אקזוטיקה על להבה
אם אוכל על גזייה מעורר בכם זכרונות על פסטה שרופה מימי הצופים, נוכיח לכם שאפשר להכין בחיק הטבע - ובקלות! - אפילו מנה אקזוטית ומרגשת כמו נתחי סינטה מזוגגים עם סלט פפאיה
סינטה בזיגוג סויה, דבש ושמן שומשום עם סלט פפאיה
המרכיבים:
500 גרם נתח סינטה/שייטל מיושן
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף פלפל שחור
1 כף מלח גס
1 כפית שומשום
לזיגוג:
1 כף דבש
2 כפית שמן שומשום
4 כפות סויה
מיץ מ-1 לימון
לסלט:
1/2 כוס פפאיה חתוכה לרצועות
2 מלפפון חתוך לרצועות
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות
1 כף כוסברה קצוצה
1/2 בצל סגול פרוס דק
2 כפות בוטנים קצוצים גס
לרוטב לסלט:
1 כף סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 שן שום כתוש
מלח גס
אופן ההכנה:
- סלט: מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הסלט ושומרים בצד.
- בשר: משמנים את נתח הבשר בשמן, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומניחים לעשר דקות.
- מחממים מחבת לחום גבוהה, צורבים את הבשר כדקה מכל צד וכשמסובבים מפזרים שומשום על הצד הצרוב.
- כשצורבים את הצד האחרון מוסיפים למחבת את הסויה, השמן, השומשום והדבש.
- מזגגים את הנתח ומוציאים מיד.
- מוסיפים מיץ לימון למחבת, מגרדים את המשקעים ומורידים מהאש. פורסים את נתח הבשר לפרוסות דקות.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
- מסדרים את הסלט על צלחת הגשה ומעליו מניחים את פרוסות הבשר. מזלפים מעל את הרוטב שנותר במחבת.
עוד מתכונים על גזייה:
סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)
נתחי סינטה על סלט פפאיה
צילום: אסי כהן
מומלצים