צ'יפס מתוק: עלי בטטה דקיקים מטוגנים
הם מתאימים כתוספת על סלט או ליד השניצל, אפשר לטבול אותם ביוגורט עשבי תיבול, ובכל מקרה יש להם מתיקות שאין לתפוחי האדמה. קבלו את הבטטה-צ'יפס
בטטה-צ'יפס
כמו תפוצ'יפס אבל מבטטה. דפים דקיקים ופריכים שניתן להגיש כחטיף עם מטבל כלשהו או כתוספת שונה לצד כריך טוב. אנחנו הלכנו על מטבל יוגורט ועירית, אבל הרגישו בנוח לגוון לפי טעמכם. מומלץ להיעזר בסיר טיגון חשמלי או במדחום, כדי לטגן בטמפ' נמוכה, אך אפשר גם, בעזרת קצת סבלנות, בסיר על הגז.
באדיבות השף חגי לרנר, מרצה בכיר ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים".
המרכיבים:
2 בטטות בינוניותשמן קנולה לטיגון עמוק
1 כף קמח לבן
1 כוס מים
מעט מלח דק
למטבל:
1/4 צרור עירית
1 גביע יוגורט לפי טעמכם
מעט מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות. בעזרת הקולפן ממשיכים לקלף סביב סביב ויוצרים דפים של בטטה. משתדלים ללחוץ כמה שיותר על הקולפן בכדי לקבל דפים בשרניים.
- מחממים שמן לטמפ' של 120 מעלות בסיר טיגון, או על אש נמוכה ככל האפשר בסיר רגיל. על השמן להיות בגובה 5 ס"מ לפחות.
- בזמן שהשמן מתחמם מכינים בקערה בלילה דלילה מאד מכף קמח לבן, שטורפים עם כוס מים.
- טובלים כל "עלה" בטטה בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים בכל פעם 10 דפים יחד לא יותר בכדי שלא ידבקו ולא יורידו את חום השמן. חשוב להקפיד שהשמן אינו חם מדי, "עלי" הבטטה יצופו, אך השמן יבעבע קלות מסביבם והם כמעט ולא ישחימו.(למעשה אנחנו מייבשים את הבטטה תוך כדי טיגון וציפוי הבלילה הדק נותן את הפריכות).
- כאשר אין יותר בועות כלל סביב ל"עלי" הבטטה הם מוכנים (התהליך דורש מעט סבלנות ואורך 7-8 דקות לכל מחזור טיגון).
- מוציאים מן השמן לנייר סופג וזורים מעט מלח דק ש"נתפס" יפה על הבטטה צ'יפס.
- מטבל: קוצצים דק מאד את העירית ומערבבים עם היוגורט ועם מעט מלח ופלפל. מגישים עם הבטטה-צ'יפס ונהנים.
צילום: חגי דקל
מומלצים