שתף קטע נבחר

 

גרמניה עצרה סוכנים לובים; חשש מנקמת קדאפי

רק הסתיים הסכסוך המתוקשר עם שוויץ, וכבר נוצרה מתיחות בין לוב לעוד מדינה אירופית. לפי "דר שפיגל", שני הסוכנים, שפעילותם התמקדה בניטור קבוצות אופוזיציה לוביות, יואשמו בריגול. החשש, מנסיון העבר: קדאפי יורה לעצור גרמנים בלוב

האם גרמניה נמצאת במסלול התנגשות עם מועמד קדאפי? השבועון הגרמני "דר שפיגל" דיווח היום (ב') כי הרשויות בגרמניה עצרו שני אזרחים לובים בחשד שפעלו כסוכני מודיעין עבור טריפולי, וריגלו אחרי גורמי אופוזיציה למשטרו של הרודן הלובי.

 

הסוכנים, שזוהו בשמות עדל אב ועדל אל, נעצרו במאי האחרון, וכתב אישום נגדם בחשד לעבירות ריגול יוגש ככל הנראה בקרוב. החשד הוא שהשניים פעלו מברלין, ובמיוחד התרכזו בניטור פעילות של קבוצות אופוזיציה הפועלות באירופה נגד משטרו של המנהיג המכהן הוותיק ביותר בעולם, שמחזיק במושכות שלטון בלוב כבר למעלה מ-40 שנה.

 

בגרמניה, נכתב ב"דר שפיגל", חושים כעת מנקמתו של קדאפי, אם השניים אכן יואשמו באופן רשמי בריגול. קדאפי, שבשנים האחרונות החזיר את לוב אל חיק מדינות המערב לאחר שחשף וזנח את תוכנית הגרעין שלו והסדיר סכסוכים רבי-שנים על רקע טרור עם מדינות שונות באירופה - ידוע באופיו ההפכפך.

 

כך למשל, לא היסס קדאפי להפוך את מעצרו של בנו לפני כשנתיים בז'נבה לסכסוך חריף בין שוויץ ללוב. קדאפי הורה למשוך את כל הכסף הלובי מבנקים בשווייץ, להפסיק את שיתוף הפעולה בתחום הנפט, וכוחותיו אף עצרו שני אזרחים שוויצים בלוב על לא עוול בכפם. אפילו התנצלות רשמית של נשיא שוויץ לא שיכנעה את קדאפי להסדיר את היחסים בין המדינות, ורק לאחר חודשים ארוכים הסכים לשחרר את אחד העצורים השווייצים. לבסוף, רק לפני שלושה חודשים, חתמו שתי המדינות על הסכם להסדרת היחסים.

 

בשבועון הגרמני נכתב עוד כי במשרד החוץ מנסים כעת להנמיך את גובה הלהבות, ומסרבים להתבטא בנושא באופן פומבי. מגזין גרמני אחר, "פוקוס", פרסם כי בברלין חוששים שקדאפי יורה לאנשיו לעצור אנשי עסקים גרמנים הפועלים בטריפולי, כנקמה. גם החשש מפגיעה כלכלית הועלה כאפשרות. הסחר הגרמני עם לוב מדי שנה, ציין המגזין, עומד על כ-1.3 מיליארד אירו.

 

גם לאיחוד האירופי ככלל חשוב לשמור על יחסים תקינים עם קדאפי, במיוחד לנוכח מעורבותה של לוב בכניסת מהגרים לא חוקיים לאירופה. עד השנה האחרונה, שימשה לוב כתחנת המעבר הגדולה ביותר למהגרים לא חוקיים, שהפליגו לחופי מדינות דרום אירופה. כעת, בעקבות שיתוף הפעולה המחודש עם קדאפי, לוב אינה מאפשרת למהגרים להיכנס לתחומה, ומגרשת אותם משטחה באמצעים אלימים. כתוצאה מכך, פחת מספר המהגרים הלא חוקיים שנכנסו דרך הים לאירופה השנה בעשרות אחוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים