שתף קטע נבחר

 

תל אביבים, בואו תעשו כיפור

ארגון צהר, בוגרי המכינה בעלי ומשוגע לדבר התגייסו - ובלב "הבועה" התל-אביבית צמחה לה מסורת של מנייני יום כיפור מכניסי אורחים. תושבי העיר, ראו זאת כהזמנה אישית

כמו בכל שנה, גם ביום כיפור הקרוב שלל ארגונים כמו חב"ד וצהר יזמינו את הציבור הרחב להשתתף במפגשי התפילה שייערכו ביום כיפור בכ-400 מוקדים ברחבי הארץ. מארגני מפגשי התפילה מצפים לבואם של כ-200 אלף מתפללים למוקדים השונים - מתנ"סים, מרכזים קהילתיים, בתי ספר ובתי כנסת, הנמצאים בערים, בקיבוצים ובמושבים ברחבי הארץ.

 

אך לצד מניינים אלו קיימות גם התארגנויות ויוזמות של מתפללים לקיים מניניי תפילה נוספים ברחבי הארץ על מנת לשרת את הציבור שמעוניין להתפלל בחג. דוגמא מעניינת לאחד כזה הוא המניין המתקיים זה השנה השישית בלב מה שאוהבים לכנות "הבועה התל אביבית". את הקמת המניין ניתן לזקוף לא מעט לדמות ידועה בקרב הקהילה המרכז תל אביבית, רוני איילון, לשעבר מנהל "שורשים" ומי שיזם ביחד עם אשתו את הקמת מרכז שמים

להעשרה וללימודי יהדות לציבור הלא דתי.

 

רוני חיפש פרטנרים להקמת המניין ופנה לארגון צהר וכך החל לקרום עור וגידים הרעיון. כתוצאה מאותה פנייה, פוקדים את המקום בוגרים של המכינה בעלי ומספר בנות מרחבי הארץ המהווים ביחד את הגרעין הקשה של המניין. חלק לא מבוטל מאלו עוזבים נשים וילדים כדי להשתתף במיזם הזה ובכדי שיוכל להמשיך להתקיים. אליהם הצטרף עם השנים גרעין נוסף של אנשים דתיים וחילונים מהאיזור שהפכו את המניין לסוג של מסורת.

 

כמו בכל שנה את עיקר הדגש רוצים מארגני המניין לשים על עניין הכנסת האורחים והרצון האמיתי שלהם שאל התפילות יגיעו חוץ מדתיים מהאיזור, אנשים שבית הכנסת הוא לא מקום בו הם מבקרים מדי יום או מדי שבוע.

 

"אנחנו עושים את זה מתוך תחושת שליחות שמתחברת לכל מה שלמדנו במכינה ועשינו בצבא לפעול למען העם,

המדינה והארץ יחד לא משנה אם זה דתיים או חילונים", סיפר ל-ynet רביד, אחד מהמתפללים הותיקים של המניין, "חשוב לציין שאנחנו לא לא נכנסים פה חלילה לד' אמות של האנשים. כל מי שבא מבחינתי מתקבל בשימחה ולא מעניין אותי מה הוא או היא עושים ביום יום שלהם. כן חשוב לנו שביום כיפור, יום מדהים שבו באמת 90 אחוז מהעם לא נוסע ונכנס בדרך כזאת או אחרת לאווירה של החג, יוכל כל מי שמעוניין בכך להשתתף בתפילה יהודית אותנטית במרחק הליכה מהבית שלו".

 

בין המתפללים שבאים יהיו בעלי תפילה (חזנים) קוראים בתורה, תוקע בשופר ואנשים שיעזרו לכל מי שירצה להתמצא במחזור ובשירים במהלך התפילה. "באופן אישי", מבקש רביד להוסיף, "אנחנו מאוד נהנים מהעניין, גם מהמפגש עם האנשים וגם מהתפילות במנגינות שגדלנו עליהם וגם תכל'ס לעשות מעשה טוב וחשוב ביום הקדוש הזה. באמת שכולם מוזמנים".

 

השנה עבר המניין מרחוב פיירברג 13 לבית ספר "בית יעקב" באחד העם פינת בצלאל יפה, תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר, אינה שנדר
רוני איילון. יזם
צילום: ירון ברנר, אינה שנדר
יום כיפור
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים