שתף קטע נבחר

משרד הבריאות אישר: הקפאת ביציות לכל אישה

עד היום הותרה הקפאת ביציות רק לנשים שעברו טיפולי פוריות או כימותרפיה והקרנות. מהיום - כל אישה בגילאים 30-40 תוכל לעשות זאת על חשבון המדינה. לכל מטופלת תינתן אפשרות לבצע 4 שאיבות ביציות, או עד 20 ביציות סך הכל. משרד הבריאות: המדינה ערוכה לסייע לכל אישה בישראל להביא ילדים

בשורה לנשים בישראל: היום (ב') אישר משרד הבריאות לכל אישה לבצע שאיבת ביציות והקפאתן לצורך הפריה עתידית. האישור ניתן לנשים בגילאים 30 עד 40, ומאפשר סך הכל 4 טיפולי שאיבות ביציות, ועד הקפאה של 20 ביציות סך הכל. ההקפאה תבוצע ביחידות ההפריה החוץ גופית בבתי החולים, לאחר הפניה מרופא הנשים.

 

בארצות רבות בעולם מתיר החוק תרומת ביצית, כשמאות נשים ישראליות נוסעות מידי שנה לארצות זרות כדי לקבל תרומה. אחד המרכזים הגדולים נמצא בספרד, ארצות נוספות פופולריות הן מדינות מזרח אירופה לשעבר שהצטרפו לאחרונה לאיחוד האירופי, וארצות הברית.

 

בישראל הותרה עד כה הקפאת ביציות רק לנשים שעוברות טיפולי פוריות או מצויות בטיפולים רפואיים אחרים המסכנים את הפוריות, כמו טיפולי כימותרפיה והקרנות לחולות סרטן. התוצאה היתה שנשים שמעוניינות לשמר את פוריותן על ידי שמירת הביציות לצרוך הולדה עתידית, לא יכולות היו לעשות כן, מה שפגע קשה בסיכוייהן להרות בגיל מאוחר יותר.

 

על פי התיקון לתקנות בריאות העם שאישר היום משרד הבריאות, ניתן יהיה מעתה ליטול ביצית מנשים בגיל 30 עד 40 למטרות שימור פריון, גם אם אינן עוברות טיפולי פוריות או טיפולים רפואיים. שאיבת הביציות תתבצע ביחידות ה-IVF בבתי החולים ברחבי הארץ לאחר קבלת הפניה מרופא הנשים. לכל אישה תינתן הזכות לגשת ל-4 שאיבות ביציות, או לסך של שאיבת 20 ביציות. כמות זו מספיקה לרוב להביא לעולם מספר ילדים.

 

"נשים רבות שעדיין לא מימשו את הזוגיות חוששות שבבוא העת לא תהיינה להן ביציות, או שהן לא תהיינה טובות מספיק", אומרת ל-ynet עו"ד מירה היבנר-הראל, היועצת המשפטית של משרד הבריאות, "וכך נוצר לחץ לאפשר לנשים הללו להקפיא את הביציות בלבד ולשמר אותן לשלב יותר מאוחר".

 

האם מדינת ישראל ערוכה לאפשר לכל אישה את הטיפול?

עו"ד היבנר-הראל: "שאיבת ביציות היא לא דבר של מה בכך. מדובר בפרוצדורה מורכבת, שלא כל אחת מתאימה לה מבחינה רפואית, וכרוכה בטיפול הורמונלי מקדים ובשאיבה שהיא לא נעימה. כך שזה צריך לבוא מתוך מחשבה ולא מתוך אינסטינקט. הגם שלא מובטחות הצלחות".

 

האם לא צפויה התנפלות המונית על יחידות ההפריה?

עו"ד היבנר-הראל: "מדובר בטכנולוגיה חדשה שכוללת סיכויים וסיכונים. מדינת ישראל ערוכה לעזור לנשים להביא ילדים לעולם, ואני לא צופה מסות קריטיות של נשים שתבקשנה לעשות כן. כל אחת בסופו של דבר שואפת להגיע לזוגיות ולהביא ילדים בדרך הטבע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הפריה. הקפאה לכל אישה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים