עומרי כספי הוא ספורטאי השנה. מי אחריו?
תש"ע סידרה לנו ים הישגים כמעט בכל ענף, כך שהקרב היה פתוח מתמיד. הכדורסלן העברי הראשון ב-NBA אמנם לקח את הבכורה, אבל מי נכנס לעשירייה? ynet מסכם שנה
בחירות תש"ע. השנה העברית שהגיעה לסיומה היתה הפורייה ביותר בתולדות הספורט הישראלי. לא פחות מ-11 מדליות באליפויות עולם או אירופה חזרו על צווארם של ספורטאים כחולים-לבנים בשנה החולפת, כמות חסרת תקדים שרק מגבירה את התיאבון לקראת אולימפיאדת לונדון 2012.
וכל זה, תחשבו, רק בענפים 'הקטנים' יותר, בהם מחלקים מדליות בפודיומים. ומה תגידו על עומרי כספי, שהפך לישראלי הראשון ב-NBA? או על יוסי בניון שאחרי ליברפול שבר שיא נוסף ועבר למועדון פאר בדמות צ'לסי? ואם כבר פאר, מה עם שחר, שזינקה לדירוג שיא בקריירה?
פאר, נבו, גטרר וכספי. לתפארת מדינת ישראל (עיבוד מחשב)
בקיצור, מעט אחרי ארוחת החג ורגע לפני שפותחים רשמית את תשע"א, קבלו את הטופ 10 של ynet, ספורטאי השנה שלנו. מסכימים איתנו? חושבים שטעינו ואתם הייתם בוחרים אחרת? ספרו לנו את דעתכם בטוקבקים.
1. עומרי כספי
שנים חיכינו לזה, שנים התפללנו שהרגע יגיע ובסוף הוא בא. יש לנו ישראלי ב-NBA ולא סתם שחקן ספסל או מישהו שעולה למגרש רק בשביל להרגיע את 'הקהילה היהודית'.
בעונתו הראשונה בליגה הטובה בעולם, עומרי כספי פתח ב-31 משחקים, רשם 25 דקות למשחק וקלע 10.3 נקודות.
בראש השנה הקודם עוד ניסנו להבין כשהוא ויתר על אליפות אירופה עם הנבחרת, אחר כך התרגשנו איתו בפתיחת משחקי הליגה, התגאנו בו בסוף שבוע האולסטאר ובסוף סלחנו לו כשהוביל את הנבחרת לעוד אליפות יבשתית. תענוג.
נמרוד משיח בפעולה. תקווה גדולה לקראת לונדון 2012 (צילום: גל פרידמן)
2. שחר פאר
אחרי שנתיים של משבר, הטניסאית הבכירה של ישראל התאוששה בצורה מרשימה, חזרה מפציעה והפכה רשמית לחובטת הישראלית מספר 1 בכל הזמנים. דווקא אחרי כל הדיבורים על סיום התקופה היפה שלה, פאר, בהנהגת מאמנה בתקופה הזו, הארגנטיני פבלו ג'אקופלי, זינקה בעונה החולפת לדירוג השיא בקריירה, המקום ה-14 בעולם, הכי גבוה של טניסאי ישראלי אי-פעם. מברוק שחר, ספורטאית השנה.
3. נמרוד משיח
חניכו של גל פרידמן נעל את שנת תש"ע עם פודיום מכובד ומדליית ארד באליפות העולם בניל פרייד. עד לונדון 2012, הגולש בן ה-22 ייאלץ להתמודד כנראה עד הרגע האחרון מול שחר צוברי במאבק על הכרטיס הבודד של ישראל לאולימפיאדה בענף זה. משיח יכול להיות אופטימי, אחרי שניצח העונה את המדליסט מבייג'ינג 2008 בחמש משבע התחרויות בהן שניהם השתתפו.
11 ס"מ בשנה. דניאל פרנקל הפכה לספורטאית צמרת (צילום: רויטרס)
4. בת אל גטרר
לוחמת הטקוואנדו בת ה-22 הפכה בשנים האחרונות לתקווה הרשמית שלנו למדליה אולימפית והיא בדרך הנכונה להיות הישראלית הראשונה על פודיום אולימפי מאז יעל ארד. גטרר הוכתרה השנה לאלופת אירופה בקטגוריה שלה ואם תשמור על יציבות, בתחרות מצומצמת של 16 משתתפות באולימפיאדה היא בהחלט חזק בתמונת המדליות. ביישנית, ביישנית, אבל בועטת חזק ומביאה הישגים.
5. דניאל פרנקל
הקופצת לגובה, שחגגה ביום רביעי 23 קייצים, עשתה את הזינוק המרשים ביותר ברשימה זו מבחינת פריצה לתודעה הציבורית. עד לפני כמה חודשים, רק פריקים של אתלטיקה ידעו מי היא, אבל אחרי ששיפרה בשנה אחת ב-11 ס"מ את שיאה האישי (1.92 מ', הישראלית הראשונה שחוצה את רף ה-1.90), הפכה רשמית לספורטאית צמרת. הדובדבן של העונה הנהדרת שלה היה כמובן העפלתה לגמר אליפות אירופה בברצלונה.
נעם מילס עם המדליה ההיסטורית בסייף (צילום: אורן אהרוני)
6. שחר צוברי
למרות המקום ה-19 הדי חלש באליפות העולם האחרונה, מדליסט הארד מבייג'ינג 2008 יכול להתגאות בזכייה בשתי אליפויות אירופה רצופות, כולל העונה בסופוט, פולין. מי היה מאמין שלמרות ההישגים הללו והמדליה מהאולימפיאדה האחרונה, הוא עדיין צריך להיאבק מול משיח על הכרטיס היחיד ללונדון 2012. בגיל 25, צוברי מוכיח שהמדליה האולימפית לא היתה מקרית, אבל המבחן הגדול עוד לפניו.
7. נעם מילס
סייפת הדקר בת ה-24 נכנסה לספרי ההיסטוריה של הספורט הישראלי כראשונה שהצליחה לזכות במדליה באליפות אירופה בסייף. חניכתו של אוהד בלווה עלתה על הפודיום בלייפציג אחרי שנים של עבודה קשה ושקטה. רק שתמשיך בלי הרבה רעש ובביישנות כל הדרך להישגים נוספים בעתיד.
סלע וקליגר. עוד תקוות שייט ישראלית (צילום: יח"צ שדות ים)
8. אריק זאבי
בגיל 33, מדליסט הארד מבייג'ינג שמע לא מעט קריאות פרישה וכבר חשש להפסיד הסכמי תמיכה כספיים, עד שבאפריל האחרון, חזר עם מדליית ארד נוספת באליפות אירופה ברוסיה (האמת שכבר הפסקנו לספור כמה כבר יש לו, אבל זו השמינית). הנציג הגברי היחיד שלנו באליפות העולם השבוע (הודח בסיבוב השני), הוכיח השנה שכוחו עדיין במותניו, השתיק חלק ממבקריו ונתן תקווה לאולימפיאדה אישית אחרונה בלונדון. ספורטאי ענק.
9. גל נבו
אחרי שסיים 13 באולימפיאדה וראה את הגב של מייקל פלפס במשחה שלו, התפתח נבו בשנתיים האחרונות עד שהפך לאחד השחיינים הטובים באירופה ב-400 מ' מעורב אישי, ללא ספק המשחה הדורש את היכולות הכי מושלמות. חמישה ימים אחרי שפספס בהונגריה את הפודיום ב-37 מאיות במשחה לחצי המרחק, הוא סיים שלישי רק אחרי שני המקומיים המצויינים - לאסלו צ'ה ודויד ורצאטו. רק שימשיך את ההתקדמות.
יוסף עבדלג'אני. הביא כבוד, גם הוא ראוי לטופ 10 (צילום: אורן אהרוני)
10. קליגר וסלע
עוד מדליה באליפות אירופה סוגרת שנה נהדרת עבור הענפים האולימפיים. ערן סלע וגידי קליגר, אחד שהישגים במפרשיות 470 אינם זרים לו (מהימים עם אודי גל), עשו את זה עם כסף בטורקיה. הם אמנם פספסו את הזהב, אבל מדליה היא עדיין מדליה ואנחנו מקווים שהצמד הזה עוד ימשיך לספק לנו הרבה גאווה עמוק לתוך קיץ 2012.
נשארו בחוץ: עבדלג'אני, בניון וקרויטר
עם כל הרצון הטוב שלנו, לצערנו בכל רשימת טופ 10 יש מקום בדיוק לעשרה שמות ולא יותר. אם תשאלו אותנו, באמת שקצת קשה להסביר למה שם כזה או אחר נכלל בתוך הרשימה ואחד מבין אלה שנשארו בחוץ נותר מחוצה לה.
קרויטר וטומרקין (משמאל). בעתיד גם הם יהיו בטופ 10 (צילום: אורן אהרוני)
אבל רק למען ההגינות, נזכיר שגם לשמות הבאים יש את כל הזכות להרגיש חלק מהטופ 10: יוסף עבדלג'אני שזכה במדליית הארד באליפות אירופה באיגרוף,
השחיין גיא ברנע שעלה גם הוא על הפודיום באליפות אירופה עם ארד ב-50 מ' גב (אך נשאר בחוץ מאחר שמדובר במרחק לא אולימפי) ויוסי בניון שחתם במועדון פאר כמו צ'לסי.
כמובן שאסור גם לשכוח את שתי התקוות הגדולות שלנו בספורט הנוער - הקופץ לגובה דמיטרי קרויטר והשחיין יעקב טומרקין, שני הנציגים הבולטים מדור העתיד שלנו, במשלחת שחזרה עם שבע מדליות מאולימפיאדת הנוער הראשונה. בקיצור, הלוואי עלינו כל שנה כאב ראש חיובי מהסוג הזה, עם קשיים בבחירת הטופ 10. שנה טובה.