לא בורחים מסיני: "יותר בטוח מישראל"
חרף ההתרעות הביטחוניות, החופים בסיני ממשיכים להיערך לגל הנופשים בסוכות. הישראלים שכבר שם מבטיחים שלא יתאכזבו: "רבעי אמיתות שהופכות לכותרות לא מלחיצות אותנו", אומרים המבקרים, "לא סתם ביבי הגיע לאזור"
כוחות הביטחון המצרים אולי העלו כוננות, אולם הישראלים מסרבים לאפשר להתרעות לקלקל להם את החופשה בסיני. חרף הדיווחים על חוליה שחדרה מעזה ומתכוונת לשגר טילים לעבר ישראל, באל-עריש שבצפון חצי האי לא מדווחים על נוכחות יוצאת דופן באזור הגבול - ומאזורי הנופש ממש לא ניכרת בריחה המונית.
מהאר גלבנה, תושב אל-עריש ובעל אתר נופש בביר סוויר שלחוף הים האדום, סיפר בשיחה עם ynet כי לא נראה שהדיווח המתריע עורר את חששם של השוהים באזור. באתר שלו כבר נמצאים עשרות ישראלים, והוא צופה תפוסה מלאה לקראת חג הסוכות.
"לא קורה שום דבר דרמטי. זו לא ההתראה הראשונה ולא השנייה", מזכיר גלבנה. "אם מחפשים ומאבטחים זה חיובי, אבל באזור אל-עריש לא מרגישים שמשהו שונה. אם היה כזה, המשפחה שלי הייתה מעדכנת אותי מיד. תמיד לפני החגים בישראל עושים בלאגן".
ישראלים בסיני. "לא מרגישים פה כלום" (צילום ארכיון: אביגיל עוזי)
גיל מרעננה מגיע לאזור "כמעט כל שלושה שבועות" עם כל משפחתו. גם בראש השנה הוא בילה שם עם ילדיו ואף עם סבתו בת ה-72. "לא מרגישים פה כלום, סיני גדולה מישראל פי שלוש, והאיום הוא תשע שעות מכאן. האזור המתוייר פה מאובטח ברמה שלא תל אביב, ירושלים, או לונדון מאובטחות בה", מרגיע גיל.
"לא סתם שש שנים לא קרה פה כלום, ו-13 מיליון תיירים עוברים פה כל שנה. לא סתם ביבי הגיע לאזור", הוא מוסיף. "סיני זה גן עדן, ורבעי אמיתות שהופכות לכותרות לא ממש מלחיצות אותנו כאשר אתה בגן העדן לנפש הלחוצה. זה כמו אמסטרדם".
אורי, ישראלי נוסף שמבלה על החוף עם חברתו, סיפר בשיחה עם
ynet על תחושת הרוגע. "יש ים, חול ואוכל. עושים חיים, ובטח שזה יותר בטוח מישראל. כבר שלושה ימים שאנו כאן, ואני לא מתעסק בהתרעות הללו, אני בחופשה ובחוף שלי, לא זה מה שצריך להוביל אותי למקום אחר".
אופיר מתל אביב הגיע לסיני לראשונה עם שני חברים וחברה, אך גם הוא לא מתרגש. "אנו שומעים על כך רק עכשיו, אבל רגוע פה, זה לא משהו שאמור להלחיץ מישהו. זה בסך הכל עוד דיווח בתקשורת, ובחודשים הקרובים נחזור שוב".
לטענת אריק בלומברג, נופש נוסף, נוכחות הישראלים בסיני אינה נובעת בהכרח משאננות אלא דווקא משיקולים לוגיים. "צעירים חושבים שיש פחות סיכוי לפיגוע כי מעט אנשים נוסעים כרגע בגלל ההתרעות, רציונלית יש פחות סיכוי להיפגע", הסביר, "כרגע יש רק כמה מאות או אלפי ישראלים על שטח ששטחו כגודל מדינת ישראל".