המתוק שאחרי: עוגת תפוזים עסיסית
תוהים מה לאכול כדי לשבור את הצום? התחילו עם עוגה פשוטה וטעימה בניחוח הדרים וטעם נפלא של תפוזים. וכמובן שאף אחד לא יכעס אם תכינו אותה לכל אירוע אחר
כולם יודעים שאת הצום שוברים עם עוגה. היא יכולה להיות מלאה בדבש, עוגת ספוג והיא יכולה להיות פירותית ורטובה. את העוגה הזו הכנתי המון פעמים, ולראיה דף המתכון המכוסה כתמים והכתב המרוח, והיא תמיד יוצאת כמו שצריך.
עוגת תפוזים
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או עגולה בקוטר 26 ס"מ):
4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
3/4 כוס + 2 כפות מיץ תפוזים
גרידה מתפוז אחד בינוני (אפשר לגוון ולהשתמש בגרידה מאשכולית אדומה או לימון)
1/2 כוס שמן
1 שקית קטנה של סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
1/2 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת.
- מוסיפים לחלמונים המוקצפים את גרידת התפוז, כוס מיץ תפוזים, סוכר וניל, השמן והקמח ומערבבים.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.
- שופכים את התערובת לתוך התבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות, מומלץ לבדוק עם קיסם אחרי 30 דקות (בשל השוני בין התנורים).
- דוקרים את העוגה בעזרת קיסם לאורך העוגה מספר פעמים ומזליפים 2 כפות מיץ תפוזים מלמעלה.
- לקישוט אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.
(צילום: ירון ברנר)
צילום: סי די בנק
מומלצים