"התבטאות קלינטון - אנליזה חובבנית לא מועילה"
אברהם פוקסמן, מהמנהיגים היהודים הבולטים בארצות הברית, הביע צער על דבריו של הנשיא לשעבר. יחד עם זאת, הוא הבהיר: "זה פשטני, אבל לא גזעני. כולם עושים את זה"
ראש הליגה למניעת השמצה, אברהם פוקסמן, מהמנהיגים היהודים הבולטים בארצות הברית, הביע צער על התבטאותו של ביל קלינטון,
שחילק את התמיכה וההתנגדות לתהליך השלום בישראל על פי רקע עדתי. בראיון ל-ynet הגדיר פוקסמן את ההתבטאות של קלינטון כ"אנליזה חובבנית".
עמדות והצבעות על פי רקע אתני. "הייתי בפגישה עם הנשיא לשעבר, שבה הוא הפגין ידע והבנה עמוקים של בעיות המזרח התיכון. אבל להיכנס לפוליטיקה אתנית של ישראל, זה מעבר ליכולת של נשיא לשעבר".
פוקסמן הבהיר כי קלינטון אינו גזען וכי בפוליטיקה האמריקנית נהוג לנתח
אנשי אקדמיה:
ביל קלינטון תקוע בשנות ה-90
אילנה קוריאל
נשיא ארה"ב לשעבר קבע כי העולים מרוסיה הם אחד המכשולים המרכזיים להסכם השלום, אך אנשי אקדמיה חולקים עליו: "הוא פחות מכיר את החברה הישראלית של העשור הנוכחי"
לדברי פוקסמן, "לקטלג את זה כמי בעד שלום או פחות או נגד, זו אנליזה פשטנית. זה מפתה לעסוק בזה אבל לא מועיל. במיוחד כשזה בא ממישהו במעמד שלו".
פוסקמן סבור כי "זהו דבר שהוא היה צריך להשאיר לסוציולוגים ולפוליטיקאים ישראלים. ישראל הרבה יותר מורכבת במארג העדתי שלה. ש"ס היא מפלגת שלום. נתן שרנסקי מתנגד לשלום מסיבות פוליטיות, אבל זה לא אומר שמיליון וחצי רוסים יתמכו בהתנחלויות וכל חובש כיפה סרוגה מתנגד לשלום".
לדבריו, "זה מאוד פשטני ולכן לא מועיל, אבל לא גזעני. הישראלים עושים את זה כל הזמן. אנחנו עושים את זה כאן. מדברים על כאן זה שההצבעה של היהודים ושל האפרו-אמריקנים וההיספאנים היא עבור הדמוקרטים. זה לא נקרא גזעני. זוהי אנליזה פוליטית.
"קלינטון נפגש עם המון אנשים והוא נתן לדברים ששמע ביטוי בווליום גבוה. אלו דברים שהתאימו יותר למפגש שלאחר מסיבה. אבל זה לא מפחית מהכבוד לידע ולהבנה של בלי קלינטון".
בישראל לא אהבו לשמוע את דבריו של קלינטון. בישראל ביתנו גינו את ההתבטאות וראש הממשלה, בנימין נתניהו, הביע צער על הדברים: "כידיד של ישראל, קלינטון בוודאי יודע שהעולים ממדינות חבר המדינות תרמו ותורמים תרומה עצומה לקידומם, לפיתוחם ולביצור עוצמתם של צה"ל ומדינת ישראל".
Read this article in English
פוקסמן. "קלינטון לא גזען"
קלינטון. גם נתניהו הצטער על הדברים
צילום: רויטרס
מומלצים