שתף קטע נבחר

האיחוד האירופי: גירוש הצוענים מצרפת - "מביש"

הנציבה לענייני משפט בבריסל מתחה ביקורת חריפה על החלטת פריז לגרש כ-1,000 מבני הרומה לרומניה ולבולגריה. "אני משוכנעת לחלוטין כי לנציבות לא תהיה ברירה אלא לפתוח בהליכים נגד צרפת בשל הפרת התקנות האפליה"

נציבות האיחוד האירופי מותחת ביקורת חריפה על צרפת, בעקבות החלטתה לגרש כ-1,000 צוענים משטחה לרומניה ולבולגריה. בהודעה שפרסמה בצהריים הנציבה לענייני משפט בבריסל, ויויאן רדינג, נאמר כי מדובר בהחלטה "מבישה". בצרפת הגיבו בביטול להודעה החריפה וממשרד החוץ בפריז נמסר כי "אין כל מחלוקת" בשאלת גירוש הצוענים.

 

"אני משוכנעת לחלוטין כי לנציבות לא תהיה ברירה אלא לפתוח בהליכים נגד צרפת בשל הפרת התקנות האפליה", אמרה רדינג. לדבריה, צרפת טענה בפני הנציבות כי גירוש הצוענים, שהיו מרוכזים ב-100 מחנות בלתי חוקיים, אינו מפלה - אולם הדבר עומד בניגוד לפרסומים בתקשורת הצרפתית על האופן שבו בוצע הגירוש.

 

"לצערי הגדול ההבטחות שניתנו לנו על-ידי שני שרים ועוד 15 פקידים צרפתים, עומדות בניגוד למה שאירע בפועל. ביקשנו הבהרות, אך הגירוש נמשך. הגיעו מים עד נפש", הוסיפה רדינג. היא התייחסה בדבריה להבטחות שניתנו לה על-ידי שר ההגירה הצרפתי אריק בסון, ועל-ידי השר לענייני אירופה פייר ללוש.

 

הליך גירושם של הצוענים מתבצע בשני שלבים. תחילה גורשו כ-350 צוענים שהסכימו לעזוב מרצון תמורת 300 אירו לאדם בוגר ו-100 אירו לקטין. בשלב השני יגורשו הצוענים המתנגדים לגירוש. ההחלטה השנויה במחלוקת הוציאה בסוף השבוע שעבר רבבות צרפתים לרחובות ב-135 ערים ועיירות.

 המפגינים, שאורגנו על-ידי ארגוני זכויות אדם, איגודי עובדים ומפלגות השמאל, מחו נגד שורת הצעדים בהם נוקט ממשל סרקוזי נגד קהילות המהגרים השונות.

 

סרקוזי נמצא בשבועות האחרונים תחת לחץ ציבורי ופוליטי כבד להפסיק את הליך הגירוש. שר החוץ, ברנאר קושנר הודה כי שקל להתפטר עקב ההחלטה, ואילו הסופר היהודי חתן פרס נובל, אלי ויזל, אמר כי "כפליט לשעבר, הוא מזדהה עם בני הרומה (הצוענים). עם זאת, ויזל יצא נגד ההשוואה בין גירוש הצוענים מצרפת לגירוש יהודים למחנות ההשמדה בתקופת מלחמת העולם השנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד הגירוש במרסיי
צילום: AFP
סרקוזי בדמות היטלר
צילום: AP
מומלצים