שתף קטע נבחר
 

סין לארה"ב: לא נחזק את המטבע המקומי

המאבק על שער היואן הגיע לעצרת הכללית של האו"ם. וון ג'יבאו דחה את טענות וושינגטון, כי סין שומרת בכוונה על שער נמוך כדי להרוויח יותר מסחר חוץ והזהיר כי תיסוף של 20% בערך המטבע הסיני יגרום "למהפכה חברתית בסין"

תיסוף של 20% ביואן יביא לאובדן מקומות עבודה רבים בסין ויגרום לאי יציבות חברתית במדינה האסיאתית, כך אומר ראש ממשלת סין וון ג'יבאו בתגובה לדרישות של ארה"ב לחזק את המטבע המקומי. "אנחנו לא יכולים לדמיין לעצמנו כמה מפעלים סיניים יפשטו רגל וכמה פועלים יאבדו את מקומות עבודה", אמר ג'יבאו והוסיף שהדבר יחזיר מיליוני עובדים לחקלאות ויפגע ברמת החיים במדינה. בכינוס של העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק הבהיר וון כי תיסוף של 20%-40% ביואן כפי שדורש זאת ארה"ב יגרום "למהפכה חברתית בסין".

 

גלן מגוואיר, כלכלן בסוסייטה ג'נרל בהונג קונג, אמר שרק מי שלא מבין דבר בשוק המט"ח יכול לדרוש ממדינה לתסף את המטבע המקומי ב-40%. "מדובר במשימה בלתי אפשרית במיוחד בטווח הזמנים המדובר", הוא הדגיש.

 

ראש ממשלת סין טען בנאומו כי שערו של היואן לא גורם להיווצרות של גירעון מסחרי ביחסי סין ארה"ב ולא משפיע על שיעור האבטלה בארה"ב לכן אין כל סיבה לדרוש צעדים כה מרחיקי לכת מארצו, אבל העמדה האמריקנית חסרת פשרות וכל דרגי הממשל בארה"ב מפעילים לחצים על סין בניסיון לאלץ אותה לחזק את המטבע.

 

מוקדם יותר השבוע טען נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שסין שומרת על ערכו הנמוך של יואן מתוך מטרה לסבסד את הייצוא. "המטבע מתומחר בחוסר וזה נותן לסין יתרון בסחר בינלאומי", אמר אובמה. הוא הבהיר שיפעל לקידום חקיקה שתיאלץ את סין להעלות את שערו של יואן.

 

וון הגיב לדברים אלה והדגיש בפגישה עם מנכ"ל בנק ההשקעות גולדמן זאקס לויד בלקפיין כי הבעיה המרכזית של ארה"ב היא מבנה ההשקעות והחיסכון שלה ולא שערו של היואן הוא שפוגע בכלכלתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וון ג'באו: "העמדה האמריקנית חסרת פשרות"
צילום: AP
מומלצים