המסחר בוול סטריט נסגר במגמה מעורבת
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, מדד נאסד"ק טיפס ב-0.08% ומדד S&P התייצב מתחת לקו המשווה. מספר עיקולי הבתים בארה"ב הגיע באוגוסט לשיא מאז פרוץ משבר הסאב-פריים. צ'ק פוינט הוסיפה 0.1% לשיא של קרוב ל-9 שנים וענקית השילוח פדקס השילה 4% לאחר תחזית פושרת
המסחר בוול סטריט נסגר הערב (ה') במגמה מעורבת לאחר ירידה בתביעות האבטלה הראשוניות ואכזבה ממדד התנאים הכלכליים בפילדלפיה לצד תחזית פושרת של פדאקס. דאו ג'ונס ונאסד"ק ננעלו בעליות ואילו S&P התייצב מתחת לקו המשווה. הדולר נחלש מול האירו והתחזק מעט מול הין והאג"ח הממשלתיות של ארה"ב ל-10 שנים העלו תשואה. הנפט נחלש ואילו הזהב עלה לשיא.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.21% ל-10,594.83 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.08% ל-2,303.25 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.04% ל- 1,124.66נקודות.
בעולם נרשמו ירידות שערים קלות על רקע הערכות כי קצב ההתאוששות הכלכלית יהיה נמוך מהצפוי. באירופה נרשמו ירידות שערים של כ-0.78% בצל נתוני מאקרו שליליים בבריטניה. באסיה נרשמו ירידות שערים קלות, כאשר המדד המשולב בסין בלט בירידה של 1.9% על רקע סכסוך הסחר עם ארה"ב.
ארה"ב אינה מרוצה מקצב התחזקות היואן הסיני, ותבחן דרכים שישכנעו את הממשל הסיני להביא להתחזקות המטבע - כך אמר אמש שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר. "קצב הייסוף איטי מדי ומידתו מוגבלת", אמר גייתנר בשימוע מיוחד שנערך בקונגרס.
"אנו בוחנים צעדים שיגרמו לסינים לפעול ביתר מהירות". שלשום הגישה ארה"ב תלונה לארגון הסחר העולמי נגד סין - שותפת הסחר השנייה בגודלה שלה - תוך שהיא דורשת להטיל סנקציות על המדינה, הפועלת לסבסוד היצואנים שלה. "נראה כי שר האוצר מעלה את הטון בדו-שיח שלו עם פקידי האוצר הסינים", אמר קריס ראפקי, כלכלן ראשי בבנק אוף טויוטה מיצובישי בניו יורק.
מספר עיקולי הבתים בארה"ב הגיע באוגוסט לשיא מאז פרוץ משבר הסאב-פריים במדינה. היום דווח כי 95,364 בתים עוקלו על ידי בנקים אמריקניים בחודש האחרון - עלייה של 3% לעומת החודש הקודם ועלייה של 25% לעומת אוגוסט אשתקד. כך הפך החודש האחרון לתשיעי ברציפות שבו נרשמה עלייה במספר עיקולי הבתים.
אנליסטים בארה"ב מציינים, כי הבנקים האיצו את קצב עיקולי הבתים בניסיון לנקות את מאזנם מנכסים רעילים, לצמצם את היקף ההלוואות המשולמות בפיגור ולהחזיר לעצמם את כספי ההלוואות הלא משולמות. ההתאוששות של שוק הנדל"ן היתה איטית מהצפוי על רקע שיעורי האבטלה הגבוהים וצמיחה איטית מהצפוי בכלכלה האמריקנית. מכירות הבתים האטו גם בעקבות הפסקת תוכנית התמריצים באפריל השנה.
פימקו, מנהלת קרן האג"ח הגדולה בעולם בראשותו של ביל גרוס, ביצעה הימור בגובה 8.1 מיליארד דולר שארצות הברית לא תחווה עשור של דפלציה כמו זה ששיתק את יפן בשנות ה-90. הסכום המדובר הוא הערך התיאורטי של חוזי הנגזרים לטווח הארוך הקשורים למדד המחירים לצרכן, שקרנות הנאמנות של פימקו נכנסו אליהם במחצית הראשונה של השנה, כך עולה ממסמכים שהגישה החברה לרגולטורים. הקרנות הרוויחו 70.5 מיליון דולר בפרימיות מהחוזים הללו, בתמורה להסכמה לשלם למשקיעים במידה והמחירים יפלו בעשר השנים שיסתיימו ב-2020.
מאקרו
מדד המחירים ליצרן עלה החודש ב-0.4% כאשר הערכות האנליסטים היו לעלייה של 0.3% במדד, בהמשך לעלייה של 0.2% בחודש הקודם. הצפי למדד הליבה, שאינו כולל את השפעת מחירי המזון והאנרגיה היה לעלייה של 0.1%, וכך אכן היה.
דרישות האבטלה הראשוניות עמדו בשבוע שעבר על 450 אלף כאשר הערכות האנליסטים היו לעלייה במספר הדורשים ל-455 אלף לעומת 451 אלף בשבוע שעבר.
כמו כן, מדד הפדרל ריזרב לאזור פילדלפיה הסוקר את המצב הפיננסי של העסקים באזור זה ירד ב-0.7 נקודות. הצפי למדד היה לעלייה ל-3.8 נקודות לעומת מינוס 7.7 נקודות בחודש שעבר.
מניות במרכז
מניית רדוור רשמה היום ירידה קלה אחרי שאתמול צללה ב-10% בהמשך לזינוק שלשום ב-38% על רקע הערכות למכירת החברה לפי שווי של 1 מיליארד דולר ל-IBM או ל-HP.
חברת צ'ק פוינט הוסיפה 0.11%. החברה נהנת מהגאות בתחום אבטחת המידע באינטרנט ואתמול נגעה בשיא של כמעט 9 שנים בבורסת נאסד"ק, אך מנכ"ל החברה גיל שויד רואה בכך אולי הזדמנות לממש מעט. שויד הגיש אתמול ל-SEC בקשה למכור מניות צ'ק פוינט ששווין נאמד לפי מחיר הסגירה של המניה אמש בבורסת נאסד"ק ב-21.3 מיליון דולר. אגב, מדובר במחיר הגבוה בו נסחרה המניה מאז פברואר 2002
דיתה ברוניצקי, מנכ"ל אורמת, החברה אם של אורמת טכנולוגיות השתתפה בכנס אנליסטים של Imperial Capital ואמרה כי בכוונת אורמת טכנולוגיות להגדיל את התפוקה ב-50% כך שזו תעמוד על 725 מגה וואט עד שנת 2013. באשר לאפשרות הצמיחה של אורמת אמרה כי "אנחנו מאיצים את הפרוייקטים הקיימים שלנו ומוסיפים תפוקת חשמל. כמו כן הכניסה החדשה שלנו לתחום האנרגיה הסולארית תספק לנו צמיחה נוספת אורגנית".
מניית ברקשייר האת'וויי מסוג A הגיעה לשיא של 23 חודשים זאת בעקבות דבריו של בעל השליטה וורן באפט על כך שהחברה צומחת יחד עם הכלכלה האמריקנית. מניית התאגיד נסגרה אתמול במחיר של 125,300 דולר תוך שהיא עוקפת את השיא הקודם שנקבע באוקטובר 2008 על 125 אלף דולר.
באפט בן ה-80 שולל את האפשרות למיתון מחודש בכלכלה האמריקנית ובוועידה שנערכה אמר שהחברה שלו מתרחבת ומגייסת עובדים למפעליה בעוד הדרישה למוצרים שלהם עולה. מתחילת השנה עלתה מניית התאגיד ב-26% ועקפה בהרבה את הממוצע של מדד S&P 500 שעומד על קרוב ל1%.
פדקס, חברת השילוח השנייה בגודלה בארה"ב הודיעה היום כי היא צופה שהכנסותיה ברבעון השלישי של השנה יהיו נמוכות משמעותית מהערכות האנליסטים. בחברה צופים רווח נקי של 1.35-1.15 דולר למניה בעוד התחזיות המוקדמות של כלכלנים דיברו על רווח של 1.37 דולר למניה, לפחות. בעקבות הפחתת התחזית הודיעה החברה כי תפטר 1,700 עובדים. מניית החברה השילה 4%.