שתף קטע נבחר
 

רוביני: להצעות של אובמה לא תהיה משמעות

הכלכלן שחזר את המשבר הפיננסי העולמי רואה אמנם בחיוב הטבות מס לתשתיות ולעסקים, אך מעריך שהיקפן לא יספיק לשינוי התחזית לפיה יש סיכוי של 40% למיתון מחודש בארה"ב

ההצעות הכלכליות האחרונות של ממשל אובמה לגבי השקעה בתשתיות והטבות מס לעסקים לא ישנו את המציאות הכלכלית בארה"ב, כך לדברי נוריאל רוביני, הכלכלן שחזה את את המשבר הפיננסי העולמי ופרופסור לכלכלה באוניברסיטת ניו יורק.

 

"ישראל נתפסת ככלכלה חזקה שמנוהלת מוניטרית ופיסקאלית בצורה טובה", מסביר רוביני על ישראל. "ישראל נחשבת ככלכלה מפותחת בכל הנוגע לפורטפוליו של המשקיעים. יש הרבה עניין בהיי טק הישראלי שהוא מניע את הכלכלה. זה גם תורם .

 

"כל שלוש ההצעות - הטבות מס למחקר ופיתוח, הטבות מס להשקעות ותשתיות - נשמעות הגיוניות", אמר רוביני לפני נאום שנשא בטורונטו. "אלא שגודל ההצעות לא מספיק כדי לשנות את התחזית הכלכלית".

 

הנשיא ברק אובמה מציע להרחיב את הטבות המס לעסקים ולהגדיל את ההוצאה הפדרלית על תחבורה כדי לסייע להתניע צמיחה כלכלית מואצת. ב-6 לספטמבר במילווקי, קרא הנשיא לתכנית של 6 שנים לתיקון כבישים ורכבות ושידרוג של הפיקוח על התעופה.

 

"הצמיחה הכלכלית בקנדה תהיה, במקרה הטוב, קרובה למיצוי הפוטנציאל לשנה הקרובה ומדובר על שיעור של 2% בלבד", אמר רוביני. צמיחה זו עשוייה ליפול ל-1.5% אם ביצועי הכלכלה יהיו פחות טובים מהצפוי, הוא הוסיף.

 

לדבריו, מאחר שקנדה מייצאת 70% מתוצרתה לארה"ב, היא אינה יכולה להימנע מההשפעה השלילית של החולשה הכלכלית אצל השכנה הגדולה.

 

הבנק של קנדה לא מעלה ריבית בגלל החולשה הזו והיום העלה ל-1% את ריבית ה"אוברנייט" לבנקים המסחריים, העלאה שלישית מתחילת השנה. רוביני חזר על הערכתו, לפיה יש סיכוי של 40% לחזרה למיתון בארה"ב, שיקרה בתוך 12 החודשים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוריאל רוביני
צילום: אוראל כהן
מומלצים