שתף קטע נבחר

 

ניגוד עניינים בי-ם: הסגן של ברקת מסרב לעזוב

סגן ראש העיר דוד הדרי הוא גם מנכ"ל התנועה הדתית "אמונה", המפעילה מוסדות חינוך רבים בבירה. במשרד המשפטים הודיעו לו כבר שלוש פעמים שעליו לוותר על אחד מתפקידיו, אך הוא נותר במקומו. "רודפים אותו בגלל בית יהונתן", האשימו מקורביו

לא מוותר על האמונה: בחצי השנה האחרונה, קבעה הוועדה לניגוד עניינים במשרד המשפטים לא פחות משלוש פעמים כי על סגן ראש עיריית ירושלים, המכהן גם בתפקיד מנכ"ל התנועה הדתית-לאומית "אמונה", להתפטר מאחד מתפקידיו. גם היועץ המשפטי העירוני והתנועה לאיכות השלטון פנו לראש העיר, ניר ברקת, בדרישה שימלא אחר ההנחיות ויעביר אותו מתפקידו. אבל האיש - דוד הדרי - ממשיך לשבת בלשכתו באין מפריע.

 

חברי המועצות העירוניות ברחבי הארץ ממלאים את תפקידם בהתנדבות. לעומת זאת, זוכים סגני ראשי הערים לשכר גבוה מאוד - בהתאם להנחה שלפיה אותם בעלי תפקידים, הנחשבים למינויים פוליטיים, אמורים להקדיש את כל זמנם לפעילות לטובת העיר מבלי שעיסוקים מן הצד יטרידו אותם ויפריעו לעבודתם.


הדרי (משמאל) בבית יהונתן. אין ניגוד אינטרסים? (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

הדרי, סגן-ראש עיריית ירושלים מטעם המפד"ל, אמנם ויתר על השכר מהעירייה, אך בד בבד הוא גוזר קופון מכובד למדי מתפקידו הנוסף כמנכ"ל ארגון "אמונה - תנועת האשה הדתית-לאומית", המפעילה רשת חינוך ובה עשרות גני ילדים, מעונות יום ומועדוניות בכל הארץ.

 

נוסף על כל אלה, מכהן הדרי גם בתפקיד יו"ר ועדת הכספים העירונית. במרס האחרון נמסר לו כי האופן שבו הוא פועל מהווה ניגוד עניינים, בהסבר כי בין "אמונה" לבין העירייה קיימים קשרים הכרחיים, ועל-כן החלטות שונות בעירייה בתחומי הכספים והחינוך משפיעות באופן ניכר על התנועה ועל המוסדות שהיא מפעילה בתחומי ירושלים, לרבות על אלה שנחשבים ה"מתחרים" לה.

 

הדרי פנה לוועדה בעצמו כבר שלוש פעמים בניסיון להוכיח לחבריה כי אין ניגוד ממשי בין שני הגופים. כדי שלא להותיר שמץ של ספק, החליט לוותר על שכרו מהעירייה וכן על חלק מסמכויותיו, בשיתוף פעולה עם ראש העיר.

 במקביל לכך, תחת כובעו כמנכ"ל "אמונה", הציע לוותר על כל הסמכויות בארגון הקשורות לירושלים.

 

גם אותם צעדים לא הצליחו לשכנע את אנשי משרד המשפטים, שם המשיכו לעמוד על הדרישה להעבירו מתפקידו. לפני כחודש וחצי ולאחר שהנחיותיהם לא יצאו אל הפועל, שיגרו מכתב נוסף שבו חזרו על דרישותיהם.

 

"מר הדרי ממלא כמה מהתפקידים הבכירים ביותר בעירייה, והוא אף רשאי להפעיל את סמכויותיו של ראש העיר בהיבטים שונים ורבי משמעות", כתבו אנשי הוועדה לניגוד עניינים. "בה בעת, הוא מעוניין להמשיך לכהן כמנכ"ל של ארגון בעל מגוון אינטרסים בירושלים, שמקיים בה פעילות רבת היקף, המחייבת קיום קשרים משמעותיים עם העירייה", לשון המכתב. "הוועדה נותרה בדעתה כי מילוי תפקיד מנכ"ל "אמונה" במקביל לתפקידים אלה, עלול ליצור מצבים רבים ותדירים של חשש לניגוד עניינים".

 

היועץ המשפטי העירוני, עו"ד יוסי חביליו, פנה לברקת בעניין כמה לפני כחודשיים. בחוות דעת מטעמו, כתב כי "על מר הדרי לפעול על-פי החלטת הוועדה ולסיים את עבודתו כמנכ"ל 'אמונה', או לחילופין לחדול מלהחזיק בתיק הכספים". הוא גלגל חלק מן האחריות גם לפתחו של ראש העיר, וכתב כי הוא "סבור שמדובר גם באחריותו לוודא שהחלטת הוועדה בוצעה".

 

"רודפים אותו בגלל סכסוך" 

גורמים בסביבתו של הדרי האשימו בשיחה עם ynet כי "רודפים אותו בגלל סכסוך שהיה לו עם היועץ המשפטי חביליו, כשהדרי העיד נגדו בבית המשפט. היה ביניהם גם עימות בנושא בית יהונתן, שהדרי פועל נגד הריסתו". על הטענות לניגוד עניינים אמרו אותם אישים כי "הימים המוקדשים לעבודה ב'אמונה' יורדים מימי החופשה שלו. הוא עובד בעירייה לא פחות משמונה שעות ביום, והדברים מתנהלים שם באופן טוב ומקצועי".

 

הדרי עצמו מסר בתגובה לטענות נגדו כי הוא "בודק את המצב עם יועצים משפטיים, כדי לבחור בדרך הנכונה והטובה ביותר שבה אפעל. את ההחלטה בכוונתי לקבל בהקדם".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "הדרי משמש בתפקידו בהתנדבות וללא שכר, ונקט את הפעולות הנדרשות להבטיח כי נמנע כל חשש לניגוד עניינים. ראש העיר ממתין שהדרי ימצה את ההליך המשפטי, והעירייה בכל מקרה תפעל על-פי החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוד הדרי. לא מוכן לוותר
צילום: ענר גרין
מומלצים