האיחוד אישר הסכם סחר חופשי עם ד' קוריאה
הסכם ראשון מסוגו בין האיחוד האירופי לבין מדינה אסיאתית יאפשר סחר במסים מופחתים בין דרום קוריאה למדינות אירופה. ההסכם אושר על ידי נשיאות האיחוד, למרות מחאותיהן של יצרניות הרכב ביבשת. ראשי האיחוד: "מדובר בהסכם הסחר השאפתני ביותר אי פעם. האיחוד האירופי פתוח לעסקים"
האיחוד האירופי אישר היום (ה') הסכם סחר חופשי עם דרום קוריאה, שיחתוך מסים בתחום החקלאות והתעשייה בשווי של מיליארדי דולרים, זאת למרות דאגות של כמה מהמדינות באיחוד ששטף של מכוניות זולות עלול לפגוע בתעשיית הרכב האירופית.
שר החוץ הבלגי, סטיבן ואן אקרה, שמדינתו עומדת בראש נשיאות האיחוד כעת, אמר כי ההסכם, הראשון מסוגו שבין אירופה ושותף מסחר אסיאתי, ייחתם במהלך ועידת פסגה של האיחוד האירופי ודרום קוריאה ב-6 באוקטובר וייכנס לתוקף החל מה-1 ליולי 2011.
האיחוד האירופי הוא יעד הייצוא השני בגודלו של דרום קוריאה, ודרום קוריאה היא שותף המסחר השמיני בגודלו של האיחוד, על פי נתונים מהנציבות האירופית. בשנת 2008, הסתכם המסחר של האיחוד האירופי עם קוריאה ב-65 מיליארד אירו (84 מיליארד דולר).
ואן אקרה קרא להסכם "צעד גדול בפתיחת השוקים באסיה" לעסקים האירופים, "ההסכם ייצור שגשוג ומקומות עבודה בקוריאה אבל גם באירופה". העסקה כבר נחתמה בראשי תיבות כבר בשנה שעברה, אבל חששות מכך שהיא עלולה לפגוע בתעשיית הרכב האירופית על ידי פתיחת הדלת למכוניות דרום קוריאניות זולות עיכבה את החתימה. איטליה, ביתה של יצרנית הרכבים פיאט, התנגדה לעסקה.
על פי התאחדות יצרני הרכב הדרום קוריאנים, המדינה האסיאתית ייצאה 303,205 רכבים לאיחוד האירופי בשנת 2009. זאת בזמן שבאותה התקופה, ייצאו יצרני הרכב האירופים 40,097 רכבים לדרום קוריאה.
הנציבות האירופית מעריכה כי ההסכם יסיר מיסי ייצוא בשווי של 1.6 מיליארד אירו (2.1 מיליארד דולר) ממגזרי התעשייה והחקלאות של הייצואנים האירופים לדרום קוריאה. האיחוד האירופי גם יחתוך בעקבות ההסכם כ-1.1 מיליארד אירו של מסים מהיבואנים הדרום קוריאנים.
לשני הצדדים נדרש קצת יותר משנתיים כדי לסכם על העסקה מול אופוזיציה חזקה של יצרניות הרכב האירופיות שזעמו על הגרעון העצום של היבשת בסחר של כלי רכב עם דרום קוריאה, ביתן של יצרניות הרכב יונדאי וקאייה מוטורס.
בהודעה לתקשורת קרא האיחוד האירופי להסכם "הסכם הסחר השאפתני ביותר אי פעם" שצפוי להוביל להכפלת הסחר עם דרום קוריאה. "ה-FTA (הסכם הסחר) הוא העסקה הראשונה שלנו עם שותף אסיאתי", נאמר בהודעה, "זהו סימן שהאיחוד האירופי פתוח לעסקים".