"לסגור הפגייה בנהריה": 2 רופאים על 22 פגים
מנהל המחלקה נעדר כבר מיותר שנה ומבקש לצאת לשבתון, רופאה בכירה עברה לבי"ח אחר - ובפגייה בנהריה אחראים שני מומחים בלבד על 22 פגים. עמותת לה"ב קוראת לסגור את הפגייה וטוענת: "מנהלים מאבק פנימי על חשבון הפגים". מנהל בי"ח: "הטיפול ברמה מקצועית גבוהה"
בפגייה אחראים שני רופאים מומחים ברפואת פגים (נאונטולוגיה) על 22 פגים לפחות. זאת, לאחר שמנהל המחלקה חלה במחלה ממושכת ונעדר כבר יותר משנה מעבודתו. בנוסף, לפני כשבעה חודשים עברה אחת הרופאות הבכירות מנהריה לבית חולים אחר. מנהל המחלקה החולה מעוניין לצאת לשנת שבתון כאשר הוא עדיין "מחזיק" בתקן מנהל המחלקה והדבר אינו מאפשר לבית החולים למנות לו מחליף.
לאור המצב הקשה, נעזרים בפגייה ברופאים נאונטולוגים מתנדבים מבתי חולים ברחבי הארץ, שמגיעים לתורנויות בסופי שבוע על מנת לתגבר את המחלקה.
"מאבק על חשבון הפגים"
"מנהלים מאבק בין מנהל המחלקה הפורש להנהלת בית החולים על חשבון הפגים", זועם אורן מלברגר, העומד בראש עמותת לה"ב, "כאשר יש שני רופאים
במקום חמישה, הפגים מקבלים טיפול פחות טוב. הייתי מצפה שמשרד הבריאות יבדוק את רישיון הפגייה ואולי אפילו יקפיא אותו או יוציא אזהרה שחייבים לתקן את הליקויים. זה לא צריך להיות על חשבון הפגים".
בעבר הזהיר ד"ר שמואל צנגן, מנהל הפגייה בברזילי וחבר בהנהלת איגוד רופאי הפגים, כי "הפגייה בנהריה לא תוכל לשרוד לאורך זמן. אם היא תמשיך לפעול במצב כזה, נצטרך להמליץ על סגירתה". אולם הפגייה ממשיכה לפעול במצב הנוכחי, מאז חודש פברואר. היום אומר ד"ר צנגן: "היינו על סף קריאה לסגירת הפגייה, אך הנהלת בית החולים נקטה בצעדים והוסיפה לצוות הפגייה רופא ילדים ותיק ומתמחה והזרימו מומחים לרפואת ילדים. זה לא כצעקתה".
המחסור ברופאי פגים הפך לבעיה ידועה. כיום בישראל רק כ-96 רופאים מומחים ברפואת פגים. רבים מהם יפרשו בשנים הקרובות ואין רופאים רבים שבוחרים להתמחות בתחום. התמחות זו הוכרזה כ"מקצוע במצוקה" ולפני כשלוש שנים, במסגרת בוררות הרופאים, ניתנה תוספת שכר לנאונטולוגים. למרות צעד זה, לא חל גידול במספרם.
"שני הרופאים הללו יוצאים מגדרם"
ד"ר מסעד ברהום, מנהל בית החולים בנהריה, אמר ל-ynet: "הטיפול בפגייה ניתן ברמה מקצועית גבוהה מאוד, אחרת לא הייתי מרשה ליחידה הזו לתפקד. שני הרופאים הללו יוצאים מגדרם במשך שנה שלמה ועושים את העבודה 24 שעות ביממה. בינתיים אנחנו נעזרים במומחים שמגיעים אלינו מכל הארץ. במקצוע הנאונטולוגיה יש מחסור בכל הארץ. אין רופא שמוכן להשתתף במכרז לתקן של מנהל יחידה שפנוי אצלנו. אולי כשיגיע מנהל פגייה הוא ירצה להביא איתו מנהל נוסף. אנחנו מנסים תקופה ארוכה יחד עם הנהלת משרד הבריאות ועם מנהל הפגייה למצוא פתרון כיצד לאייש את התקן של המנהל".
מעמותת לה"ב נמסר: "לא נסכים שמחלוקות בין הנהלת בית החולים לצוות הרופאים יהיו על גב הפגים ונפעל לסגירת פגיות הפועלות מתחת לסף כוח האדם שבתקן. לצערנו הרב אנו ההורים לפגים, עמותת לה"ב, צריכים לעשות את המלחמות ולא הגופים האחראים, שמתנערים מכך".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "משרד הבריאות פועל בנחישות על מנת להבטיח טיפול מקצועי ובטוח ליולדות ולפגים באזור נהריה".
בעקבות המחסור החמור בנאונטולוגים ובאחיות בפגיות וכן דו"חות בנושא מצב הפגיות, מינה מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו ועדה לבדיקת המצב בפגיות. הוועדה הגישה את המלצותיה למנכ"ל והן צפויות להתפרסם בחודשים הקרובים.