יציבות באינפלציה הצפויה: 2.7% לשנה הקרובה
ממוצע תחזיות האינפלציה של האנליסטים השונים במשק ירד ב-30 הימים האחרונים בשיעור קל ותחזית האינפלציה מסתכמת כעת ב-2.9%. ההערכות הן כי הנגיד סטנלי פישר ישאיר את ריבית אוקטובר ללא שינוי
האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים, הנגזרת משוק ההון, שומרת על יציבות. ב-30 הימים האחרונים היא הסתכמה ב-2.7%, בדומה לשיעורה בחודש אוגוסט. ממוצע תחזיות האינפלציה של האנליסטים השונים במשק ירד ב-30 הימים האחרונים בשיעור קל והוא מסתכם כעת ב-2.9%, לעומת 3% בחודשים יולי ואוגוסט.
לנתון מעודד זה יש להוסיף את האינפלציה בפועל שפרסמה אתמול הלמ"ס. האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוגוסט 2010 לעומת מדד אוגוסט 2009), מסתכמת כעת ב-1.8%, בדומה לשיעורה בחודש שעבר. שיעור אינפלציה שנתי זה הוא הנמוך ביותר מאז חודש ספטמבר 2007 והוא מעיד על התבססות האינפלציה בפועל סביב מרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).
על רקע ההתייצבות בשיעור האינפלציה הצפויה והאינפלציה בפועל, מעריכים הפעילים בשוק ההון כי נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר יעדיף בעוד שבועיים להשאיר את הריבית לחודש אוקטובר ללא שינוי, זה החודש השני ברציפות, ברמה של 1.75%.
הסיבה העיקרית להחלטה צפויה זו של הנגיד היא החשש בבנק ישראל מהתחזקות נוספת של השקל ביחס לדולר ולאירו. זאת על רקע ההערכה הרווחת שהריביות במשקים החשובים בעולם יישארו ללא שינוי לפחות עד סוף השנה. במקרה כזה, העלאת הריבית בארץ תגביר את האטרקטיביות של השקל בעיני המשקיעים הזרים ותגרום להתחזקותו, דבר שיפגע בייצואנים, ודרכם גם בכלל הפעילות במשק.
יציבות באינפלציה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים