ברק: ההיסטוריה תשפוט הממשל על גרעין איראני
בראיון לרשת פוקס התריע שר הביטחון, אהוד ברק, כי איראן תוכל להפוך למדינה גרעינית "בתוך שנה וחצי עד שנתיים" וכי למרות שהוא אינו מאמין בסנקציות, עדיין מוקדם מדי לבצע צעדים נוספים בשלב זה. "האיום האיראני הוא מעבר לישראל"
אחרי שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר כי תקיפה ישראלית על מתקני הגרעין האיראניים "אינם פיתרון אידיאלי" למשבר, החזיר הלילה (יום ג') שר הביטחון, אהוד ברק את הכדור למגרש האמריקני והצהיר כי "ההיסטוריה תשפוט את הממשל האמריקני אם איראן תהיה גרעינית בתקופת כהונתו".
בראיון לרשת פוקס אמר ברק כי איראן תוכל להפוך למדינה גרעינית "בתוך שנה וחצי עד שנתיים" וכי גם אם היא לא תתקדם לעבר ייצור נשק גרעיני בפועל - הרי שההתחפרות שלה באתרים תת-קרקעיים הופכת את היכולת לטפל באיום לקשה יותר.
"אני לא מאמין שהסנקציות יעבדו אבל מוקדם עדיין לבצע צעדים נוספים בשלב הזה. ההיסטוריה תשפוט את הממשל הזה אם איראן תהיה גרעינית בתקופת כהונתו. העולם צריך לחשוב מעבר לסנקציות כי האיום הוא מעבר לישראל. איראן גרעינית תפתח מירוץ חימוש גרעיני במזרח התיכון", אמר ברק. שר הביטחון סירב לדבר על לוח זמנים בשאלה האיראנית, אך שב והבהיר כי האופציה הצבאית מצויה "על השולחן". הוא גם סירב להתייחס לשאלה אם ישראל ביקשה מארה"ב פצצות חודרות בונקרים וציין כי לישראל "יש כבר פצצות כאלה ואחרות".
אחרי יום דיונים ארוך שכלל פגישות עם מזכיר ההגנה גייטס, היועץ לביטחון לאומי ג'ונס, ראש המטות המשולבים מאלן, וכן עם דניס רוס העוסק בנושא האיראני בבית הלבן, נפגש שר הביטחון הלילה גם עם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון. השניים דנו במכשולים העומדים בפני המשא ומתן עם הפלסטינים, ובהם נושא הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון. בנוסף, דנו השניים בדרכים להרחיב את מעגל השיחות האזוריות ובסוגיית הגרעין האיראני.
"תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים דורש הכרעות אמיצות מצד שני הצדדים. אסור לתת למחלוקות שונות לשבש את התהליך.
אנו נמצאים בנקודת זמן היסטורית ולפני אפשרות ממשית לפריצת דרך לשלום. ישראל רוצה שלום, אך מצפה שבכל הסדר יישמרו כל האינטרסים הביטחוניים שלה. ישראל גם מצפה שארה"ב תשמור על היתרון האיכותי שלה מול שכנותיה", אמר ברק בפגישה.
דבריו של ברק באים על-רקע ביקורו האחרון של השליח המיוחד, ג'ורג' מיטשל, בדמשק והתחייבותו בפני נשיא סוריה, בשאר אסד, כי השיחות הישירות עם הפלסטינים אינן באות על חשבון הערוץ הסורי. עוד ברקע לדבריו של ברק, עסקת הנשק הענקית הנרקמת בין ארה"ב וסעודיה, לה ישראל אינה מתנגדת לפחות לא באופן רשמי, וכן ועסקת טילים הרוסית-סורית. הפנטגון הודיע הלילה כי הוא שותף לחששה של ישראל "מההשלכות האסטרטגיות" של העסקה.