שתף קטע נבחר
 

אקזוטיקה על להבה

אם אוכל על גזייה מעורר בכם זכרונות על פסטה שרופה מימי הצופים, נוכיח לכם שאפשר להכין בחיק הטבע - ובקלות! - אפילו מנה אקזוטית ומרגשת כמו נתחי סינטה מזוגגים עם סלט פפאיה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סינטה בזיגוג סויה, דבש ושמן שומשום עם סלט פפאיה

המרכיבים:

500 גרם נתח סינטה/שייטל מיושן

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף פלפל שחור

1 כף מלח גס

1 כפית שומשום

לזיגוג:

1 כף דבש

2 כפית שמן שומשום

4 כפות סויה

מיץ מ-1 לימון

לסלט:

1/2 כוס פפאיה חתוכה לרצועות

2 מלפפון חתוך לרצועות

1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות

1 כף כוסברה קצוצה

1/2 בצל סגול פרוס דק

2 כפות בוטנים קצוצים גס

לרוטב לסלט: 

1 כף סויה

1 כף שמן שומשום

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 שן שום כתוש

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. סלט: מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הסלט ושומרים בצד.
  2. בשר: משמנים את נתח הבשר בשמן, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומניחים לעשר דקות.
  3. מחממים מחבת לחום גבוהה, צורבים את הבשר כדקה מכל צד וכשמסובבים מפזרים שומשום על הצד הצרוב.
  4. כשצורבים את הצד האחרון מוסיפים למחבת את הסויה, השמן, השומשום והדבש.
  5. מזגגים את הנתח ומוציאים מיד.
  6. מוסיפים מיץ לימון למחבת, מגרדים את המשקעים ומורידים מהאש. פורסים את נתח הבשר לפרוסות דקות.
  7. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט. 
  8. מסדרים את הסלט על צלחת הגשה ומעליו מניחים את פרוסות הבשר. מזלפים מעל את הרוטב שנותר במחבת.

 

עוד מתכונים על גזייה:

 

סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתחי סינטה על סלט פפאיה
צילום: אסי כהן
מומלצים