4X4: מתכונים שוקולדיים במיוחד
מה יש בשוקולד שעושה לנו כל כך טוב ומעלה חיוך גם ביום הכי גרוע שעובר עלינו? רועי לשם לא מסתבך עם השאלות אלא מצ'פר אתכם עם ארבעה מתכונים מתוקים-מתוקים
טראפלס שוקולד וויסקי
המרכיבים (ל-30-40 כדורים):
250 גרם שוקולד מריר (רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו)
3/4 כוס (180 גרם) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 כפות וויסקי/קוניאק משובח
לציפוי: אבקת קקאו משובח, פיסטוקים קלופים וקצוצים, שבבי אגוזים/ברס
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה עם השמנת בסיר על אש קטנה, עד להמסה מוחלטת. מסירים מהאש כשהמסה מגיעה לרתיחה.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מניחים להצטנן.
- כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את הוויסקי/קוניאק, מערבבים ושמים במקפיא לשעתיים.
- לאחר שעתיים יוצרים בעזרת כפית כדורים קטנים ומגלגלים אותם בתערובות הציפוי השונות - אבקת קקאו, פיסטוקים קלויים, שבבי אגוזים. שומרים בהקפאה, מגישים היישר מהמקפיא.
(צילום: דן פרץ)
עוגיות שוקולד "שלגייה"
המרכיבים (ל-30 עוגיות):
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
30 גרם חמאה
1 חלמון
170 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
100 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לזרייה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה והשוקולד בבאן-מארי (קערה מעל סיר ובו מים רותחים).
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף עדין. מקפלים לתוך הקצף בעדינות את תערובת השוקולד.
- מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, מוסיפים לתערובת השוקולד והקצף יחד עם תמצית הווניל ומערבבים בעדינות.
- מקפיאים את התערובת למשך שעתיים.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא ויוצרים כדורים קטנים. מגלגלים אותם באבקת סוכר.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-8 דקות. העוגיות צריכות להישאר רכות במרכז - זהו סוד קסמן.
(צילום: דן פרץ)
ארטיק מוס שוקולד
המרכיבים (ל-10 יחידות):
למוס:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאת קקאו (או שמן רגיל) ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה
אופן ההכנה:
- ממיסים בקערה מעל בן מרי (קערה מעל סיר מים רותחים) 150 גרם שוקולד מריר ו-150 מ"ל שמנת מתוקה.
- בקערה נפרדת, מקציפים 300 מ"ל שמנת מתוקה לקצף רך.
- עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס, כך שטמפרטורת השוקולד תרד מעט. מקפלים את תערובת השוקולד לשאר השמנת המוקצפת.
- מעבירים את המוס לכוסות פלסטיק חד פעמיות ושמים באמצע מקל ארטיק.
- מכניסים להקפאה למשך הלילה.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו (או השמן) ומעבירים לכלי עמוק.
- חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי השוקולד.
- אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכ'ו.
- את הארטיקים המוכנים שומרים במקפיא.
(צילום: דן פרץ)
טארט שוקולד למכורים
המרכיבים:
לטארט:
2 כוסות קמח מנופה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
3 כפות סוכר
4 חלמוני ביצה
כף מים קרים
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אבקת קקאו לפי הטעם
300 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, מעבדים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים 2 חלמונים עם כף מים, מוסיפים לתערובת הקמח ומעבדים מספר שניות לבצק אחיד.
- צרים מהבצק כדור ומשטחים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק על פני משטח עבודה מקומח לבסיס טארט בקוטר 26 ס"מ. מניחים בתבנית טארט
- משומנת בקוטר 24 ס"מ, מהדקים ומסדרים לקבלת בסיס. מקררים כחצי שעה (ניתן להכין גם בתבניות טארט אישיות).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הטארט 20-25 דקות עד להזהבה.
- ציפוי: מרתיחים את השמנת, שופכים על השוקולד המריר והלבן ומחכים שיימס, מוסיפים את החלמונים הנותרים ומערבבים היטב. יוצקים על הטארט מלמעלה ומצננים.
(צילום: דן פרץ)
- רועי לשם הוא הבעלים של בוטיק "חטאים מתוקים" (שבזי 67, נווה צדק, תל אביב)