שתף קטע נבחר
 

אולצת לקחת גשר ואין ימי חופשה? המעסיק ישלם

הקיץ הותיר לא מעט הורים עובדים ללא ימי חופשה - אך מה עושים כשהמעסיק מחליט על יום גשר, או על השבתת החברה לתקופת החג - ולא נותרו לעובד ימי חופשה? או שייתן מתן שכר מלא לעובד או שישיג את הסכמתו לאי תשלום

תקופת החופש הגדול הותירה לא מעט עובדים, בדרך כלל הורים לילדים, ללא ימי חופשה. עתה חגי תשרי הגיעו ויש מעסיקים שמעריכים שעל ידי יציאה מרוכזת לחופשה והשבתת הפעילות בחלק מהימים, הם יצליחו לצמצם הוצאות בתקופה חלשה ממילא לעסק.

 

 

הדבר נכון במיוחד בכל הנוגע לשכירים העובדים בימי שישי; כששני ימי השישי (ה-24 בספטמבר וה-1 באוקטובר) המפרידים בין סוכות, או הושענא רבה, וסוף השבוע - הם אידיאלים מבחינת המעסיק לכפיית יום "גשר". אך מה אם לא נותרו לכם ימי חופשה? 

 

"שכיר, שאין עומדת לזכותו יתרת ימי-חופשה ונאלץ ליטול 'יום גשר' בהוראת המעביד, זכאי לתשלום שכר מלא בעבור יום זה משום שהחוק אינו מתיר לרשום יום חופשה בחובה", מסרו ל-ynet משפטני חברת חשבים למידע עסקי. 

כך שמעסיקים אומנם רשאים להכריז מראש על "יום גשר" כיום חופשה בתשלום ולנכותו ממכסת ימי-החופשה של עובדיהם - אך רק אם עומדת לזכות העובדים יתרה כזו.

 

אז מה עושים?

יש 2 אפשרויות למעסיק במקרה שלעובד לא נותרו ימי חופשה אך החברה סגורה לפעילות:

  • מתן שכר מלא לעובד ב"יום הגשר" - למרות שאין לו ימי חופשה.
  • או הוצאת העובד ליום חופשה ללא תשלום, חל"ת, בהסכמתו המפורשת של העובד.

  

בנוגע לאפשרות השנייה, על אף שנדרשת הסכמת העובד, קל להבין מדוע חלק מהעובדים יתקשו בלסרב לבקשה מהבוס - על אף הפגיעה בכיסם. לדברי חברת חשבים "מעסיקים רבים נוהגים להיטיב עם עובדיהם ומכריזים על "יום גשר" בתשלום מלא", דרך פעולה שנראית לגטימית הרבה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
כשמכריחים אותך לקחת חופש
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים