הגדולות צפו 1,600 איש.
אבל המשחק עם הכי מעט קהל התקיים באיזמיר. רק 1,000 צופים טרחו להגיע לראות את ניו-זילנד מנצחת את קנדה. פחות מ-2,000 צופים היו גם במשחקים בין ספרד לקנדה ובין קנדה ללבנון. מדובר באולם שיכול להכיל 10,000 צופים. לגבי משחקי בית א' פיב"א לא סיפקה נתונים על כמות הצופים. מנגד, במשחקי בית ב', שנערכו באיסטנבול, האולם היה מלא בכל 15 המשחקים.
סקולה מעל כולם
מאנו ג'ינובלי ואנדרס ניוצ'יוני לא הגיעו לאליפות, ומי שהשאיר את ארגנטינה בתמונה הוא לואיס סקולה. הכוכב מארגנטינה קלע בממוצע 29 נקודות בשלב הראשון (מקום 1 באליפות). בארבעה משחקים הוא קלע 30 נקודות או יותר. הוא גם שלט מתחת לסל והוריד 8.2 ריבאונדים בממוצע (מקום 5).
ראויים לציון, דווקא מנבחרות שלא בלטו: זייד עבאס מירדן; אי ג'יאנליאן הסיני (22.5 נקודות ו-9.8 ריבאונדים בממוצע); חאמד חדאדי האיראני (20 נקודות ו-8.6 ריבאונדים) וגם אקס מכבי תל אביב, קירק פני מניו זילנד (25.4 נקודות בממוצע).
סקולה בדרך לעוד סל קל. ה-MVP של השלב הראשון (צילום: רויטרס)
ומה הלאה?
החל משבת יתקיימו משחקי שמינית הגמר. שמונת המשחקים יתפרסו על פני ארבעה ימים. בשבת ייפגשו באיסנטבול סרביה וקרואטיה, ולאחר מכן יעלו על המגרש שחקני
ספרד ויוון לקרב מסקרן מאוד.
ביום ראשון תפגוש סלובניה את אוסטרליה ומיד לאחר מכן טורקיה תנסה לשמור על הבית מול צרפת. ארצות הברית תפתח את המשחקים ביום שני במשחק קליל מול אנגולה. המנצחת במשחק זה תתמודד ברבע הגמר מול המנצחת במשחק השני באותו יום - רוסיה נגד ניו זילנד.
משחקי שמינית הגמר יסתיימו ביום שלישי, אז יתמודדו ליטא וסין במשחק הראשון וארגנטינה וברזיל לדרבי דרום אמריקני במשחק השני.