שתף קטע נבחר
 

איך דוגמניות שחצו את 40 ממשיכות להיראות טוב?

איך מתמודדות נשים יפות עם הקמטים הראשונים, כתמי השמש והעור הרפוי? הדוגמניות אורית הבר, דורית פרקש וענת בירן־פרוסט עונות בכנות על השאלון הזהה שלנו, ומתעמתות עם השאלות שכל אישה בת 40 פלוס שואלת את עצמה

אורית הבר

גיל ומצב משפחתי: 42, זוגתו של השייט האולימפי לשעבר אלדד אמיר, אם לשני בנים ובת (14, 11 ו־8)

עיסוק: מורה ליוגה, מעצבת תכשיטים בקליעה וסריגה, דוגמנית

 

הפגישה עם אורית הבר לא הייתה פשוטה בשבילי. אני מעט מבוגרת ממנה (ורחוקה מלהיראות כמוה). כבר לאחר שיחת הטלפון הראשונה איתה מצאתי את עצמי מהרהרת. הפער בין קצב הדיבור המהיר שלי לטונים האיטיים שלה עורר אצלי את השאלה אם סוד היופי שלה אינו טמון בשלווה.

 

אחר כך פגשתי אותה, והיא יפה טבעית. ושוב שנייה לאחר שיצאתי מפתח ביתה הרהרתי. אורח חייה סגפני לטעמי, חשבתי לעצמי. בשביל היופי, היא לא אוכלת וסובלת. ואני לעומתה – אוכלת וגם סובלת. אז מה עדיף?

 

היכן פגעה הירייה הראשונה של ההתבגרות?

”לפני כשמונה שנים, לאחר הלידה השלישית, הגוף כבר לא חזר לעצמו. נדרש ממני מאמץ גדול לשמור עליו. עם הזמן גם העור התעייף. הוא נעשה דק והתחילו להופיע הקמטוטים. פה ושם גם צצו שערות לבנות. אבל לדעתי, השינוי אינו מסתכם רק בהופעה החיצונית אלא גם במבע. כשאני מסתכלת על עצמי במראה, אני רואה שההבעה נעשתה רכה ובשלה יותר”.

 

מהו מפגע הגיל הכי קשה לטיפול?

”עור הפנים. את השיער אפשר לצבוע, את הגוף לחטב, אבל לעור הפנים, ובפרט לכפות הידיים, יש נטייה להסגיר את הגיל האמיתי”.

 

איך את מתמודדת עם הידיעה שאת משתנה?

”בפעם הראשונה כשצצה השערה הלבנה הראשונה, נהרסתי. אבל לא תלשתי אותה. אחר כך השלמתי עם זה. אין כאן עניין של התמודדות אלא קבלה של השינוי”.

 

מה הכי מפחיד אותך?

”החשש הגדול שלי הוא מירידה בתפקוד או מוגבלות”.

 

מה עם דיאטה?

”אני אוכלת מעט. אין לי תפריט יומי קבוע. למשל, עד עכשיו (שעה 12:00 בצהריים, זמן הריאיון. הבר אחרי הוראת יוגה שנמשכה כשעה וחצי - ס.כ.ט) לא אכלתי דבר. גם בצהריים אני לא תמיד אוכלת. לפעמים אני מנשנשת פרוסת פסטרמה או חתיכת שניצל, פסטה או אורז. בערב אני אוכלת לפעמים סלט, ביצים, גבינה צהובה. באופן קבוע אני מחזיקה פירות יבשים. בחורף גם תפוזים. הם מסייעים לי בזמן רעב. להערכתי, סך הקלוריות מהתפריט היומי שלי מגיע לכ־1,000 ביום. יש תקופות שהגוף דורש יותר את המתוק ויכול להתעורר אצלי בלילה החשק לשוקולד, אז אני אוכלת פה ושם קובייה או שתיים. במקרים קשים אפילו חפיסה שלמה”.


"משהו בהוויה שלי נעשה מאוד בסיסי" (צילום: יקי הלפרין)

 

עד כמה את מתאמצת כדי להיראות טוב?

אני מתאמנת במכון. אחרי ההיריון השלישי התחלתי להתאמן יותר באינטנסיביות. בעשרת החודשים האחרונים עזבתי את אימוני האירובי והתמסרתי ליוגה. אני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע, כשעה וחצי בכל פעם. אני משתמשת במוצרים של דרמלוג’יקה - קרם יום, סרום, סבון פנים וקרם לילה. מבחינת תזונה פעם הייתי קונה יותר אורגני, כיום זה קורה לעתים רחוקות. אני לא צובעת את השיער ומסתפרת פעם בחצי שנה. לקוסמטיקאית אני מגיעה אחת לשנה לניקוי פנים”.

 

מה לא תעשי לעולם כדי לשלם את מחיר היופי?

”ניתוחי הרמת פנים, מילוי שפתיים וטיפולים שבהם מחדירים חומרים זרים לגוף כמו בוטוקס וחומרי מילוי”.

 

היית בעבר אצל מנתח פלסטי?

”עשיתי הגדלת חזה לפני שבע שנים. הבנתי שהשדיים מיצו את תפקידם בהנקה, ואין סיבה שלא לשפר”.

 

השלימי את המשפט: אישה יפה היא ...

”אישה שחיה בשלמות עם עצמה”.

 

איפה הגבול בין אישה בשלה ויפה לפתטית?

”הפתטיות מתבטאת בהגזמה. חזה גדול מדי. שפתיים מנופחות מדי. אני בעד לשמור על המראה הטבעי ולעשות כל שינוי הכי קרוב למה שנתן הטבע”.

 

יש קשר בין כסף לשמירה על הנעורים?

”כסף מאפשר התנסות בכל טיפולי האנטי אייג’ינג החדשניים ביותר. אבל בסך הכל אני מאמינה שהכל קשור לגנטיקה, ולפיכך כסף וטיפולים חדשים יכולים לשפר מעט את המראה אבל לא לעצור את פגעי הזמן”.

 

השלימי את המשפט: אדם מאושר הוא אדם ש...

”שלם עם עצמו”.

 

האם יש קשר בין דאגות למראה יפה?

”דווקא בתקופות הכי לחוצות שלי בחיים שאלו אותי ’מה קורה לי שאני כל כך זוהרת’. אני חושבת שהגוף עושה תיקון למצב הנפשי, מפצה על החסר על ידי כך שהוא מספק תחושה טובה במקום אחר. נכון שבמצבי סטרס יש לגוף נטייה לקמול, אבל נוכחתי לדעת שאפשר גם להיראות נהדר. כנראה שלצורך כך נדרשת המון עבודה פנימית”.

 

איך את שומרת על שמחת החיים שלך?

”משהו בהוויה שלי נעשה מאוד בסיסי, וזה גורם לי לסיפוק. אני מוקפת באנשים שאני רוצה סביבי ומשחררת את אלה שלא. לא לוקחת ללב ונותנת לדברים לעבור דרכי או מצדדיי.”

 

מה את עושה בשביל הנפש?

”יוגה. הפילוסופיה של היוגה משלבת בין גוף, נפש ותודעה”.

 

מה הדבר הכי חשוב שלימד אותך ניסיון החיים?

”לא לפעול מתוך אימפולסיביות, להיות סבלניים, לדעת שבסופו של דבר דברים מסתדרים”.

 

סמדר כהן־טרקל


 

 

ענת בירן־פרוסט

גיל ומצב משפחתי: 44, נשואה + 2 (17, 11)

עיסוק: דוגמנית לשעבר, מטפלת בפסיכודרמה, מדריכת מיניות ומנחה בערוץ הקניות

 

מהריאיון הזה לא תצאו עם טיפים על תכשיר טבעי או מדיטציה שיובילו אתכם למעיין הנעורים. אבל אם ויתרתם על השאיפה הזאת והחלפתם אותה בשאיפה לחיות בשלום עם עצמכם, הרי שאולי תמצאו כאן כמה רעיונות שימושיים. ”יש דברים שהרווחתי עם הגיל”, אומרת ענת בירן־פרוסט: ”צמיחה שעשיתי, טרנספורמציות, דברים שהם חלק מן הניסיון שלי ואף אחד לא יכול לקחת אותם ממני”.

 

היכן פגעה הירייה הראשונה של ההתבגרות?

”כיוון שאני אדם ביקורתי, כבר בגיל 20 ראיתי אצלי קמטים, כתמים או סתם חסרונות מולדים. זה דבר שאני מתמודדת איתו כל השנים”.

 

מהו מפגע הגיל הכי קשה לטיפול?

”יש כמה שאני חיה איתם בשלום כמו קמטי החיוך ליד הפה והעיניים או כתם שנוצר בהיריון. אבל יש דברים שמאוד מרגיזים אותי כמו דלדול שרירי ’המלח־פלפל’ בזרוע וכתמי השמש על הידיים”.

 

איך את מתמודדות עם הידיעה שאת משתנה?

”כשאני נהיית ביקורתית מאוד כלפי עצמי וההופעה שלי, אני מנסה להתחבר לצדדים האחרים של הגוף שלי. הגוף הוא לא רק מראה חיצוני אלא גם דחפים, רצונות וחשקים. אני אדם פיזי. בילדותי הייתי מתעמלת מחוננת וגם היום אני עדיין נהנית מלנענע את הישבן, למרות שאינני נהנית מכך שאיתו מתנועע גם הצלוליטיס שלי. וגם אם יש לי כתמים על העור, אני יכולה ליהנות מהעובדה שהעור שלי נעים למגע, שבעלי נהנה ממנו”.

 

מה הכי מפחיד אותך?

”חוסר תפקוד. אני רואה את זה בעבודה שלי כמטפלת בפסיכודרמה עם נפגעי שבץ, חולי סוכרת ופצועי תאונות, במרכז רעות”.


"מצאתי בתוכי יכולות חדשות" (צילום: יקי הלפרין)

 

מה עם דיאטה?

”אני אוהבת מאוד לאכול. אני לא מסוגלת להיות רעבה. פעם, כשהייתי עובדת לילות בערוץ הקניות, הייתי סוחבת לשם תפוח אדמה מפחד שבשעות שהמזנון סגור אתקף רעב. הרעב גם מתחבר אצלי לחרדת שואה. עליתי במידה אחת בשנים האחרונות, אבל אני לא מסכימה לתת לרצון לרזות לשנות את חיי. אני משתדלת לאכול הרבה פירות וירקות ולא מאביסה את עצמי. כשאני מרגישה שהגזמתי, אני מורידה קצת בכמויות. אני לא אוהבת את הספירה של קלוריות או קילוגרמים. במקום זה המצאתי את ’מדד התנועתיות’. כל עוד אני יכולה לזוז, לנוע, לנשום לרקוד ולנעול נעליים בקלות, אז אני בסדר”.

 

עד כמה את מתאמצת להיראות טוב?

”אני עושה את המינימום ההכרחי. הולכת לספר פעם בחודש וחצי, משתדלת שהג’ינס והטריקו יהיו יפים, שמה קרם פנים תוצרת הארץ ומסדרת ציפורניים בעצמי. יש אפילו דברים שאני מבטיחה לעצמי שעוד מעט אתחיל לעשות, כמו למרוח קרם הגנה עם מקדם גבוה וללכת למכון כושר”.

 

מה לעולם לא תעשי כדי לשלם את מחיר היופי?

Never Say Never. כרגע אני לוקחת את הזמן כדי להחליט מה יחסי לכל מיני ’פרוצדורות קוסמטיות’ כמו בוטוקס וכיוצא בזה”.

 

עשית בעבר ניתוח פלסטי?

”ניתוח אף בגיל 16.5”.

 

השלימי את המשפט: אישה יפה היא...

”אישה שמסתכלת בראי ומרגישה יפה”.

 

איפה הגבול בין אישה יפה לפתטית?

”בעיניי פתטיות מוגדרת על ידי מאמץ וחוסר נוחות. אני לא חושבת שמי שלובשת משהו שאינו מתאים לגילה היא פתטית. גם בחורה צעירה על עקבי סיכה של 18 ס”מ זה נורא”.

 

השלימי את המשפט: אדם מאושר הוא אדם ש...

”יש לו לפחות שני בני אדם קרובים אליו והוא יודע ליהנות מהקשר איתם”.

 

יש קשר בין דאגות למראה יפה?

”כן. כשאני לחוצה זה ניכר עלי כמו בספר פתוח. נכון שהאושר לא עוצר את ההזדקנות או הופך אותך יפה יותר, אבל הוא גורם למראה חיוני, נינוח ומאושר יותר”.

 

איך את שומרת על שמחת החיים שלך?

”יש בי חלקים רציניים, ומצד שני יש בי גם חלקים קלילים ושטותניקיים. אני מנסה נורא להתחבר אליהם.

אני גם מקפידה לשבת בבתי הקפה התל אביביים”.

 

מה את עושה בשביל הנפש?

”אני עושה פלדנקרייז, וכרגע אני מתנסה בטיפול ברוח הבודהיזם, שמנסה לאמן אותך להיות נוכח בכאן ובעכשיו. אני אוהבת את הטיפול הזה כי הוא מחבר לגוף ולנשמה. אבל למען האמת, מאז שהתחלתי ללמוד פסיכודרמה, גיליתי שאני אוהבת את עולם הטיפול על כל גווניו. בנוסף, אני מתחזקת קשרים עם חברי נפש שמאוד יקרים לי”.

 

מה הדבר הכי חשוב שלימד אותך ניסיון החיים?

”שאני מסוגלת לעשות שינוי. כשבתי נולדה, סבלתי מפריצת דיסק קשה והפכתי למוגבלת וכואבת. הייתי צריכה למצוא לא רק מה שירפא אותי אלא גם להמציא את עצמי מחדש מבחינה מקצועית, כי העבודה בדוגמנות מחייבת החלפת בגדים זריזה, דבר שבלתי אפשרי לעשות עם פריצת דיסק. הלכתי ללמוד, ומצאתי בתוכי יכולות וכישרונות חדשים. אני מקווה שאהיה זקנה חביבה”.

 

אראלה טהרלב בן־שחר

 

דורית פרקש

גיל ומצב משפחתי: 40+, גרושה

עיסוק: תזונאית קלינית טבעית, משווקת מוצרי בריאות וקוסמטיקה, דוגמנית (בשנות ה־80 נבחרה למלכת היופי עשרה בתחרות מלכת היופי של ”לאישה”)

 

בדרכי לפגוש את דורית פרקש בבית קפה איטלקי בנווה צדק הרהרתי במערכת היחסים שלנו עם הגוף. לא משנה כמה נאמנות נהיה אליו, הוא יבגוד בנו. מידת הבגידה שונה מגוף לגוף, אבל היא לעולם קיימת. כשפגשתי אותה לא יכולתי שלא לחייך כשחשבתי על מערכת היחסים המיוחדת שפיתחה עם גופה. היא נשארת נאמנה לו אבל היא לא מתחנפת. היא אוכלת בריא אבל לא משתגעת. היא שומרת על פעילות גופנית אבל רק בתנאי שיש בה הנאה. היא נמרחת בתכשירי טיפוח אבל לא תראו אותה בשום מרכז יופי. שערות לבנות מבצבצות מראשה כאילו אין מחר. הגוף בתמורה מחזיר לה אהבה. נכון, הוא בוגד גם בה, אבל כשרואים אותה, מגלים כמה סלחני הוא כלפיה.

 

היכן פגעה הירייה הראשונה של ההתבגרות?

”לפני כמה שנים הגוף נעשה קצת פחות שרירי בגלל ירידה בפעילות הגופנית - במשך שנים נהגתי לצאת עם הכלב שלי לטיול, פתאום הוא מת וכבר לא היו לי ההליכות המשותפות איתו. חוץ מזה, נהגתי לשחות בבריכת גורדון, וב־2004 סגרו את הבריכה. למזלי, ברוב המקרים אני אוכלת בריא, כך שמשקלי לא השתנה מאז שהייתי בת 20. לגבי הקמטים, גם קודם היו קמטים, אלא שהיום הם יותר עמוקים. את הפסים הכסופים שהופיעו על השיער, אני דווקא אוהבת”.

 

מהו מפגע הגיל הכי קשה לטיפול?

”ככל שמתבגרים המוח מתפקד פחות טוב. הזיכרון נחלש, הראייה פחות חדה, המחשבה איטית יותר. קשה לנו לשנות הרגלים. ברמה האסתטית אני חושבת שבעור הכי קשה לטפל, הוא נעשה פחות אלסטי”.

 

איך את מתמודדת עם הידיעה שאת משתנה?

”אם בגיל 20 עוד הייתי סופרת את החודשים, עכשיו אני פשוט לא אומרת את הגיל”.


"אוהבת את הפסים הכסופים בשיער (צילום: יקי הלפרין)

 

מה הכי מפחיד אותך?

”להיות אומללה בזקנה, בלי כסף ולהכביד על אחרים”.

 

כמה את מתאמצת להיראות טוב?

”אענה בסיפור: לפני כשבועיים סיימתי את השחייה ויצאתי לפגישה. המזכירות במקום המפגש הביטו בי ושאלו מה קרה לי בעין. אמרתי להן שאלה סימנים ממשקפת השחייה. רק כעבור שעתיים חזרתי הביתה וגיליתי שטף דם בעין. פתאום הבנתי למה הן התכוונו. אני לא ממהרת להסתכל במראה. מעולם לא ביקרתי אצל קוסמטיקאית, למעט פעם אחת באירוע חברתי שבמהלכו כל המשתתפים קיבלו טיפול ניקוי פנים. פדיקור התחלתי לעשות רק לפני שלוש שנים. מניקור מעולם לא עשיתי. אני משתמשת במוצרי קוסמטיקה טבעיים, מתאמנת במכון שלוש פעמים בשבוע ושוחה בגורדון כ־2 ק"מ במשך כ־30 דקות”.

 

מה עם דיאטה?

”עד גיל 15 הייתי שמנה, אחר כך רזיתי בעזרת תזונה נכונה. אני אוהבת לאכול אוכל בריא וזו גם הסיבה שהלכתי ללמוד תזונה. כשאני מצטרפת להפלגה עם חברים לחו”ל ושם יש הרבה אלכוהול ושפע של אוכל טוב, אני תמיד מעלה איזה 2־3 קילו, אבל החזרה לשגרה והתזונה המאוזנת משילות ממני את העודפים די מהר”.

 

מה לעולם לא תעשי כדי לשלם את מחיר היופי?

”פעם הייתי עונה בנחרצות בוטוקס ושאר חומרי מילוי נגד קמטים. היום אני לא נגד, אבל זה לא הסגנון שלי. אני בוודאי לא אנפח שפתיים או אגדיל חזה. אני מאמינה שהטבע יצר אותנו כפי שמתאים לנו”.

 

היית בעבר אצל מנתח פלסטי?

”לא”.

 

השלימי את המשפט: אישה יפה היא ...

”יפה מבפנים”.

 

איפה הגבול בין אישה בשלה ויפה לפתטית?

”הפתטיות מתבטאת בניסיון להיאחז בנעורים. מצד שני, יש נשים מבוגרות שהן צעירות בנפשן וברוחן, ואם הן מסתובבות פתאום עם תספורת קוצים, זה ייראה עליהן מגניב, כי זה משתלב עם האופי שלהן”.

 

יש קשר בין כסף לשמירה על הנעורים?

”אני זוכרת שבתקופות קשות ראו זאת על פניי. זה מדיר שינה ואין ספק שהעור נראה פחות טוב. מצד שני, כבר פגשתי לא מעט נשים בנות 50 ללא אמצעים, שנראו מצוין. כך שבסופו של דבר, אני מאמינה שהמראה החיצוני מושפע ממצב נפשי, תפיסת עולם, אופטימיות, שמחת חיים, מחשבה רעננה וראש צעיר”.

 

השלימי את המשפט: אדם מאושר הוא אדם ש...

”שמח בחלקו. מסתכל על חצי הכוס המלאה”.

 

איך את שומרת על שמחת החיים שלך?

”באמצעות מוזיקה מכל הסוגים, אוכל טוב, מפגשים עם חברים, עבודה ואהבה”.

 

מה את עושה בשביל הנפש?

”יוצאת להפלגות, רואה הופעות, סרטים טובים, קוראת ספר טוב. כעת אני עובדת על

שלושה פרויקטים שעושים טוב לנפש: תמיכה נטורופתית לגני ילדים, שזה למעשה, חינוך לתזונה בריאה תוך כדי הכנת אוכל בריא; תמיכה בצעירות עם הפרעות אכילה באמצעות הנחיה לאורח חיים בריא; ושיווק מוצרים טבעיים המבוססים על אלוורה”.

 

מה הדבר הכי חשוב שלימד אותך ניסיון החיים?

”שבכל יום שעובר אנו לומדים יותר איך לנהל את עצמנו נכון”.

 

סמדר כהן־טרקל


  

 

בהכנת הכתבה השתתפו: אראלה טהרלב בן־שחר וסמדר כהן־טרקל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אישה יפה היא יפה מבפנים"
צילום: יקי הלפרין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים