שתף קטע נבחר
 

נזקי החופש הגדול לבתים המשותפים

באיגוד הישראלי לניהול בתים ומבנים מעריכים כי הנזק הצפוי ברחבי הארץ עומד על כ-48 מיליון שקל, כ-1,500 שקל בממוצע לבניין. באיגוד ממליצים: לבצע את התיקונים אחרי חופשת החגים, ולשלבם עם ההכנות לחורף

מעבר לחום הקיץ הקשה ולחופשה הארוכה של הילדים, בעלי דירות בבתים משותפים צפויים בקרוב להיחשף לעלות נוספת בגין התקופה האחרונה - תיקון הנזקים שנגרמו לרכוש הציבורי בבתים המשותפים. מאומדנים ראשונים והערכות בכל רחבי הארץ עומד הנזק הצפוי על כ-48 מיליון שקלים, כ-1,500 שקל לבניין בקירוב. כך מעריך יו"ר האיגוד לניהול בתים ומבנים בישראל, תמיר מינץ, בעליה של חברת האחזקה - קבוצת מ.מ.מ אחזקות וניהול מבנים.

 

 

לדברי מינץ, הנזקים הכבדים ביותר נגרמים לגינה הציבורית: הן לצמחים ולדשא, והן לממטרות ולמערכות ההשקיה היקרות. אזור אחר בבניין שפגיע בחופשה הוא הכניסה והלובי, כולל מערכת האינטרקום, המעליות, ודלתות הכניסה. שני אזורים אלה - הגינה והלובי - מהווים בדרך כלל אזור משחקים פופולרי בקרב הילדים ובני הנוער.

 

"בבניינים רבים לא יהיה מנוס מגבייה מיוחדת", אומר מינץ. "רוב ועדי הבתים יצטרכו לכסות את הנזקים כעת, אך יש לקחת בחשבון כי ככל הנראה עדיף לבצע את הגבייה המיוחדת אחרי שיעברו החגים, תקופה שגם היא עלולה להביא להרס בחלקים נבחרים של הבניין".

 

בנוסף ממליץ מינץ לשלב את התיקונים והשיפוצים עם בדיקות והכנות שגרתיות לקראת החורף המתקרב ובא. "נושאי האטימה והניקוז הם החשובים ביותר בתקופת הקור והגשמים. אם הבניין ממילא נכנס לתקופת שיפוץ, עדיף לרכז את כל העבודות יחד על מנת להקל על הפגיעה הדיירים עד כמה שניתן. זה אולי ייקר מעט את סך השיפוץ, אך עדיף כך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגינה והלובי הם האזורים הפגיעים. מינץ
צילום: רון שלום
מומלצים