חוזרים לבנות במודיעין עילית: "לא אידיאולוגיה"
למרות השיחות בשארם, החליטה חברת נאות הפסגה לשוב לבנות שכונה של 2,300 דירות במודיעין עלית, לאחר שתביעתה לפיצויים בגין נזקי ההקפאה נדחתה. "אנחנו יוצאים לשטח וחוזרים לעבוד", אמר מנכ"ל החברה
האמריקנים לוחצים, נתניהו מגמגם, אבל הבולדוזרים יוצאים לשטח: על רקע המו"מ בשארם א-שייח ובקשת האמריקנים מרה"מ נתניהו להאריך את הקפאת הבנייה בשטחים מתכוונת חברת "נאות הפסגה", הבונה שכונה חדשה בעיר החרדית מודיעין עילית שמעבר לקו הירוק, לחדש את הבנייה אחר הצהריים (יום ג') בשעה 16:00. הבנייה במקום הופסקה לאחר החלטת הממשלה להקפיא את הבנייה בשטחים.
מנכ"ל החברה, אמיר זקן, אמר ל-ynet כי אין מניע אידיאולוגי מאחורי ההחלטה, אלא עסקי. "מאחר ואנחנו צריכים לעמוד בהתחייבויות שלנו כלפי בעלי האג"ח והבנקים והלקוחות, הדרך היחידה להחזיר את הכסף היא לחזור לבנות, ומאחר וכרגע אין הקפאה, אנחנו יוצאים לשטח וחוזרים לעבוד".
חברת הבנייה היתה הראשונה להגיש תביעה לוועדת התובענות של המדינה, בהיקף של 171 מיליון שקלים, בגין הנזק שנגרם לה בשל ההקפאה. אתמול הודיעה הוועדה לחברה שתביעתה נדחתה ובחברה החליטו שלא להמשיך לפי שעה בהליכים המשפטיים, אלא פשוט לחזור לעבוד, מתוך הנחה שההקפאה עומדת להסתיים בקרוב.
מדובר בתוכנית להקמת כ-2,300 יחידות דיור על קרקע שהחברה רכשה בשנת 2006, לפי תוכנית שהחברה יצרה, יחד עם עיריית מודיעין עילית, כבר בשנת 2001. במהלך השנים 2006-2009 הספיקה הבנייה לבנות כ-500 דירות, וכעת היא מתכננת להמשיך ולבנות את כל השאר.
מנכ"ל החברה, אמיר זקן, אמר ל-ynet: "המניע שלנו הוא עסקי, לא אידיאולוגי. אנחנו אנשים שומרי חוק. תכננו לבנות שם על סמך היתרי בנייה שקיבלנו כחוק מגופי התכנון של מדינת ישראל. לקחנו הלוואות מהבנקים וגייסנו איגרות חוב, והשקענו מיליוני שקלים בעבודות פיתוח ועבודות עפר כדי ליצור תשתית, והכל לפי חוק.
קיבלנו את החלטת הממשלה על ההקפאה כפי שהיא, הפסקנו את העבודה, פיטרנו את כל העובדים. ממשלת ישראל שלקחה על עצמה את ההחלטה על ההקפאה לקחה אחריות לפיצוי של כל אותם גופים ואנשים שנפגעו מהחלטת הממשלה על ההקפאה".
אחרי החגים: דיון בבנייה במזרח ירושלים
בתוך כך, בתחילת החודש הבא תתכנס ועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים, במטרה לאשר 1362 יחידות דיור בשכונת גבעת המטוס בדרום הבירה, בשטחים הנמצאים מחוץ לקו הירוק בסמוך לשכונת בית צפאפא. התכנית המדוברת היא למעשה הקמת שכונה חדשה באיזור אשר שימש עד לאחרונה כמתחם קרוונים לעולים חדשים,
813 דירות מתוכה מיועדות לציבור היהודי ו-549 לתושבים פלסטינים.
עמותת "עיר-עמים", העוסקת בעתידה הפוליטי של ירושלים, מסרה בתגובה כי "למרבה הצער, שוב משמשת ירושלים המזרחית זירה למהלכים פרובוקטיבים ובלתי אחראיים. מצד הרשויות, ושוב בעיתוי אומלל במיוחד. מעבר לפגיעה הקשה במרקם החיים של תושבי בית-צפאפא ופגיעה חמורה בזכויות הקניין שלהם, קידום תוכניות אלה במקביל לחידוש שיחות השלום הוא החלטה חסרת אחריות העלולה לשאת השלכות מדיניות עגומות".
Read this article in English