שמינית גמר, היום השני: הרב גוראן
דראגיץ' חילק לבדו שלושה אסיסטים יותר מכל נבחרת אוסטרליה, הלחץ הטורקיה גרם לצרפת לאבד 17 כדורים, וכל זה הוליד ערב חד צדדי. במשחקי הערב: ארה"ב תמשיך בטיול השנתי, הפעם מול אנגולה, קירק פני ינסה להפתיע את בלאט
סלובניה וטורקיה ברבע גמר המונדובאסקט, זו השורה התחתונה בסוף עוד ערב של כדורסל בטורקיה. כולם ציפו מהאוסטרלים לתת יותר פייט (ואולי אף מעבר לכך) מול הסלובנים, כל זאת כשאתה מעמיד בקו הקדמי שלך שני שחקני פנים כמו הסנטר של פנאתינייקוס אלכס מאריץ', והפורוורד של טורונטו ראפטורס דייויד אנדרסן.
אבל כשהשניים האלו סוגרים ערב כל כך חלש, קשה מאוד לנבחרת מוגבלת כמו אוסטרליה לנצח יריבה מגוונת כמו סלובניה, עם שחקנים טובים בכל עמדה, כמו יאקה לאקוביץ', בוסטיאן נאכבר, גוראן דרגיץ' ופרימוז ברזץ'.
מאריץ' ראה רק עשר דקות מגרש, בעיקר כיוון שהוא לא הצדיק מעבר לכך, וסגר את הערב עם נקודה אחת בלבד. אנדרסן אמנם קלע 8 נק', אך עם 2 מ-7 מהשדה, והרבה החטאות קריטיות. אך מה שהפסיד לאוסטרלים את המשחק היה חיסרון במשחק קבוצתי, והיעדר לחץ על מובילי הכדור, כשהאוסטרלים חילקו בסך הכל חמישה אסיסטים, שלושה פחות מגוראן דראגיץ' לבדו! כעת יכולים הסלובנים לנוח מעט, רגע לפני המפגש מול טורקיה, שיתקיים ביום רביעי.
להרוג צרפתי ולנוח
גם במשחק השני של הערב, הנתונים הסתדרו כדי שהיה צפוי. היה ברור שנבחרת עם קו קדמי כזו זה שיש לטורקים, תנצח את המשחק קודם כל מתחת לסלים. בדקות הגדולות של המארחת (רבעים שני ושלישי - 31:52 לטורקיה), שלטו הטורקים בריבאונד, כשהורידו 14 כדורים חוזרים, לעומת שישה בלבד של הצרפתים. הנתון הזה אמנם התאזן במהלך המשחק, אך זה קרה בעיקר בזמן הזבל.
כמו כן, המחסור בריכוז בצד הצרפתי (מה היה קורה אם טוני פארקר היה פה...), לעומת העודף בתחום זה בצד הטורקי, הביאו לכך שהמארחת חטפה תשעה כדורדים במשחק (לעומת ארבעה בלבד של הצרפתים), וגרמה ליריבתה לאבד 17 (!) כדורים. הטורקים המשיכו לקלוע באחוזים נמוכים מהקו (64 אחוז), אך צרפת לא ניצלחה זאת מספיק. כעת נותר לראות האם לאקוביץ' יצליח לשמור על הכדור מול הלחץ הטורקי ברבע הגמר.
זה היה חד צדדי? חכו להערב
הערב השלישי של משחקי שמינית הגמר נראה, לפחות על הנייר, החד צדדי ביותר עד כה. אם ארצות הברית תיתקל בבעיות מיוחדות מול אנגולה (18:00, ישיר בספורט 5+ לייב), זו תהיה הפתעה בסדר גודל שקשה לתאר, וגם ניו זילנד לא אמורה להציק יותר מדי לרוסיה של דייויד בלאט (21:00, ישיר בספורט 5+ לייב), למרות שהפתיעה את צרפת.
מייק ששבסקי החליט לתת לשחקניו יום חופשי ביום שישי, לאחר השבוע העמוס שעבר עליהם בתחילת הטורניר. "הם היו זקוקים לניתוק מסוים", הסביר המאמן הוותיק. בשבת הם כבר חזרו להתאמן. לא שהם ממש יהיו זקוקים לו מול החבר'ה מאנגולה, אבל רודי גיי חזר להתאמן, לאחר שנפצע ולא לקח חלק במחצית השנייה מול טוניסיה ביום חמישי (57:92). "האימונים ביומיים הקרובים מאוד יעזרו לנו", הסביר קווין דוראנט.
האנגולים מציגים סגל מקומי לחלוטין, כשכל 12 השחקנים משחקים בליגה האנגולית. האמריקנים כן יצטרכו להיזהר מחואקים גומס, סמול פורוורד שמגיע מרחוק ושואב ריבאונדים (6.8 לערב, 14 מול גרמניה). הידית של אולימפיאו קריפיאנו (צלף 30 נק' מול גרמניה) מסוכנת אף היא, ונראה שאם ששבסקי דיבר על משהו שקשור לאנגולה באימון המסכם, אלו היו השניים שהוזכרו.
פני יפתיע את דייויד?
במשחק המאוחר של הערב, יתמודדו קירק פני וניו זילנד מול דייויד בלאט ורוסיה. הקיוויז מקווים לשחזר גם את ההצלחה מהמונדובאסקט ב-2002, אז סיימה הנבחרת מצמד האיים הרחוקים במקום הרביעי, ובדרך גברה גם על הרוסים 81:90.ניו זילנד מתבססת בעיקר על פני, שקלע 127 מתוך 424 הנק' של הנבחרת (כמעט 30 אחוז), אך גם תלויה בריכוז של הגארד הסימפטי, שכבר הספיק לאבד 15 כדורים. יכולת המסירה של מיקה ווקונה ופרו קאמרון, שיחפשו את פני בכל פינה, יכולה לשנות את פני המשחק אף היא. משחק ההתקפה של הקיוויז טוב בהרבה עד כה מזה של הרוסים (84.8 נק' לערב, לעומת 73), אך זה הרבה בזכות 108 הנק' מול לבנון. אם לנטרל את המשחק ההוא, ממוצע הנק' שלהם עומד על 79 בלבד.
בנבחרת הרוסית יבנו הרבה על הסנטר הטרי של הניו יורק ניקס, טימופי מוזגוב, שמוליך עד כה את קלעיו של בלאט עם 12.6 נק' ומוסיף 6.8 ריב' לערב (יכול להיות שסוף סוף הניקס ביצעו רכש נכון?). יכולת המסירה של אנטון פונקראשוב אף היא מהווה פאקטור משמעותי, שכן הגארד המוכשר של ספרטק סנט פטרסבורג וצביקה שרף, חילק 11 אסיסטים בניצחון על פורטו ריקו, אך הסתפק ב-3 בהפסד לטורקיה.