שתף קטע נבחר

הקנס על כריתת כפות תמרים - אלפי שקלים

ברשות הטבע והגנים שבים ומזכירים לציבור כי כריתה של ענפי תמר לסכך או קטיף של ענפי ערבה והדסים היא פגיעה בטבע מוגן, שהעונש עליו הוא קנס של כספי כבד. לקראת החג הם מגבירים את הפיקוח, ומזכירים את דברי הרבנים, שקראו גם הם לציבור לשמור על הטבע ולא להשחית אותו לשם קיום מצוות החג

בכל שנה זה קורה: לקראת חג הסוכות, כשהביקוש לסכך עולה, מגלים פקחי רשות הטבע והגנים מקרים רבים של פגיעה בטבע. "כל חג נגרם נזק כבד לעצים, בעיקר לעצי התמר שכפותיהם משמשים כסכך, ונזק לשיחים - בעיקר שיחי הערבה המפארים חלק מנחלי ארץ ישראל, שענפיהם נכרתים", הבהירו ברשות. 

 

ברשות ציינו כי הענפים נכרתים באכזריות, תוך פגיעה בעצים הסמוכים ורמיסת עצים ושיחים אחרים, וכל זאת תוך התעלמות משלטי האזהרה וההסברה הנמצאים על העצים ובקרבתם. חלק ניכר מהעצים הפגועים אינו משתקם יותר ולחלקם לוקח שנים להצמיח ענפים חדשים, ובכך קיימת סכנה להיכחדות המינים מאזורים שלמים בארץ.

 

לפיכך, גם השנה הודיעה הרשות כי בכוונתה להגביר את ההסברה - וגם הפיקוח והאכיפה - כדי למנוע השחתה של עצים ושיחים בטבע. העונש על קטיף לא חוקי עשוי לנוע בין קנס של מאות שקלים ועד העמדה לדין וקנסות כבדים בסך אלפי שקלים.

 

לפני כשלוש שנים, לקראת החג, קיבלו ברשות הטבע והגנים תמיכה משמעותית מצידם של הרבנים הראשיים לישראל. הרבנים פסקו כי קיים איסור הלכתי לסכך בענפים שנלקחו בגניבה, ושאין לברך על ארבעת המינים שמקורם בגניבה. עוד ציינו הרבנים כי אסור לפגוע בעצים בניגוד לחוק, ויש להימנע מלרכוש סכך או ארבעת המינים ממי שיש חשד כי השיג את סחורתו ללא היתר, בניגוד לחוק ותוך פגיעה בטבע.

 

"שיחי הערבה וההדס ועץ התמר מהווים ערכי טבע מוגנים על פי חוק והפגיעה בהם אסורה", הדגיש גל אריאלי, מחטיבת אכיפת החוק של הרשות. "על הציבור להבין כי בעקבות פיתוח ובנייה של יישובים ותשתיות, ירידה בכמויות המים שבנחלים, הצטמצם ממילא מספרם של הערבות וההדסים בטבע, וכי גם עץ התמר נחשב כיום לנדיר בטבע".

 

ברשות הדגישו כי כל הרשויות המקומיות בארץ דואגות לחלק סכך לתושבים, כדי למנוע את השחתת העצים. כמו כן הודגש כי יש לרכוש לולבים והדסים רק מהמטעים המיועדים לכך, באמצעות סוחרים מוכרים בשווקי במרכזי הערים.

 

מהקרן הקיימת לישראל נמסר כי כמו בכל חג גם השנה תתקיים חלוקת סכך בחינם. החלוקה תתקיים בימי שני ושלישי, 20-21 בספטמבר, בין השעות 09:00-14:00, באזור יער בן שמן, בין חניון ספורט לחניון דן. כניסה מכיוון קברות המכבים . 

 

דיווח על פגיעה בטבע ניתן למסור במוקד הסביבה בטלפון 6911*

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השחתה שפוגעת בטבע
צילום: ג'ו קוט
מומלצים