שתף קטע נבחר
 

אוכל ליום שאחרי

שאריות ארוחת החג גודשות את המקרר? הבטן זקוקה להפוגה? ניר צוק ממליץ לכם להתאזר ביצירתיות ולהפוך את מזונות החג הכבדים לארוחת צהריים קלילה ליום שאחרי הבליסה הגדולה

תסמונת "היום שאחרי" מאוד נפוצה בחגי ישראל. לרוב היא מלווה במיני מרעין בישין כגון נפיחות בבטן, נפיחות וסכסוכים משפחתיים המפעפעים מתחת לפני השטח.

 

משפחות יהודיות מפותחות למדו כי טרם הארוחה מומלץ להרבות במשקאות משכרים - עראק וויסקי עובדים נפלא, אך גם בחירות קלאסיות יותר כגון קמפרי ומרטיני ירככו את האווירה.

 

בני המזל שאינם חולקים זוגיות מורכבת אינם נדרשים לארוחת חג שנייה (שהרי אין משפחה שצריך לפצות על היעדרות מערב החג), שנערכת לרוב בצהרי היום שאחרי. עבור אלה, היכולים ליהנות מעיכול נוח של המזונות והמאורעות בחברת עיתוני החג או ספר משובח, מומלצות מעט יצירתיות וחלה בשלוף. כך מזונות החג הכבדים יהפכו לארוחת צהריים קלילה ומפנקת – כריך עוף קר, סלט לשון שבושלה שעות ארוכות ועוד מיני גיוונים מרעננים וצוננים כאיזון ליום האתמול.

 

סלט טונה וחזרת

המרכיבים:

1 קופסת שימורי טונה

2 ביצים קשות

1 כף מיונז

2 כפות חזרת אדומה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הטונה היטב מהנוזלים.
  2. מגרדים את הביצים בעזרת פומפייה דקה.
  3. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים היטב.


(צילום: דודו אזולאי)

 

סלט עוף

המרכיבים:

500 גרם עוף צלוי קר

6 עגבניות קטנות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

2 כפות צלפים

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים מהעוף את העור, ומפרקים מהעצם לנתחונים.
  2. פורסים את העגבניות לשישיות.
  3. מערבבים שמן זית עם חרדל ועשבי תיבול.
  4. מערבבים את העוף עם רוטב, ירק וצלפים.


(צילום: דודו אזולאי)

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר", ביפו העתיקה

פורסם לראשונה 08/09/2010 10:11

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קל וקליל. סלט טונה וחזרת
צילום: דודו אזולאי
מומלצים