שתף קטע נבחר
 

הבנק העולמי: הרשות הפלסטינית תצמח ב-8%

הצמיחה הצפויה השנה בגדה ובעזה תהיה בעיקר הודות לסיוע חיצוני. הסקטור הפרטי שדרוש לקיום צמיחה בת קיימא מתקשה לצמוח בגלל הגבלות על חופש התנועה של אנשים וסחורות

הצמיחה הכלכלית בגדה המערבית ובעזה צפוייה להסתכם ב-8% השנה הודות לסיוע חיצוני בעיקר. כך פרסם אמש (ה')הבנק העולמי. זאת, בעוד שהסקטור הפרטי שדרוש לקיום צמיחה בת קיימא מתקשה לצמוח בגלל הגבלות על חופש התנועה של אנשים וסחורות.

 

 

דירקטוריון הבנק העולמי אישר אתמול מענק של 40 מיליון דולר לתמיכה תקציבית ברשות הפלסטינית. המוסד לעידוד פיתוח כלכלי שיגר לצד האישור אזהרה חריפה מהסיכון לקיימות הצמיחה בגדה ובעזה במסגרת הדיווח האחרון שלו לוועדת Ad Hoc Liaison Committee.

 

הדו"ח פורסם לפני פגישת הוועדה שנקבעה ל-21 לחודש הנוכחי בניו יורק ומדגיש את הצורך בחיזוק המוסדות והצמיחה בסקטור הפרטי כדי לחזק את המדינה הפלסטינית העתידית. הסקירה שיבחה את מאמצי הרשות הפלסטינית לבנות מוסדות של שירותים ציבוריים.

 

אלא שאין קיימות בצמיחה, דבר הכרחי להורדת התלות בתורמים. "אנו משבחים את הרשות בגין התוצאות האחרונות של אג'נדת הרפורמה", אמר Shamshad Akhtar, סגן נשיא של איזור המזרח התיכון ואפריקה בבנק. "אלה כוללים הגדלת היעילות של רשת הבטחון החברתית שהינה אחת המתקדמות באיזור, שיפור המדיניות הפיסקלית באמצעות גבייה יעיל יותר של מסים וירידה בהוצאות החוזרות ושיפור המצב הבטחוני בגדה המערבית".

 

כלכלות הגדה ועזה המשיכו לצמוח במחצית הראשונה של 2010 וצפויות כאמור לצמוח ב-8% השנה. אלא שסיוע פיננסי חיצוני הוא מנוע הצמיחה העיקרי. ההשקעות הפרטיות בעיקר במגזר היצרני עדיין לא גדלו משמעותית.

 

הסיבה לכך מיוחסת להגבלות הישראליות כגון איסור על ייצוא מעזה, הגבלות על גישה לאדמות ומים בגדה, ניתוק של שני האיזורים שלעיל מהשוק הרווחי של מזרח ירושלים, חוסר וודאות ביכולת המשקיעים לנוע לתוך והחוצה מהגדה ועזה לישראל, וסירבול של ייבוא חומרי גלם בגלל סיווגם בידי ישראל כבעלי פוטנציאל לשימוש צבאי.

 

40 מיליון הדולרים שאושרו אתמול יביאו את סך תקציב פיתוח המוסדות ברשות ל-120 מיליון דולר. הרשות מנסה ליישם מהלכים כמו ריסון הגידול במספר המשרות במגזר הציבורי, הורדת הסובסידיות לחשמל ושיפור הניהול הפיננסי הציבורי, אמר ג'ון נאסיר, כלכלן מוביל לענייני הגדה ועזה. לדבריו, הבנק העולמי מחוייב לתהליך הזה אך הוא תלוי בעיקר ביכולת של ישראל להוריד סגרים ותרומות של הקהילה הבינלאומית בתקציב השוטף לטווח הבינוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
דוכן ירקות בעזה
צילום: איי פי
מומלצים