שתף קטע נבחר

 

בא טוב: פרגוסון מצא את היורש של קאנטונה?

יורוטראש: ברבאטוב תפס יום גדול, פרגוסון עשה בית ספר להודג'סון וקללת הפועל תל אביב נמשכת. וגם: מה חדש אצל זלאטן ומי זו בכלל מיינץ? סוגרים מחזור באירופה

הוא בסך הכל בן 29, למרות שהשיער כבר הולך ונעלם. דימיטר ברבאטוב הפך אחרי השלושערב-2:3 על ליברפול, לאחד מיקירי אולד טראפורד בשנים האחרונות. למעשה, הוא הראשון לכבוש שלושער מול היריבה הגדולה מאז שסטן פירסון עשה את זה ב-1946, אבל בעיקר הוא מזכיר לאנשים את אריק קאנטונה.

 

 

משהו ביהירות, בחוסר האיזון הפנימי שלפעמים נותן הרגשה שמדובר באדם שקט וסגור, לבין מטורף או אפילו סוג של קוסם. ההופעה מול ליברפול, לא רק שלוותה בשער יפהפה שמזכיר את 'לה קינג', אלא גם בשער חשוב, ווינרי, ממש כמו אלה שהקשר הצרפתי נהג לכבוש באותם מדים. "אי אפשר להזכיר אותם באותה נשימה", טוען פול אינס, "אריק היה יחיד בדורו. מיוחד".


"אי אפשר להזכיר את קאנטונה וברבאטוב באותה נשימה" (גטי אימג'ס)

 

"כשזכינו באליפות ב-92/3, אריק היה הכוכב שלנו", הוסיף שחקן העבר, "הוא היה האיש שסיפק את הקסם. אבל זה לא נגמר בזה. מוסר העבודה שלו היה גבוה והנאמנות שלו לקבוצה היתה ללא דופי". "האם אנחנו יכולים לומר את אותם דברים על ברבאטוב, שחקן שעלה, בל נשכח, 30 מיליון פאונד? לא. עדיין לא", מסכם אינסי, שקצת נעלב מההשוואה.

 

הודג'סון? פרגוסון!

את פרגוסון אגב, זה לא ממש מעניין. אחרי תצוגת התכלית של הבולגרי הוא כינה אותו "גאון" והשתיק את כל מי שעוד היה לו משהו להגיד. לברבאטוב יש כבר שישה שערים בחמישה משחקים העונה. עם כל הביקורת עליו, בשנתיים שלו בטוטנהאם, הוא כבש 45 שערים ב-86 משחקים וביונייטד יש לו בינתים 33 מ-70.


רוי הודג'סון. טיפש, אמיץ או תמים? (צילום: AP)

 

"הרבה שאלות נשאלו לגביו בעונה שעברה. הפכו אותו לשעיר לעזאזל, עד לנקודה שהוא בוודאי תהה אם יש לו עתיד באולד טראפורד", טוען פרגי. "אפשר היה להימנע מכל זה אם היינו שואלים את עצמנו שתי שאלות - האם הוא מספיק מוכשר והאם יש לו את מה ששחקן במנצ'סטר יונייטד צריך. התשובה לשתי השאלות האלה, היא 'כן'. לפי המספרים שלו, הוא חייב היה לקבל יותר קרדיט".

 

בכלל, פרגוסון עשה בית ספר למאמן היריב, רוי הודג'סון. השועל הסקוטי טען ש"קבוצתו היתה יכולה לנצח 0:10" וכמעט סחב לשם את מאמן ליברפול. בעבר, מאמנים כמו קווין קיגן, רפא בניטס ואחרים, כבר נפלו במלכודת שמכין לך הפה הגדול של פרגי. הודג'י הסתפק הפעם ב"הוא הגזים", אבל מה אפשר לומר על מאמן שמחליף קשר (ראול מאיירלש המצוין) בחלוץ (מילאן יובנוביץ') במצב של 2:2 באולד טראפורד. טיפש? אמיץ? תמים? תחליטו אתם.

 

מעקב זלאטן

אחרי שהשמצנו את הבכורה שלו בשבוע שעבר, הגיע הזמן להזכיר - זלאטן איברהימוביץ' הוא חלוץ מצוין ומילאן בוודאי עוד תיתן לנו כמה רגעים יפים העונה. אבל בכל זאת, אי אפשר שלא להתעצבן לפעמים מההתנהגות של השבדי. דווקא אחרי שכבש צמד ב-0:2 על אוקזר בליגת האלופות, ראינו את הצד המכוער שלו. זה קרה אחרי שניגש לעמדת הראיונות בטלויזיה האיטלקית, כשהפרשן באולפן היה לא אחר מאשר אריגו סאקי האגדי.

 

צפו בעימות הטלוויזיוני בין זלאטן איברהימוביץ' לאריגו סאקי

 

"סאקי אמר שאם לא היו לך כפות רגליים גדולות, במידה 46-7, לא היית כובש את הראשון", טען המנחה, כשברקע רואים את סאקי מחייך ומחכה לתשובה. ואז זלאטן הגיב: "יכול להיות, אבל סאקי קנאי, הוא מדבר יותר מדי. הוא צריך לדבר פחות, אם יש לו מה להגיד שיגיד לי".

 

בהמשך הוא חוזר על הדברים האלה, אומר שסאקי תקף אותו גם בימיו בבארסה ולא רק עכשיו, וכשסאקי מבקש להסביר וטוען שהוא לא התכוון לפגוע בו, הוא בכלל לא נותן לו לדבר. אז סאקי אומר לו שהוא צריך ללמוד קצת נימוסים ובזה זה נגמר. "אני אמשיך לעשות מה שאני יודע, לא בא לך אל תצפה בי", סיים השבדי את השיחה.

 

קללת הפועל

לליון יש רק חמש נקודות משישה מחזורים והיא נמצאת מעל לקו האדום רק בזכות הפרש שערים טוב במעט מזה של לאנס. שאלקה עם אפס נקודות ואחרי ארבעה מחזורים, היא מדורגת אחרונה בבונדסליגה, עם שמות מבטיחים של שחקני רכש כראול וקלאס יאן הונטלאר. שתי הקבוצות הפסידו גם בסוף השבוע ונראות רע. יכול להיות שאוהדי הפועל תל אביב קיללו את היריבות שלהם לבית ב' בליגת האלופות? אולי.


אוסקר קארדוסו. כבר חזר להיות יקיר האוהדים עם צמד בדרבי (צילום: AP)

 

עכשיו תזכירו לנו שגם בנפיקה נראתה ככה לפני המשחק מול חניכיו של אלי גוטמן, ותבינו שאולי הקללה תסתיים בעתיד הקרוב. מתי בדיוק? אחרי שהם יפגשו את הפועל כמובן. הנה, אוסקר קארדוסו, החלוץ המושמץ שלא הפסיק להחמיץ מול האדומים וזכה להקנטות מהאוהדים, למרות השער שכבש, התכבד בצמד פרטי ב-0:2 של קבוצתו על ספורטינג בדרבי. עכשיו הוא פתאום אהוב הקהל.

 

מיינץ זה הדבר האמיתי?

בעוד באיירן מינכן מקרטעת אחרי ארבעה מחזורים, בעוד קבוצות כמו שאלקה, וולפסבורג ושטוטגרט משתרכות בתחתית, עלתה השבוע מיינץ לפסגת הבונדסליגה, לראשונה בתולדותיה. עם מאזן מושלם של 12 נקודות וניצחונות על קייזרסלאוטרן, וולפסבורג וברמן, אף אחד בגרמניה עדיין לא סופר אותה, אבל אולי בעוד שבועיים, כשהיא תארח את האלופה הבווארית, דברים ישתנו.

 

הגרמנים הרי רגילים לסיפורי סינדרלה בשנים האחרונות, עם קבוצות שמפתיעות בפתיחת הבונדסליגה, כמו הופנהיים או וולפסבורג, שלעתים גם ממשיכות לתת פייט עד לסיום, אבל הסיפור של מיינץ קצת שונה. מדוע? עם איצטדיון מיושן שמכיל קצת יותר מ-20 אלף מקומות (החדש בדרך), בסיס כלכלי סביר אבל לא גדול ובלי מסורת בכלל (הסתובבה בליגות החובבניות עד לפני עשור), קשה להתלהב ממנה.


אנדרה שורל. כבר סיכם על הצטרפותו ללברקוזן בעונה הבאה (גטי אימג'ס)

 

ה'נולפורפר' (אפס חמש) נוסדו, איך לא, ב-1905 ובסיבוב הקודם שלהם בבונדסליגה, הביאו לנו את יורגן קלופ, שמאמן כיום בדורטמונד. הפעם המנג'ר כריסטיאן היידל הבריק עם תומאס טושל, מאמן חסר נסיון וצעיר עוד יותר, שכבר עשה היסטוריה. טושל בן ה-37, היה שחקן בינוני ומטה שפרש בגלל פציעה טורדנית. לפני שנה הוא הוקפץ מהנוער של מיינץ, איתו גם זכה באליפות גרמניה, לעמדת המאמן הראשי.

 

השחקן הכי טוב שגדל תחתיו, הוא אנדרה שורל - חלוץ גבוה (184 ס"מ) וצנום בן 19 מהנבחרת הצעירה, בדיוק כמו שהגרמנים למדו לאהוב אחרי ההצלחה של תומאס מולר. שורל ערך את הופעת הבכורה שלו מול באייר לברקוזן בתחילת העונה שעברה, בסיומה כבש חמישה שערים. העונה ייעדו לו מקום קבוע בהרכב, ועד עכשיו הוא כבר מצא את הרשת שלוש פעמים.

 

עוד לפני הניצחון האחרון, 0:2 על ורדר ברמן, בו הוא כמובן התכבד בכיבוש אחד השערים, הודיע שורל על חתימתו באותה לברקוזן, מולה ערך את הבכורה האישית שלו לפני שנה. "מדובר בכשרון ענק ואנחנו שמחים שהוא בחר בנו", הודיע מאמן לברקוזן, יופ היינקס, שיהנה משירותיו של שרול בעוד שנה. "אנחנו בטוחים שהוא יוכל לעשות קפיצת מדרגה גדולה יותר ולשחק ברמות גבוהות אף יותר". את מיינץ כאמור, הרי אף אחד לא ממש סופר.


קינן ודרוגבה. מי יעצור את המכונה המפחידה של אנצ'לוטי? (גטי אימג'ס)

 

בקטנה

שמתם לב שאנשים עדיין לא מעריכים מספיק את מה שעושה ארסן ונגר בארסנל העונה? עם פציעה של כל חלוץ אפשרי כמעט, הוא צריך להסתמך על מרואן שמאח, שעדיין מחפש את עצמו בלונדון. למעשה, הדרך היחידה של התותחנים להבקיע היא בפנדלים (וגם אותם תומאש רוסיצקי יחמיץ), או בחסימה של בעיטות יריב ממרכז המגרש. תשאלו את ססק.

 

הספירה נמשכת. צ'לסי פתחה חזק וכבר עם מאזן שערים של 1:21 בחמישה משחקים. אם תוסיפו לכך את ה-0:17 בשלושת המשחקים האחרונים של העונה שעברה, תקבלו חתיכת מכונה מפחידה שבנה קרלו אנצ'לוטי. הפעם בלקפול ודקל קינן נבחרו לשמש כקונוסים, אבל במחזורים הבאים מחכות מנצ'סטר סיטי, ארסנל ואסטון וילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דימיטאר ברבאטוב
צילום: GettyImages Image Bank
מומלצים