שתף קטע נבחר

 

עיריית רעננה מסרבת לקלוט ואמילי לומדת בבית

העירייה מסרבת לאפשר לאמילי אליישר מקדימה לפתוח את השנה בבי"ס בעיר, למרות שמשפחתה שכרה דירה ברעננה וקיבלה היתר ממשרד החינוך: "הספרים והמחברות מוכנים - אבל ברעננה לא רוצים לקבל אותי". העירייה: "המסמכים פיקטיביים"

ילדי קדימה אינם מתקבלים בברכה בבתי הספר של רעננה? כך טוענים בני משפחתה של אמילי אליישר, שכבר שבועיים יושבת בביתה ולא מגיעה ללימודים בבית הספר. הסיבה: עיריית רעננה לא מוכנה לאפשר לה ללמוד בבית הספר הממלכתי-דתי בעיר - גם לאחר שמשרד החינוך אישר את הרשמתה ובני המשפחה אף שינו כתובתם. "זו גזענות לשמה", טוען אבי הילדה, "את כל ילדי היישובים סביב קדימה עיריית רעננה מקבלת, ורק את ילדי קדימה לא".

 

אמילי סיימה את הלימודים בבית הספר הממלכתי-דתי "אור תורה" בקדימה ועולה השנה לכיתה ז'. מאחר שבקדימה אין חטיבת ביניים, רשמו אותה הוריה ללימודים בבית הספר הדתי-ממלכתי לבנות אמי''ת רננים ברעננה. אולם לאחר פגישה עם מנהלת המחלקה לחינוך על-יסודי בעיריית רעננה, דגנית בידרמן, התברר להוריה של אמילי כי אין באפשרות העירייה לקבל את אמילי ללימודים ברעננה, משום שתלמידות מקדימה-צורן מופנות לנתניה, עקב אזורי המיפוי.


אמילי אליישר. עדיין לא פתחה את שנת הלימודים (צילום: עידו ארז)

  

ההורים פנו למשרד החינוך בנושא וביקשו לאשר לבתם ללמוד מחוץ לאזור המוגדר. מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך, ד''ר סולי נתן, העניקה אישור לימודי חוץ עבור אמילי. אולם גם המכתב הרשמי לא עזר: ''הלכנו עם האישור לעיריית רעננה ועדיין בידרמן לא הייתה מוכנה לקבל את בתנו", סיפר אבי, אביה של אמילי.

 

ההורים: "הביורוקרטיה שוברת אותנו"

במשפחה החליטו כי אין ברירה - הם שכרו דירה ברעננה ושינו את כתובתם במשרד הפנים. גם לאחר שהונפקה להם תעודת תושב רעננה, החליטה העירייה כי אמילי לא תלמד בעיר. ''מה שעושה בידרמן זה אבסורד. היא עושה הכל כדי שאמילי לא תלמד ברעננה", הוסיף אבי. "אבסורד נוסף זה שילדי היישובים סביב קדימה כן מתקבלים ללימודים ברעננה ורק את ילדי קדימה-צורן הם לא מוכנים לקבל. אני מריח ריח של גזענות כלפי תושבי קדימה-צורן, שהם לא רצויים בגלל היישוב ממנו הם באים".


בית הספר "אור התורה" בקדימה (צילום: נמרוד גליקמן)

 

אמילי עצמה, שעדיין ממתינה לפתוח את שנת הלימודים, מאוכזבת מהיחס מעיריית רעננה. ''הכל מוכן אצלי, התיק, הספרים והמחברות, אבל ברעננה לא רוצים לקבל אותי. אני יושבת בבית משתעממת, רואה איך החברות שלי הולכות ללימודים ומקנאת בהן".

 

באותו בית הספר אליו מבקשת אמילי להירשם, לומדת כבר אחותה דניאל שהתחילה השנה את כיתה י"ב. דניאל אף זכתה לתעודות הוקרה על פעולות התנדבות בעיר רעננה מראש העיר, נחום חופרי. 

 

בני משפחת אליישר עלו מאנגליה לפני כ-15 שנה. אבי נולד בישראל ועבר לאנגליה, שם נישא לויקי, והשניים עשו עלייה עם ילדיהם. ''ויקי ציונית, היא עברה פה מלחמות, פיגועים וזה לא שבר אותה. עכשיו הבירוקרטיה של עיריית רעננה שוברת אותה והיא כבר רוצה שנעזוב את ישראל ונחזור לאנגליה. שם לא היינו צריכים להתמודד עם בעיות ביורוקרטיות כאלו".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי אחריות שיבוץ התלמידים מוטל על הרשות המקומית. "המפקחת של משרד החינוך תבדוק את הנושא מול הרשות המקומית'', הבטיחו.

 

העירייה: "פועלים על פי אזורי המיפוי"

העירייה הגיבה כי "אמי"ת רננים, כבית ספר ממלכתי עירוני, נועד לתת מענה לכל תלמידות רעננה ולתלמידות תושבות השרון מתל מונד ואבן יהודה, על פי אזורי המיפוי שקבע משרד החינוך. על פי המיפוי, תלמידות קדימה-צורן מופנות ללימודים בנתניה, וכך גם נקבע לגבי בנות דתיות המתגוררות בפרדסיה ובכפר יונה".

 

לדברי העירייה, אזורי המיפוי שונו לפני שנתיים, ולכן אחותה הגדולה של אמילי למדה ברעננה. "לדאבוננו, למרות שיחות חוזרות ונשנות של נציגי אגף החינוך עם בני המשפחה, מסרבת המשפחה לקבל את ההחלטה ולשלוח את התלמידה לבית הספר בנתניה. מבדיקת העירייה עולה כי המסמכים שהציג אב המשפחה לגבי מקום מגוריו בעיר נמצאו פיקטיביים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמילי אליישר. מחכה בבית
צילום: עידו ארז
עיריית רעננה
צילום: יוגב עמרני
מומלצים