שתף קטע נבחר

 

ראש בראש

ראש השנה הוא זמן מצוין לסדר את הראש, או לפחות לדאוג לו לכובע חדש. תשאלו את הלקוחות שהגיעו לחנות הכובעים במאה שערים, שחיפשו כובע עם קנייטש, או עם "עיניים"

מהצד, כולם נראים אותו דבר. כלומר, שחורים. אבל הכובעים שחובשים החרדים לראשם הם לא רק פריט לבוש בסיסי, אלא גם סמל. אמירה. תיוג.

 

מבט מקרוב על הכובעים מגלה טופוגרפיה מרתקת של קוטר, צורה וגובה. ולכל מאפיין בעיצוב הכובע - הצהרת שייכות משלו. שמות כמו "המבורג" ו"קנייטשוסאמעט" הם למעשה דגמי כובעים שמזוהים עם פלגים שונים במגזר. במילים אחרות, הראה לי את כובעך ואומר לך מי אתה. ynet ביקר בחנות "פרסטר", שהפכה למוסד.

 

היקרים מבין הכובעים בחנות ילטפו מלמטה את תג המחיר 1,000 שקל. אך אם אתם בחורי ישיבות תפרנים, ידאגו

לסדר לכם הנחה נאה.

 

על העסק המשפחתי מנצח יצחק מאיר פרסטר, כמאחוריו אוטוטו מאה שנה של כובענות משפחתית, שמקורה באירופה של תחילת המאה הקודמת. פרסטר, איש עסקים חרדי מתחזק בנוסף למפעל משגשג בהונגריה, המייצר עשרות אלפי כובעים בשנה גם, נקודות מכירה מסביב לגלובוס, אף מוצא פנאי לתחביב בלתי צפוי לתושב במאה שערים - אספנות כובעים.

 

על קיר המשרד תלויים זה לצד זה, כובע מוסקטרים צרפתי, כובע אמריקני מתקופת מלחמת האזרחים וצילינדר ויקטוריאני שנדמה כי הרגע יצא מסיפור של דיקנס. בין לבין נחים על הקירות כובעים נוספים בשלל צבעי הקשת. ואם ביציאה לרחוב בוחר פרסטר בכובע חסידי בשחור המסורתי, במשרד הצבעוניות אומרת את המילה האחרונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה אומר הכובע?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים