בגלל גיוס הגאים: נדחה הדיון בתקציבי הפנטגון
לראשונה זה 48 שנה, הקונגרס לא אישר אוטומטית את הצעת החוק לתקציבים ביטחוניים, משום שהכילה בקרבה שינוי "רדיקלי": להתיר להומואים ולסביות מחוץ לארון לשרת בצבא. רק 56 חברי קונגרס תמכו בהצעה לדיון - ארבעה פחות מהנדרש
הפסד "טכני" - אבל קריטי - לממשל אובמה, זמן קצר לפני בחירות אמצע הקדנציה לקונגרס: הקונגרס האמריקני דחה היום (יום ג') את הדיון בהצעת החוק לאישור תקציבי ביטחון, הכוללת בחובה, בין היתר, את שינוי המדיניות המונעת מהומוסקסואלים ולסביות החיים מחוץ לארון מלשרת בצבא ארצות הברית.
וכך, בהצבעה שהיא לכאורה טכנית, נדחה הדיון באחת מהבטחות הבחירות המשמעותיות ביותר של אובמה: 60 חברי סנאט צריכים היו לתמוך בדיון בהצעה, אך רק 56 מהם תמכו בה ו-43 חברי קונגרס התנגדו.
למרות שכותרת הצעת התיקון הייתה אישור תקציבי ביטחון של הפנטגון, הסנאטורים הרפובליקנים לא חששו מלהצטייר כמתנגדים לתמיכה בביטחון, והצליחו לא לשתף פעולה עם ה"ספין" הדמוקרטי. ההצבעה בנושא בעקבות זאת נדחתה בכמה חודשים.
יחד עם הרפובליקנים המתנגדים לשינוי, כמה מהתומכים הבולטים בביטול המדיניות טענו שיש לקיים את הדיון בנושא באופן גלוי וישיר ולא להטמיע אותו בתוך תקציבי הפנטגון. בכך, למעשה, נעשתה היסטוריה - ולראשונה מזה 48 שנים הקונגרס לא אישר מיידית את חוק התקציב הביטחוני. אם ההצעה לדיון הייתה מתקבלת, היו הרפובליקנים מתעקשים לערוך "פיליבסטר" באמצעות קיום הצבעה נפרדת ודיון מקדים על כל סעיף בהצעה.
גם גאגא מתגייסת למען הגאים
המדיניות הידועה בשמה "לא נשאל - אל תגלה", שהונהגה ב-1993 בימי ממשל ביל קלינטון, נחשבת לאחד הנושאים השנויים במחלוקת בציבור האמריקני. אחת ההשלכות של המדיניות היא עלותה הגבוהה לצבא ולמשלם המסים, במיוחד בעת המלחמה המתמשכת בשתי חזיתות.
על-פי החוק, קיום יחסים הומוסקסואלים בצבא האמריקני, גם מצד מי שאינו מצהיר על נטיותיו המיניות, מהווה עילה לסילוק מהשירות. בשנים האחרונות גברה העלמת העין בנושא ופחות ופחות מסולקים מהצבא. כך לדוגמא, בשנת 2008 סולקו מצבא ארה"ב 619 חיילים הומוסקסואלים, בעוד שבשנת 2009 צנח המספר ל-428.
הבית הלבן הביע תמיכה בשינוי המדיניות, שעמדה במרכז פגישות שניהלו בעת האחרונה בכירים מטעמו עם נציגי הפנטגון, הקונגרס וארגונים הפועלים לשוויון זכויות להומוסקסואלים ולסביות.
פיטר אורסאג, העומד בראש המשרד הממונה על התקציבים בבית הלבן, כתב לראשי הקונגרס כי "התיקון המוצע עומד בקנה אחד עם דעתם של ראש המטות המשולבים ושר ההגנה".
בדיון הציבורי בנושא לקחו חלק גם כמה דמויות שלרוב נמנעות מפוליטיקה, בראשם הזמרת ליידי גאגא, שהשתתפה בהפגנות התומכות בשינוי המדיניות. היא אפילו הציעה מדיניות חדשה: "לא אוהב לשרת עם גאים - לך הביתה!".