שתף קטע נבחר

 

מדריך: מתי מתחיל הצום, ואיפה מתפללים

על מחצלות בקינג ג'ורג', במועדון ילדים בקיבוץ או על גגות תל-אביב - ביום הכיפורים הזה תוכלו להתפלל וללמוד בהרבה מקומות שהם לא בית הכנסת הקרוב לביתכם

צום יום הכיפורים - לוח זמנים:

 

תחילת הצום

ירושלים - 17:07, תל-אביב - 17:22, חיפה - 17:14, באר שבע - 17:25

 

סיום הצום

ירושלים - 18:18, תל-אביב - 18:20, חיפה - 18:20, באר שבע - 18:20

 

יום כיפור יוצא לרחוב

בשנים האחרונות כל חגי ישראל זכו להתרחבות, והפכו לימי פעילות אלטרנטיביים עם ערבי שירה, סרטים, כיבוד הפנינג ודיונים. יום הכיפורים אינו יוצא דופן, וגם הוא זוכה בפעילויות חדשות - שעיקרן לימוד ותפילה. השנה ניתן יהיה לפגוש אותו גם ברחוב וגם על גגות תל-אביב.

 

בתל אביב ארגון "ראש יהודי" פותחים "קהילת רחוב" במרכז העיר. בין רחוב בוגרשוב לקינג ג'ורג' יפרסו אנשי הארגון מחצלות ענק ויציעו לחילונים ודתיים, שם יוכלו לשבת לשוחח יחד על משמעות היום, על תיקון, על זוגיות, אהבה ועל "ארון הספרים היהודי"

 

"יש אנשים שפוחדים מהיהדות או נרתעים ממנה", אומרת רוחמה בן יוסף, מנהלת הסניף התל אביב של ראש יהודי, "לעתים זה בגלל שהם חושבים שרוצים להחזיר אותם בתשובה, אבל בשנים האחרונות נוצרה פתיחות לתוכן רוחני. הישיבה על המחצלת איתנו מאפשרת לקחת רגע של הפוגה מזרם החיים האישי, לפתוח בדיאלוג עצמי מהרהר, להיות פחות בקורתי ויותר מקבל. עבור הבאים הדפסנו 300 שירונים עם פיוטים ותפילות לחג.

 

"התפישה של רוב האנשים לגבי כיפור היא מאוד חלקית ומחמירה ורובם רואים בו יום מפחיד ומנותק מהחיים, יום דין בלבד, אבל עבורי זה היום הכי שמח בשנה, כי בו לכל אדם ניתנת הזדמנות שנייה לבחור בטוב שבעצמו ובטוב שבעולם".

 

ב"בינה", הישיבה החילונית בתל-אביב, יקיימו החל מערב יום כיפור תפילות ושיחות. יום כיפור ייפתח ויינעל על גג "בית מעריב" ובמשך היום יתקיימו תפילות (ערבית בערב, מוסף בבוקר) בישיבה. זאת לצד שיחות על ספר יונה, תשובה וחשבון נפש. המשתתפים מתבקשים להגיע בלבוש לבן.

 

מניינים בכל הארץ

ארגון צהר ממשיך את מסורת התפילה המשותפת, והשנה יתקיימו 200 מניינים - מאילת בדרום, דרך בקעת הירדן ועד לרמת הגולן והגליל. 1,000 מתנדבים יסעו למקומות שמלבד חזן ביקשו גם מניין.

 

התפילות ייערכו במרכזים קהילתיים, בתי ספר, מועדונים ובתי ילדים בקיבוץ. חלקן יתקיימו ביישובים זעירים של עשר משפחות כמו הר עמשא, וחלקן בקיבוצים שאין להם בית כנסת והמתפללים יתקבצו במועדוני ילדים.

 

"אם בעבר הגענו למקומות יותר מבוססים מבחינה מסורתית, היום יש שינוי", אומר מנכ"ל צהר, הרב משה בארי. "אנחנו מגיעים למקומות שלמרות שהם מנותקים מהדת, הם כבר לא פוחדים ממנה. יש מקומות שאנחנו

מביאים איתנו את האנשים למניין כי הם מבקשים תגבור ומאחר שאין שם אף אחד שיודע להתפלל". 

 

גם יוזמת "בתי-הכנסת הפתוחים" של צעירי-חב"ד תופסת תאוצה, והשנה יפעלו ברחבי הארץ 253 מניינים כאלה, שבהם יתפללו עשרות-אלפי יהודים חילונים את תפילות יום-הכיפורים.

 

תפילות ייערכו בלובי הקניון של אבן-יהודה, היכל התרבות בראשון לציון, אולם השמחות "ארמון דוד" בחדרה, בית האומנים ברחובות, מתנ"ס דיונה באשדוד ואולם הכנסים במתחם נאות גולף בקיסריה. במקומות רבים מוקמים אוהלי-ענק ממוזגים לצורך התפילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא רק בבית כנסת
צילום: רויטרס
מומלצים