שתף קטע נבחר

למען מאור עיניה: נערה מהגולן תעבור לסוריה?

אביה של מריאנה אלקוש, בת 14 מהכפר בוקעתא שברמת הגולן, יצר קשר עם מומחה עיניים סורי, בניסיון להציל את מאור עיניה. הסורים מעכבים את המעבר, שכבר אושר בידי ישראל. במקביל עברו בקונטרה 740 אנשי דת ותושבים דרוזים לביקור בן ארבעה ימים בסוריה

מאמץ הומניטרי ודיפלומטי חריג למען מאור עיניה של נערה. מריאנה אלקוש, בת 14 מהכפר בוקעתא שברמת הגולן עתידה לעבור בתחילת השבוע הבא את הגבול לסוריה, לצורך ניתוח העשוי להציל את מאור עיניה. מדובר במעבר נדיר במיוחד, שכן אזרחים ישראלים בדרך כלל לא מורשים לצאת לטיפולים רפואיים במדינה השכנה. בצהריים נודע כי חל עיכוב במעבר הנערה, ככל הנראה בשל קשיים שמערים הצד הסורי ברגע האחרון.

 

סאמר, אביה של הנערה, סיפר ל-ynet על המעבר הנדיר: "בשנה האחרונה

חיפשנו בין מספר מומחים פיתרון לילדה, שנולדה עם בעייה בעצבים של הרשתית ואף אחד לא הבטיח שזה לא ייגמר בעיוורון".

 

"מומחה סורי שעובד גם באירופה ביקש שאשלח לו במייל את הבדיקות וסיפר כי יש סיכוי להציל את הראייה בניתוח", אמר סאמר. "מאוד התרגשתי לקבל את הטלפון שבישר לי שהבוקר נוכל להגיע ולעבור את הגבול. מריאנה נוסעת לשבועיים עם אשתי לינה ואני אשאר עם שני ילדינו האחרים ונחזיק אצבעות שזה יצליח".

 

מצד ישראל, אושר מעבר הנערה לטיפול החדשני בידי שר הפנים, אלי ישי, שקיבל את המלצת מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, אמנון בן עמי. סעיד נבואני, מנהל מרחב הצפון ברשות ההגירה, סיפר: "הבקשה הוגשה על ידי הורי הנערה שקיבלו המלצה על פרופסור סורי שעובד בבריטניה, שיש לו דרך להציל בניתוח את מאור עיניה של בתם. כעת הוא שוהה בסוריה למספר ימים ונקבע תור עבור הילדה לניתוח ולאשפוז בבית חולים בדמשק". לדבריו, האישור ניתן על בסיס הומניטרי.

 

מי שעבר ללא עיכובים משמעותיים במעבר הגבול בקונטרה הם 740 אנשי דת ותושבים דרוזים מכפרי רמת הגולן. מאות האנשים יוצאים לביקור בן ארבעה ימים במקומות הקדושים ובהם קבר הנביא הביל ואצל קרובי משפחתם החיים בסוריה.

 

המעבר, המתרחש מדי שנה, הוא פרי שיתוף פעולה בין צה"ל, הצלב האדום הבינלאומי, משרדי הפנים בישראל ובסוריה. מי שפעל מאחורי הקלעים על מנת לאפשר למספר כה גדול של תושבים דרוזים לחצות לסוריה הוא סגן השר לשיתוף פעולה אזורי ח"כ, איוב קרא. "אנו מעוניינים להרחיב את הפעילות שמתקיימת במעבר הגבול.

ישנה חשיבות רבה במתן אפשרות לתושבים לפגוש את בני משפחתם ולפקוד את המקומות המקודשים לעדה הדרוזית בסוריה. אני בטוח שישנו אינטרס משותף לשתי המדינות, לבנות גשר לשיתוף פעולה הומניטארי דרך פעולות מסוג זה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מראינה וסאמר אלקוש. מחכים בגבול
צילום: אביהו שפירא
מומלצים