אלף נשיקות ועוד אחת
עם כל הכבוד לשפתיים, הנשיקות הכי מתוקות שיש הן אלה שעשויות מקצף ביצים נוקשה מבחוץ ונימוח בפנים. רני בן אברהם אופה רומנטיקה בשתי גרסאות - מתכון אחד פשוט של אמא, ומתכון אחד קצת יותר מתוחכם עם קקאו
ואז הגיע הטיול השנתי לנגב, עליתי על האוטובוס וישבתי לבדי בכסא. פתאום היא הופיעה בחיוכה המתוק וכמו בחלום שאלה אם אפשר לשבת לידי. הישיבה המשותפת הזו הובילה ליום קסום של שנינו ביחד בנופים ההרריים של המדבר. מאוהב ונרגש חיכיתי ללילה. ואז, במדורה, נשארנו רק שנינו. גל של חום עלה מתוכי ואני זוכר את עצמי רוכן לעברה ומנסה לתפוס בהתרגשות גמלונית את הלשון שלה.
אחרי אותה נשיקה היסטורית ומגומגמת שירלי פשוט התעלמה ממני לחלוטין. זו היתה הפעם הראשונה שהלב שלי נשבר. כשחזרנו מהטיול הביתה חיכתה לי על השולחן קערה מלאה בנשיקות שאמא הכינה במיוחד בשבילי. התנחמתי בטעמן המתוק שנמהל בטעמה המר של האכזבה הראשונה.
נשיקות המרנג עשויות קצף חלבונים וסוכר. כמו באהבה, השילוב של שני החומרים הפשוטים האלה יוצר קסם אמיתי ומתוק בעל צורה ומרקם שונה לחלוטין.
אני מגיש לכם באהבה שני מתכונים. הראשון הוא המתכון הפשוט של אמא שלי, שמקורו בצרפת. השני הוא מתכון למרנג שוויצרי עם מרבלינג קקאו שהוא קשה מבחוץ ונימוח מבפנים. ואם כבר באהבה עסקינן, גם את הקצפיות רצוי לעשות מכל הלב ובעיקר תוך הקפדה שהחלבון יישאר נקי, ללא חלמון, וזאת כדי שקצף הביצים יישאר יציב ועשיר.
נשיקות מרנג
הנשיקות שאמא שלי היתה מכינה היו יוצאות בצורות וגדלים שונים. עם כל הנוסטלגיה, אני בכל זאת ממליץ להשתמש בשק זילוף על מנת להגיע לתוצאה יפה ומוקפדת יותר.
המרכיבים:
100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
1/2 כוס שקדים (לא קלופים) טחונים או אבקת שקדים
אופן ההכנה:
- מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף כ-20 דקות, עד לקבלת קצף חזק ויציב.
- מוסיפים בערבוב ידני או בהקצפה קצרה את השקדים הטחונים.
- מכניסים את הקצף לשק זילוף בעל צנטר רחב. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים את הנשיקות (בסוף כל הזלפה מסובבים קצת את השקית כדי לנתק את הקצף מהצנטר).
- אופים בתנור שחומם ל-100 מעלות במשך שעה וחצי, תוך שמדי פעם פותחים את דלת התנור.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
נשיקות מרנג (צילום: ירון ברנר)
נשיקות שיש - מרבלינג קקאו
המרכיבים:
100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
15 גרם קקאו כהה
אופן ההכנה:
- שמים את החלבונים והסוכר בסיר, או בבאן מארי (קערה הממוקמת מעל סיר ובו מים מבעבעים כך שחום המים ממיס את הסוכר). בוחשים עד שהסוכר נמס מעט והתערובת פושרת. מורידים מהאש ומעבירים למיקסר.
- מקציפים את התערובת במשך כ-20 דקות, עד שמתקבל קצף יציב וגבוה מאוד אשר מזכיר את מילוי הקרמבו. אין סכנה של הקצפת-יתר.
- מעבירים שליש מכמות הקצף לקערה נוספת ומערבבים בתנועות קיפול עם הקקאו. מחברים חזרה עם יתר הכמות בתנועות ערבוב קצרות.
- בעזרת כף עורמים נשיקות גדולות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום עדין של 110 מעלות למשך שעתיים או עד שהנשיקות מתנתקות מהנייר בקלות.
- מצננים ומאחסנים בכלי אטום, במקום קריר ויבש, עד שלושה שבועות.
נשיקות שיש - מרבלינג קקאו (צילום: ירון ברנר)
לפרקים הקודמים בסדרת "זכרונות מתוקים":
רני בן אברהם הוא הבעלים של זיסעלא - בית המלאכה לגלידות וקינוחים (ריינס 20, תל אביב)