שתף קטע נבחר

סגנו של ארדואן: צרפת וגרמניה פוחדות מטורקיה

שר הכלכלה הטורקי התייחס לקיפאון במגעים לצירוף ארצו לאיחוד האירופי, והאשים כי חששות בפריז ובברלין מפני אופיה המוסלמי הביאו לסיכול המהלך: "הם לא רוצים לחלוק את הכוח אתנו"

האם חששותיהן של צרפת וגרמניה מפני צירופה של טורקיה המתחזקת לאיחוד האירופי, הן שמונעות מהמדינה להיכנס לארגון? כך לפחות טען היום (ה') סגן ראש-ממשלת טורקיה, עלי בבג'אן, בשולי כינוס העצרת הכללית של האו"ם בניו-יורק. הוא האשים כי עובדת היותם של רוב אזרחי טורקיה מוסלמים היא זו שמהלכת אימים על שתי המדינות, שלטענתו אחראיות לסיכול הצטרפותה לאיחוד.

 

בבג'אן, שממלא גם את תפקיד שר הכלכלה הטורקי, אמר כי "חשיבותו של האיחוד האירופי הולכת ופוחתת, במיוחד לאחר המשבר הכלכלי. משקלה של הכלכלה האירופית הצטמבק ואף יוסיף להתכווץ, ולכן רק הרחבת האיחוד הוא צעד שיש בכוחו להגן על כוחו ולשמור על השפעתו".

 

הוא הסביר כי המגעים להצטרפותה של אנקרה לאיחוד הסתיימו, עד כה, ללא תוצאות - כיוון ש"כאשר טורקיה תהפוך להיות חברה בארגון, היא לא תהיה בעמדה משנית. זו אחת הסיבות שגורמות למדינות כמו גרמניה וצרפת לחשוש מאוד מהאפשרות שנקח חלק באיחוד - וכוחנו יהיה שווה להשפעתן".

 

בבג'אן חזה כי יחסי הכוחות בארגון ביום שאחרי הצטרפות אנקרה אליו, יהיה "סוף לעידן שבו גרמניה וצרפת הן הציר המרכזי של האיחוד האירופי. אלו יהיו גרמניה צרפת - וגם טורקיה. לכן אנו לא בטוחים שהם רוצים לחלוק את אותו כוח אתנו".

 

דבריו של בבג'אן באו, ככל הנראה, בעקבות הנאום שנשא שלשום נשיא נציבות האיחוד האירופי, ז'וזה מנואל ברוסו. הוא טען כי

"מספר חברות באיחוד העלו שאלות נוקבות לגבי מועמדותה של טורקיה" וגרס כי הבדלי תרבות הם שמסכלים את מאמציה של אנקרה להצטרף לארגון.

 

הסוגיות שמעוררות את מרבית ההתנגדות לצירופה של טורקיה לאיחוד האירופי הן סכסוך הגבולות שלה עם קפריסין, החברה באיחוד, וטענות על הפרת זכויות אדם במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בבג'אן. "חשיבות האיחוד פוחתת"
צילום: איי אף פי
מומלצים