אל-בראדעי: להחרים הבחירות לפרלמנט המצרי
מי שהיה יו"ר סוכנות הגרעין של האו"ם חזר על קריאתו למצביעים במצרים להחרים את ההצבעה שתיערך בנובמבר הקרוב. בארוחה עם פעילים לשבירת צום הרמדאן תקף בחריפות את הממשל ואמר כי "זה מקדש רקוב שייפול בקרוב"
קורא לחרם: חתן פרס נובל לשלום ומי שעמד בראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-בראדעי, חזר וקרא אמש (יום ב') לבעלי זכות ההצבעה במצרים להחרים את הבחירות לפרלמנט שייערכו במדינה בנובמבר. אל-בראדעי, הנחשב לאחד ממנהיגי האופוזיציה במדינה, אמר כי הוא סמוך ובטוח שתוצאות הבחירות נקבעו מראש, וקרא לתומכיו הצעירים לגלות סבלנות ולהתכונן למאבק ממושך.
קורא למאבק ממושך. אל-בראדעי (צילום ארכיון: AFP)
בכינוס בו השתתפו כ-200 פעילים בארוחת שבירת צום הרמדאן, אמר אל-בראדעי כי הצבעה בבחירות כמוה כ"הליכה נגד הרצון הלאומי" לשנות את מצרים לדמוקרטיה אמיתית.
"אם כל העם יחרים את הבחירות לחלוטין, בעיני, זה יוביל לסופו של המשטר", אמר לכתבים לאחר מכן. אל-בראדעי קרא כבר בשבוע שעבר למצביעים להחרים את הבחירות בחשבון הטוויטר שלו, וכתב כי "אלו הם הצעדים הראשונים לקראת חשיפת הדמוקרטיה המחפירה".
הפלגים השונים באופוזיציה המצרית חלוקים בדעתם לגבי החרמת הבחירות ולפי שעה לא ברור כמה מבעלי זכות הבחירה ייענו לקריאתו הפרובוקטיבית של אל-בראדעי. ככל הנראה, קבוצת האופוזיציה הגדולה ביותר במדינה "האחים המוסלמים" לא תחרים את הבחירות, למרות שהיא תומכת בקריאותיו של אל-בראדעי לשינוי מהותי במצרים.
"רואה מקדש רקוב שייפול"
תומכיו של אל-בראדעי פועלים מאז שובו למדינה בפברואר האחרון לשכנעו להוביל רפורמות דמוקרטיות במדינה ואף לרוץ לנשיאות המדינה בשנת 2011. אל-בראדעי עצמו סירב להציב את מועמדותו אם לא ייערכו שינויים משמעותיים בחוקה המצרית, המבטיחים בחירות חופשיות. תומכיו השיגו יותר מ-800 אלף חתימות של אזרחים התומכים בשינויים שדרש, וזו הסיבה, ככל הנראה, שהוא חידש את מתקפתו המילולית נגד הממשל.
"עד שהמערכת הפוליטית במצרים תיפתח, זו תהיה טעות להעניק לה לגיטימציה בכך שניקח בה חלק", אמר אל-בראדעי, שמתח ביקורת חריפה על האופן שבו מצרים נכשלת לדעתו בהתמודדותה עם העוני, הבערות וחוסר השיוויון בשטחה.
"כשאני מביט לעבר המקדש שהם בנו, אני רואה מקדש רקוב, מט לנפול. הוא יקרוס מוקדם מהצפוי", אמר והוסיף: "אני לעולם לא אכנס למקדש הזה".
אל-בראדעי, שהביע בעבר תמיכה ב"התנגדות הפלסטינית", ספג ביקורת על תפקודו כראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, בין היתר לאור התקדמותה של תוכנית הגרעין האיראנית בעת כהונתו.
Read this article in English