פמיניזם שוויצרי: הגברים הפכו למיעוט בממשלה
פחות מ-40 שנה אחרי שהוענקה להן זכות בחירה, הפכו הנשים לרוב בקבינט של שוויץ. "השגנו את המטרה שלנו, אחרי מאה שנים של מאבק", סיכמה הנשיאה הראשונה של המדינה
עד 1971 לא היית יכולה לבחור בבחירות בשוויץ - אם היית אשה. היום, פחות מ-40 שנה אחר כך, הנשים כבר מהוות את הרוב בממשלה המקומית. אחת המדינות האחרונות שהעניקה זכות בחירה לנשים, הפכה השבוע למקור של גאווה לפמיניסטיות העולם, כשלראשונה הגברים כבר לא מהווים את הרוב בגוף הביצועי החשוב במדינה.
השינוי בחלוקת הכוחות אירע כשהפרלמנט בברן בחר אתמול (ד') במחוקקת הסוציאל דמוקרטית, סימונטה סומרוגה, לקבינט השוויצרי. "הראינו כי נשים יכולות לעבוד ביחד, ולא אחת נגד השנייה", אמרה סומרוגה. רות דרייפוס, לשעבר הנשיאה הראשונה של שוויץ, הביטה על הפן ההיסטורי: "השגנו את המטרה שלנו, אחרי מאה שנים של מאבק".
הרוב, 3:4, הפך את שוויץ למדינה החמישית בעולם בה יש יותר נשים מגברים בקבינט, על פי נתוני האיגוד הבין-פרלמנטרי. המדינות האחרות הן פינלנד, נורבגיה, ספרד וקייפ ורדה. ב-1994 נבחרה אשה ראשונה לקבינט השוויצרי, 23 שנה אחרי שהותר להן לבחור ולהיבחר. עכשיו, פרט לרוב הנשי, גם הנשיאה התורנית היא אשה - שרת הכלכלה במדינה, דוריס לות'ארד, שתכהן בתפקיד עד סוף השנה.
להבדיל ממרבית המדינות, אותן מנהיגים נשיאים או ראשי ממשלות, בשוויץ הגוף השולט מורכב משבעה פוליטיקאים ממפלגות שונות. כבר ב-2011 הנשים עשויות לחזור להיות מיעוט בממשלה, מכיוון שכל 7 המקומות בקבינט יהיו פתוחים להתמודדות מחודשת. השוויצרים יבחרו תחילה את הפרלמנט החדש, ואז אותו גוף יבחר את הקבינט.