רגע לפני כיפור: שעתם היפה של מוכרי האופניים
בחנויות האופניים כבר רגילים ללקוחות שנזכרים ברגע האחרון וצובאים על החנויות עד השעות המאוחרות של הערב. מנהל חנות בתל אביב סיפר ל-ynet כי בימים האחרונים קפצו המכירות בכ-500 אחוז. וגם, כמה טיפים על איך לרכוב בטוח
יום הכיפורים במדינת ישראל הוא כבר מזמן לא רק הזדמנות לכפר על עוונות, ורגע לפני שהכבישים מתרוקנים ממכוניות והופכים למגרש המשחקים של הרוכבים - זוהי שעתם היפה של מוכרי האופניים, שמרגישים היטב את עומס הלקוחות שחיכו לרגע האחרון.
מנהל סניף תל אביב של חנות האופניים "מצמן את מרוץ", ניסו רווח, מגלה כי המכירות קופצות בכ-500 אחוז בשבוע שלפני יום כיפור והחנויות מלאות בקונים עד שעות הערב המאוחרות. "זוג אופניים לילד יכול לעלות היום בין 300 לאלף שקלים", מספר רווח, "אצל מבוגרים, המחירים הם כבר בין אלף ל-30 אלף שקלים".
אסף ורניק, מנהל חנות "רוזן ומינץ", אומר כי "רבים מאיתנו מסתכלים על כיפור כחג בו הכבישים ריקים, אבל האמת היא שההפך הוא הנכון. הכבישים בכיפור עמוסים, אבל בנהגים צעירים, שלא תמיד עומדות להם שנים של ניסיון, תיאוריה או רישיון נהיגה בתוקף". לכן, הוא אומר, "חשוב שנדע לשמור על עצמנו ועל הילדים בדרך, כדי שנוכל לפדל הביתה בשלום".
"להתאים את האופניים לגודל הילד"
ואיך רוכבים בטוח? רווח מ"מצמן את מירוץ" אומר כי קודם כל חשוב להרכיב קסדה וכפפות, "חשוב ללבוש מחזירי אור ולהתקין תאורה מתאימה מקדימה ומאחור. ובכלל, כל מה שקשור בבטיחות זה טוב". ורניק, לעומתו,
גורס כי קסדה וכפפות הן חשובות, "אבל מגני ברכיים כבר יסרבלו את הרכיבה יותר מדי, וכדאי להימנע מהם".
"את האופניים", מוסיף ורניק, "יש להתאים לגודלו של הילד. למרות קצב גדילתו המהיר, אין לקנות אופניים שגדולות עליו. זהו סיכון בטיחותי גדול, אם רגליו לא יכולות להגיע לרצפה".
ורניק מציע להורים לילדים שרק לומדים לרכוב, ללמד אותם להיישיר מבט קדימה - ולא למטה. "כדי להקל עליהם, ניתן לתת להם מטרה להתרכז בה, למשל שהאב יאמר לילד לרכוב אל האם העומדת במרחק כמה מטרים".
"חשוב מאוד לזכור שנסיעה תחת צום היא מעייפת מאוד. יש להימנע מרכיבה בשעות החמות ואין לראות בה כפעילות ספורטיבית", מדגיש ורניק. "אם אנו לא צמים, כדאי לשתות הרבה לפני היציאה מהבית ושוב כל רבע שעה, ולהקפיד מאוד לא להתייבש".