שתף קטע נבחר

 

המשטרה הפילה תיק: "ארבע שנים של סבל"

עובד ניקיון שעלה מאתיופיה היה היחיד שהועמד לדין בעקבות תאונה שבה נפצע פועל באתר בנייה. ארבע שנים אחרי, בית המשפט ביטל את האישום נגדו ומתח ביקורת חריפה על המשטרה והפרקליטות. "עברתי ארבע שנים של סבל. לקחתי כסף מהאוכל של הילדים שלי", אמר בשיחה עם ynet

"ארבע שנים של סבל" - כך תיאר היום (ג') בשיחה עם ynet גטהון (השם המלא שמור במערכת), עולה בן 75 מאתיופיה, את מה שעבר עליו מאז שבשנת 2006, במהלך עבודתו כפועל ניקיון, הפיל אבן שפגעה בעובד אחר ופצעה אותו - ועד לביטול כתב האישום נגדו על-ידי בית המשפט, שמתח ביקורת חריפה על המשטרה והפרקליטות.

 

התקרית אירעה כשגטהון עבד בבניין שהיה עדיין בשלבי בנייה. הוא פגע בטעות עם המטאטא באבן שהייתה מונחת על אדן החלון, שנפלה על ראשו של פועל שהיה למטה ללא כובע מגן, וגרמה לו לפציעה חמורה. אולם, רק שנתיים וחצי לאחר האירוע הוחלט על הגשת כתב אישום נגדו - היחיד שהועמד לדין בעקבות המקרה.

 

"לא חשבתי שיגישו נגדי כתב אישום", אמר גטהון ל-ynet, "חקרו אותי בסך הכל פעמיים, אבל את שאר האנשים לא חקרו. פתאום אחרי חצי שנה החליטו להגיש נגדי כתב אישום. את הכל הפילו עליי. מה עשיתי בסך הכל? ניקיתי את מה שבעל הבית אמר לי לנקות".

 

סגן נשיאת בית משפט השלום ברחובות, השופט ירון לוי, קבע כי אי-העמדתם לדין של מבצעי הבנייה הינה תוצאה של אכיפה בררנית, מחדלי חקירה צורמים ושיהוי בהגשת כתב האישום. לדבריו, למשטרה ולפרקליטות היה נוח להפיל את התיק על כתפיו של גטהון. "מטעמים הקשורים עמה בחרה המאשימה להתעלם משפע ההפרות הלכאוריות והעקביות של מבצעי הבנייה, ולהעמיד את הנאשם לבדו לדין פלילי", קבע.

 

"אלוהים שלח שופט טוב" 

"זה היה סבל גדול", סיפר גטהון על מה שעבר עליו, "ארבע שנים של סבל. מה בסך הכל רציתי, לעבוד? הכניסו אותי לבוץ שלא קשור אליי. לקחתי כסף מהאוכל של הילדים שלי כדי לממן את המשפט. למזלי היה לי עו"ד טוב ואלוהים שלח שופט טוב".

 

השופט לוי ציין בהחלטתו כי בעוד שגטהון נחקר מיד לאחר האירוע, מנהל אתר הבנייה נחקר לראשונה

רק לאחר חצי שנה ומנהל הבטיחות של האתר נחקר שנתיים ושלושה חודשים לאחר המקרה. "טיפולה הרך של המשטרה במבצעי הבנייה צורם במיוחד לאור יעילות המשטרה, שעיכבה מיד את הנאשם לחקירה, ומעורר מחשבות מטרידות האם הסיבות לכך ענייניות".

 

בסופה של הכרעת הדין כתב השופט לוי אולי את הדבר החמור מכל: "יש בביטול כתב האישום בכדי לבסס את תחושת הצדק וההגינות, ולחזק את אמון הציבור במערכת המשפט, ובמיוחד בכך שבית המשפט אינו מאפשר הנפת גרזן ההליך הפלילי אך ורק כלפי חלשים".

 

"בשום מקום אחר לא היו מעמידים אותי לדין", אומר היום גטהון, "לא עשיתי שום דבר. הלכתי למשטרה, סיפרתי את מה שקרה, ובסוף לקחו רק אותי. כולם מכרו אותי. המשטרה, העבודה שלי, כולם. אני הלכתי בלב נקי עם האמת שלי, אבל בסופו של דבר המשפחה שלי סבלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהל הבטיחות באתר נחקר יותר משנתיים אחרי (אילוסטרציה)
צילום: AP
מומלצים