סוריה בירכה על ההזמנה למו"מ: הגולן שלנו
למרות ביקור נשיא איראן בדמשק וההתחמשות בטילי שיוט, נשמעים קולות של שלום מכיוונו של אסד. מקורות סורים: "החוגים המדיניים בדמשק תומכים בהצהרות האמריקניות בקשר לתהליך השלום והערוץ הישראלי-סורי"
יממה לאחר ביקורו של נשיא איראן אחמדינג'אד בדמשק, בו נאמר שאין מקום לישראל באזור וכשברקע חימוש סוריה בטילי שיוט - נשמעים קולות אחרים לחלוטין מדמשק: מקורות סורים בירכו על הזמנתה של וושינגטון, עליה הכריזה שרת החוץ האמריקנית הילרי קלינטון, לשתף את דמשק במשא ומתן הישיר לשלום עם ישראל. במקביל, הציבו בדמשק תנאים מוקדמים לחידוש אפשרי של השיחות.
אותם המקורות מסרו לעיתון א-שרק אל-אווסט, היוצא לאור בלונדון ומפרסם את הדברים הבוקר (יום א'), כי "החוגים המדיניים בסוריה תומכים במהלך הדיפלומטי
ובהצהרות האמריקניות בנוגע לתהליך השלום וקידום הערוץ הסורי-ישראלי במשא-ומתן". לדבריהם, הם רואים בהצהרות הללו בבחינת "הצהרה על כנות כוונות" מצד ארצות-הברית.
המקורות הוסיפו כי עמדתה של סוריה כלפי השלום עודנה מתבססת על הקביעה, כי "השלום הוא בחירה אסטרטגית, והדבר מצריך את קיומו של שותף הרוצה ומסוגל לעשות שלום". הם הוסיפו כי השאלה הישנה נותרה קיימת והיא - "האם יש בישראל שותף לשלום?". המקורות הסורים אמרו עוד, כי "סוריה תומכת במהלך האמריקני על בסיס ההנחה כי השטחים אינם ניתנים למשא-ומתן וכי הוא יהיה סביב הגדרת קו 4 ביוני 1967, על יסוד שש הנקודות שהציגה דמשק במשא-ומתן הישראלי-סורי העקיף, באמצעות התיווך הטורקי".
מיטשל ואסד בפגישתם ביום חמישי (צילום: AP)
"סוריה לא תישא ותיתן על הנסיגה. המשא-ומתן יתנהל סביב הגדרת קו ערב המלחמה והדברים הנובעים ממנו סביב הנסיגה המלאה", הם אמרו.
ביום חמישי נפגש השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, בדמשק עם הנשיא
הסורי, בשאר אסד, והבהיר לו כי ארצות-הברית מחוייבת למאמצים להשיג הסכם שלום בין סוריה לישראל, וכי השיחות בין ישראל לפלסטינים לא יפגעו במאמץ זה.
יומיים לאחר מכן נפגש אסד עם נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, בדמשק. אז נשמעו קולות אחרים לגמרי. סוכנות הידיעות האיראנית בשפה האנגלית, "פרס טי.וי" דיווחה כי הנשיא אחמדינג'אד כינה את השיחות הישירות בין ישראל לפלסטינים "כישלון".
Read this article in English