"הנחתי את יסודות הקהילה הגאה בארץ"
"התחושה של שליחות חברתית לא מסתיימת לעולם", אומר הסופר והמשורר אילן שיינפלד, ומספר על החרדה שעוררה בו הצלחת ספרו האחרון. ביקרנו בחדר העבודה שלו
אילן שיינפלד מתעורר כל בוקר בדירתו בנווה צדק בתל אביב וישר מתחיל לכתוב. זה נקרא אצלו "כתיבת בוקר" - הוא זוכר את רוב חלומותיו, ומעלה אותם על הכתב. הדירה שלו מלאה באלפי ספרים, חלק ניכר מהם ספרי יהדות.
אחר כך הוא מתפנה לשאר סוגי הכתיבה - לפעמים בבית קפה, לפעמים בחדרו במכונת כתיבה ישנה אך איכותית להפליא, אותה הוא מעמיד על שולחן המטבח ומתחיל לנקוש בקצב. "אין מה להשוות. דברים שיוצאים ממכונת הכתיבה הם ייחודיים, זה לא כמו לכתוב על מחשב", הוא אומר.
שיינפלד, משורר, סופר ומחזאי, פרסם מספר רב של ספרים, בעיקר ספרי שירה. הוא ייסד את הוצאת הספרים"שופרא", ייסד כתב עת בעל שם דומה, שימש תקופה מסוימת כדובר תיאטרון הקאמרי ועסק גם ביחסי ציבור. ב-2007 הוציא לאור את הרומן "מעשה בטבעת", שאולי להפתעת רבים, ואולי לא, הפך להצלחה מסחררת ונמכר בעשרות אלפי עותקים.
"אני מאוד נהנה מההצלחה, אבל מובן שזה הכניס אותי גם לחרדה ולציפיות", אומר שיינפלד, שכבר שלוש שנים עובד על הרומן הבא, ולצורך התחקיר מסייר ברחבי העולם. כרגע, הוא אולי רואה אור בקצה המנהרה, אבל לא בהכרח רואה לנגד עיניו את סופו המוחשי של הספר.
היכנסו לצפות בעוד סופרים בחדר העבודה שלהם